Miért várják el a szülésnők, hogy csendben, hang
nélkül szüljön egy nő? Szerintem lehetetlen ordítás
nélkül kibírni.20hkm.
20-as ilyenekről én is hallottam, nem is egyet!
Ez orvos és beszéd stílus kérdése, de ha velem valaki így beszélne azt én nem hagynám szó nélkül.
2013. júl. 24. 22:03
Hát ja ez szép és jó, annak idején mielőtt nem szültem én is úgy voltam, oké majd nem kiabálok, meg nem adok ki hangokat, azt csak az "olyanok" teszik, meg energiát vesztek vele. Mikor ott voltam és szenvedtem kérem szépen nem érdekelt ki mit szól (nálunk senki nem nézett rám rossz szemmel, szerencsére) kérem ez az én szülésem, nekem így volt jó, ha nem így lett volna nem lettem volna hangos.
2013. júl. 25. 10:51
Én a négyből háromnál üvöltöttem, de mindegyiknél csak a legvégén, mert az utolsó nyomás nekem úgy volt könnyebb.
Ahogy a férjem mondaná: Bruce Lee sem csendben rúgta le a másik fejét. :)
De nem szégyellem, pedig utána meg lettem szólva a többi anyuka által, ahogy itt is azt tartják elfogadottnak, hogy attól lesznek szuper anyák, meg nők, hogy ők bizony halkan csinálták végig.
Legyen ez a legnagyobb örömük.
2013. júl. 25. 12:34
Ezt mondjuk én sem értem hogy ez vmiféle érdem lenne ha SEMMI hang nem jön ki vkiből? Olyan dicsekedve írja mindenki:)) Nem a hisztis ordításra gondolok a "másik oldalon" de nem értem miért kéne jobban éreznie magát annak aki egy büdös hangot nem adott ki mint annak aki igen?
2013. júl. 25. 13:25
6-os vagyok. Én nem dicsekedni akartam, szerintem a többiek sem, sőt természetesen nem is minden hang nélkül szültem. Nyögtem a kitolásnál én is (mondjuk ott már én is ordítottam volna szívem szerint, mert 3 óráig tartott), de a Kérdező ordításról beszél. Annak pedig az égvilágon semmi értelme nincsen.
2013. júl. 25. 13:29
26/31 A kérdező kommentje:
Sajnálom, ha bárkit lepontoztak, nekem nem célom senkit leértékelni, sőt... Nekem mindannyian hasznos válaszokkal szolgáltatok, amit ezúton is köszönök. Biztos tudjátok, hogy nem csak a kérdés feltevője, hanem akár egy belépett olvasó is leviheti az értékelést. 2 hete én is még 92%-ban voltam "hasznos", most pedig 10-15 kevesebb. Megfogadom, hogy szüléskor megpróbálok én is csendes lenni, igyekszem majd inkább lazítani, bár félek a fájdalomtól. Bár még bőven van időm félni... :) Sok sikert a mostanábam szülőknek.
27/31 A kérdező kommentje:
Igen, én konkrétan ordításról beszéltem. A barátnőm szült, a folyosón álltam egy szülésnő ismerőssel, a barátnőm mellett szült egy leányzó, aki szó szerint teleordította a kórházat. Konkrétan 20-30 perc után annyira megfájdult tőle a fejem, hogy azt hittem, szétrepül. A kismamát végül elvitték császározni, lehet, hogy nagy baj volt és azért ordított ennyire. A férjem is ott volt akkor, de ő kiment, mert egyszerűen nem bírta hallgatni.
28/31 A kérdező kommentje:
Ja és a barátnőm is közölte velem, hogy szülésnél ő azt hitte, hogy meghal, annyira nagy fájdalma volt (elmondása szerint a gátmetszésnél azt sem érdekelte volna, ha azonnal meghal). Aranyos volt, mert azt mondta, hogy igazából visítani szeretett volna, de egyszerűen nem bírt.
Én egy csomó oxit kaptam, az eda nem hatott rendesen.
Azt hittem, vagyok olyan kemény, hogy bírni fogom, de nem.
Ordítottam, annyira fájt.
Senki nem szólt egy szót sem! Ugyanolyan kedvesek voltak, mint amikor csöndben voltam.
A baba kinyomására is volt erőm, 5. nyomásra kint lett.
14 óra volt egyébként a szülésem, éjjel 3-tól, szóval semmit nem is aludtam előtte.
2013. júl. 25. 18:42
És még annyit tennék hozzá, szülésem előtt sok helyen olvastam, hogy sokan félve állnak ehhez a témához, de, hogy sok nő vajúdás közben olyasmi hangokat hallat, mint szex közben, szóval magyarán szinte nyögnek. Ez nálam bejött, magam is meglepődtem de tényleg hasonló hangok jöttek ki a torkomon, de nálunk senki nem szólt egy rossz szót sem, igaz én külföldön szültem két szuper szülésznővel, segítettek mindenben. Biztos kiborultam volna, ha valaki beszól amiért hangokat merek kiadni. Nekem ott így volt jó, előtte én is álomképként elképzeltem, hogy majd erős leszek és két nyikkantásnál több nem jön ki a torkomon. Hülyeség elvárni dolgokat, meg azt mondani: "én kibírtam akkor ki lehet bírni" ugyanis nem vagyunk egyformák és minden szülés is más.. Attól nem lesz valaki sem több, sem kevesebb, sem emberként sem anyaként, mert hangoskodik (vagy éppen csendben marad) szülés közben.
2013. júl. 26. 11:28
Kapcsolódó kérdések: