Magyarországon vagy Romániába jobb az élet?

Erdekes modon az autopalyan nem nagyon lattam regi daciat. A logan meg nem a 30 eves kategoria. Es lehet en tobbszor voltam roman autopalyan mind te.
Napi szidjuk romaniat kerdes kipipalva. Most mar nyugodtan tudok aludni.

30: De, Magyarországon még mindig jobb az élet. Szerinted sokan Erdélyből miért jönnek át ide lakni? Nem, nem az üldöztetés miatt, mert az nem egész Erdélyben van. Például Szatmárnémetiben ugyanúgy a románok is felléptek a volt polgármester ellen és leváltatták, pedig az olyan turbóromán volt, hogy a polgármesteri hivatal épületére egy akkora román zászlót rakatott, ami a tetőtől a földig ért le szó szerint.
Itthon jobban megtudsz élni.

Szerinted sokan Erdélyből miért jönnek át ide lakni?
Mert a jo fizeteshez kell roman nyelv ismerete is. Sokan meg nem tudnak vagy nem akartak megtanulni.

#33 Olyannyira jobb itt az élet, meg jól lehet keresni, hogy én felsőfokú oktatásban részesült, felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, büntetlen előéletű magyarként 0, azaz nulla munkát találok.
Mesélj már még kérlek...
Pont a munkaügyekkel nem kéne jönni Magyarország vonzatában, ahol annyi a képlet hogy ha csókos vagy akkor nyolc általánossal is milliárdos leszel, egyéb esetben meg szenvedhetsz amit akarsz, 6 diplomával is max kutyaszart szedni leszel jó 30 ezer bruttóért.
Azért még bővel elözzük Romániát,hogy egy szinten legyünk velük.
Azért van pár romániai magyar hírportál,egész jó cikkeik van.
Románia talán egyetlen egy dologban jobb mint mi:több és nagyobb természeti értékek vannak ott,pl.:az erdélyi erdők meseszépek.De erről nem ők tehetnek.

35: Meséljek? Kint Romániában se találnál, ha olyan a végzettséged. Kint is hatalmas munkanélküliség van, ne hidd azt, hogy ez hazai sajátosság csak, miszerint diplomások nem találnak melót.
6 diploma is semmit se ér, ha olyan. Alapból, ha ténylegesen jól beszéled az angolt + egy ritkább nyelvet (például portugál), akkor simán kapsz melót Helpdeskeknél.
Azzal meg nem kell jönni, hogy miként tanulj meg portugálul. 2020 van, az internet tele van kismillió anyaggal, lehetőséggel, hogyha beszélsz angolul. Az angol meg alap már mindenhol. Én például most simán norvégul tanulok az internet segítségével.
Meg ne jöjjünk már ezzel az állandó "ha nem vagy csókos, akkor nincs melód". Igen, nagy baj a munkanélküliség idehaza is, de közel se lehetetlen boldogulni.
Meg azt se kell hinni, hogy kint Romániában nem ugyanez a helyzet.

Összességében Magyarországon jobb, majdnem minden téren.
De kérdező, azért mert egy hétig laktál ott egy nem megfelelő koleszban, még ne hidd azt, hogy mindent tudsz az országról. Vannak kifejezetten fejlett részei is.
Nem kellene egyik oldalról sem túlzásokba esni szerintem.
Pl.:tanárból hiány van,oda kell diploma.Orvosokból is hiány van,oda is még inkább kell diploma. Egy csomó olyan munkalehetőség van amihez kell diploma
Nem csak a kolesszal a bajom, hanem úgy mindennel.Abban az egy hétben azért elég sok mindent láttam,nem csak a koleszban ültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!