Miért várják meló nélkül a fizut?
Én soha nem kaptam egy vasat sem, ha nem dolgoztam, pedig diplomás munkaköreim voltak mindig.
Maradj otthon!
Ja...én simán ellenék itthon ÉVEKIG. Rendelnék kaját meg csajt, lövöldöznék a kertben, kivinném az összes játékot, minden filmet megnéznék és minden könyvet kiolvasnék, ...
De nem megy, mert nem jön a lóvé!
Akkor most miért várják sokan az ajándék pénzt?
Amikor a romák kapják, azok sokak szerint élősködők.
Amikor a nyugdíjasok kapják, az sokak szerint szavazatvásárlás.
Amikor több ismerőst elküldtek a rendőrségtől, mert nem volt érettségijük, akkor őket sem sajnálta senki, meg a családjukat sem.
Akkor mire várnak pénzt a népek?
#7 Feltételezem, hogy Lengyelországra, Szerbiára, Romániára, Bulgáriára gondolsz. Azokon amik elhangzottak már a kérdés alatt, az sem módosít, hogy az említett államok kifizetik az érintett dolgozók bérének 50-60%-át.
Egyébként a mi kormányunk is támogatja az embereket nagyon sok mindenben. Persze a mai napon publikált csomagra mi volt a reakció? Az kevés (minimálbér ~50%-a). A legsúlyosabban érintett ágazatokban tevékenykedő cégek és KATA-s vállalkozók azért elég jó segítséget kapnak. Én úgy veszem észre, hogy globálisan próbálják meg kezelni a dolgot és menteni a menthetőt. Ami nem azzal kezdődik, hogy azon személyek, családok nyakába öntünk havi 1-200 eft-ot, akik hasonló keresetből eddig is napról napra éltek. Továbbá ott van a munkakeresési járadék, az eddig is járt. Aki eddig dolgozott és most elvesztette a munkáját, nem marad pénz nélkül. Azt is érdemes megvizsgálni, hogy pl. az álláskeresési járadék milyen formában működik (vagy létezik-e egyáltalán) az első mondatomban említett országokban. Sőt ahogy olvastam, ezeknek a bérként kínált támogatásoknak a feltételei valahogy úgy kezdődnek az említett országokban, hogy "annak akinek megszűnt/bezárt a munkahelye". Még amibe nem gondolnak bele sokan, hogy egy olyan államban ahol a GDP 15-20 ezer dollár alatt van, feltétel nélküli alap jövedelmet bevezetni szinte könyvelhető gazdasági csőd. Valószínűleg a magyar államnak is vannak olyan tartalékai, amivel 1-2-3 hónapig minden munkavállalót tudnának 100-150 eft-al támogatni. És utána mi lesz? Mi lesz ha nem lesz vége a vészhelyzetnek júniusban? Mi lesz ha jön egy második hullám, ami elhúzódik év végéig? Mit fog csinálni szeptemberben a szerb vagy a román kormány, ha most április-májusban elverik a tartalékaikat? Mindenki azt hiszi (inkább csak reméli), hogy júniustól minden megy tovább. És ha nem? Annyira kiszámíthatatlan a helyzet, hogy kevés tartalékkal hülyeség beleállni egy ilyen szintű osztogatásba.
Én sem vagyok narancsos, soha a büdös életbe nem szavaztam a jelenlegi delegációra, nem is fogok. De én sem érzem azt, hogy cserben lenne hagyva a lakosság. Nem lehet mindenkit megmenteni. Sok cég fog tönkremenni, sokan lesznek hajléktalanok, munkanélküliek. Csak nem mindegy mennyi az a sok, és hogy milyen munkalehetőségek lesznek az újrakezdésnél.
@8
"[...]aki eddig nem tudott félretenni magának pár havi tartalékot, az miért nem tudott?"
Ezer meg egy oka lehet ennek. Például nettó 150-ből igen nehéz félretenni két zsömlére is, nemhogy pár hónapra (ha a "váltani kell" c. klasszikussal jössz, tökön is szúrom magamat). De akkor mondok egyet: pályakezdő, aki 2-3 hónapja dolgozik és már ki is penderítették.
Igen nagy a kavarodás errefelé, meg a "gazdasági összefüggések" terén...
A munkának akkor van "becsülete" ha megfizetik azt! Ha a munkáért nincs meghatározva egy minimálisan kötelező minimum, ahol embereket lehet havi 189 euróért közmunkán dolgoztatni, ott hihetetlenül nagy botorság a munka becsületéről szónokolni! Magyarországon pénz keresni, jól élni a tisztességes munkából nem lehet!
Mert nekem - Orbánnal ellentétben - a labdarúgás pl. nem munka - és mégis horror pénzeket fizetnek olyanoknak, akik nem is tudják ezt a sportot normál színvonalon sem művelni!
Mindenki hatalmas járulékokat és adókat fizet be az államnak (nem beszélve a világ legmagasabb ÁFÁjáról!) így mindenki joggal várja el, hogy végre az állam is tegyen már valamit a polgáraiért! Mert amit eddig tett, az egyenlő egy halovány boci-finggal!
Korlátlan milliárdokat szórt szét az állam Brüsszelre, Sorosra, konzultációkra, békemenetekre és egyéb baromságokra, épp itt az ideje, hogy védőkart nyújtson a polgárainak! Ha ezt nem teszi, akkor alkalmatlan az alap-funkciójára (is)!
12-es, zömében egyetértünk, ezért gondolkodtam is azon, hogy reagáljak-e. Én soha, egy kérdésnél sem mondom, vagy írom le, hogy válts munkahelyet, szerezz életképes szakmát, blabla... Én mindig azt mondom, hogy mindenki a saját sorsa kovácsa. Ez a helyzet valamilyen értelemben mindenkit megvisel, vagy hosszútávon meg fog viselni. Én pl. a havi béremért háromszor annyit dolgozom a kollégáimmal együtt, mint általában. Üthetném az asztalt, hogy több pénzt nekem, amiért ezt megteszem, de nem ütöm, mert egyrészt tudom, hogy átmeneti, másrészt felmérem a munkám jelentőségét és szívesen megteszem, harmadrészt pedig örülök, hogy nekem legalább megmaradt a munkahelyem.
Szóval bizonyos értelemben azért az emberek hozzáállásán is múlik az, hogy hogyan fogják fel és hogyan kezelik a jelenlegi privát helyzetüket. Ha nem adunk senkinek semmit, akkor az a baj, ha különböző átfogó intézkedésekkel próbálunk meg segíteni az embereken és a vállalatokon, akkor az a baj, mert a magánember cserben van hagyva. Ha mindenkihez hozzávágnánk havi 150 ezer forintot, akkor az lenne baj, mert mit képzel Vitya, hogy ennyivel kiszúrja a szemünket!?
Nincs olyan döntés, vagy intézkedés, ami mindenkivel jót tenne, vagy azt jónak élné meg... Ez van. Rengeteg ember élete tönkre fog menni, de rengeteg ember élete ment már réges régen tönkre, amit nem lehet a vírusra fogni és azt sem lehet várni, hogy majd most valaki más megoldja helyettük. Én... és ezzel most biztos nem leszek népszerű, de azt már tönkrement életnek nevezem, ha valaki négy gyerek mellett normál helyzetben is tologatja maga előtt a számlákat, mert a kis családi bevételből nem tudja kifizetni.
És akkor ott van a dolgok másik fele. Pénzt adnak szálloda és vendéglátóipari egységek felújítására. Most őszintén, csak a vak nem látja, hogy ezzel ki fog már megint jól járni. Persze rá lehet húzni, hogy munkahelyet teremtünk, mert a felújítási munkát is meg kell valakinek csinálnia, de... ugyan kérlek.
Én azt érzem, hogy az olló mégnagyobbra nyílik. Akinek eddig jól ment, annak továbbra is jól fog, ha nem mégjobban. Akinek nem ment jól az még tovább süllyed a mélyszegénység irányába.
Hülye a kérdés...
Minden érdemi munka nélkül:
Írhatnám a droid képviselőket is, akik annyira hülyék, hogy a szavazásokkor egynek ki kell állnia és - demokratikusan - kiüvölti, hogy melyik gombot kell megnyomni!
Nos, ezek meg maguknak emelik a fizetést, már majdnem annyit keresnek mint egy focista!
És nem csak ez a két kártékony fajta élősködik a dolgozók hátán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!