Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért várják el a szülésnők,...

Miért várják el a szülésnők, hogy csendben, hang nélkül szüljön egy nő? Szerintem lehetetlen ordítás nélkül kibírni.20hkm.

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 13:42
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
83%
Nem várják el, csak jót akarnak. Ha vki az ordításra pazarolja az energiáját, akkor nem marad ereje a gyerek kitolásához.
2013. júl. 24. 13:43
 2/31 anonim ***** válasza:
80%
Nem várják el, csak tudják, hogy az ordítás úgy általában erőt, energiát vesz el. És ki lehet bírni, kétszer szültem. Nem mondom, hogy hang nélkül, de nem üvöltöttem, mint a filmekben "szokás".
2013. júl. 24. 13:43
 3/31 anonim ***** válasza:
94%

2x szültem egyiknél sem ordítottam....és nem azért mert valami hű de menő vagyok,hanem mert figyeltem a szülésznőre,aki mondta hogy lélegezzek,nyomja,és időm se volt ordibálni...

Amúgy értelme sincs,mert elpazarolja az energiát,másrészről meg nagyon a fájdalomra koncentrál akkor és nem arra,hogy meg kéne szülni a gyereket.

2013. júl. 24. 13:46
 4/31 anonim ***** válasza:
90%
Én sem ordítottam egyáltalán. Azzal nem lesz könnyebb, sőt, csak nehezebb.
2013. júl. 24. 13:56
 5/31 anonim ***** válasza:
61%
Egy hang sem jött ki a torkomon, teljesen csendben voltam,pedig hosszú és nehéz szülésem volt! Szóval ki lehet bírni ordítás nélkül!
2013. júl. 24. 14:00
 6/31 anonim ***** válasza:
51%
Nem hiszem, hogy elvárják. Bizony ki lehet bírni ordítás nélkül, én is kibírtam, pedig nagyon fájt. Nincs értelme ordítozni és hisztizni, mert csak magadtól veszed el az energiát.
2013. júl. 24. 14:04
 7/31 anonim ***** válasza:
89%
Nekem eszembe sem jutott volna ordítani. Csendben lazítottam végig. A kitolás közben volt, hogy kicsit nyöszörögtem. Az orvos egyszer szólt, hogy ne pazaroljam a levegőt, utána hang nélkül simán ment, pedig elég hosszú volt.
2013. júl. 24. 14:12
 8/31 anonim ***** válasza:
38%

Mert az annyira illúzióromboló. Éppen életet adsz a babádnak, és üvöltesz, mint a vadállat. A kettő annyira nem méltó. Nem azt mondom, a fájdalom, az fájdalom, de nem úgy csillapodik, ha ordítasz.

Az elvesztő energiáról nem is beszélve.

2013. júl. 24. 14:14
 9/31 anonim ***** válasza:
86%
En nem birtam. Nagyon sok oran at fegyelmezetten vajudtam. De 1 ora oxi utan elvesztettem az onkontrollt es uvoltottem. Ugy nyomtak ki belolem a gyereket mert ha az 16 ora vajudas nem is vitte volna el az erom az utolso 3 oras uvoltes az teljesen gallyra vagott..ugy meseltek el ..nem is emlekszem ra..pl arra sem maradt erom hogy megfogjam a babat miutan kibujt es a mellkasomra tettek.ugyhogy megeri csendben szulni..amugy ahol en szultem ott elvarjak hogy teljes kussban maradj es megy a pofavagas azokra akiknek nem jon ossze..
2013. júl. 24. 14:16
 10/31 anonim ***** válasza:
73%
Hát én bizony adtam ki hangokat mind a 3 szülésemnél de szerencsére senki se várta el hogy halál csendben szüljek. Az igaz hogy ordibálni vagy hisztizni nem éri meg mert elveszi az erőt de azért ez hogy teljes csendben legyek mert az az elvárás....hát nekem nem ment volna. Szerencsére semmilyen pofavágás vagy elvárás nem volt se a szülésznőktől se az orvostól.
2013. júl. 24. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!