Miért várják el a szülésnők, hogy csendben, hang nélkül szüljön egy nő? Szerintem lehetetlen ordítás nélkül kibírni.20hkm.
Ahol én szültem a lányomat akkor pont szült még egy nő is Az úgy ordított, hogy a liftig lehetett hallani(pedig elég messze és sok ajtó van) Az orvos és a szülésznő pont ott volt nálam, és arról beszéltek, hogy ha így ordít majd a szülésnél is akkor az orvos nem fog bemenni hozzá, csak ha már meg van a baba. A nő végig ordította még a szülést is és elég durván kiabáltak vele a nővérek és az orvos is , hogy már nekem volt rossz hallani, hogy miket vágnak hozzá.
De a szülésznő az rendes volt, és próbált neki segíteni, de nem hagyta.
Velem már nem volt probléma, hang nélkül szültem a lányomat,még az orvos is dicsért hogy nem volt velem semmi baj.De remélem, hogy most is ugyan úgy szülhetem meg a második babámat, persze csak akkor ha nem császároznak meg sajnos.
A jóga oktatóm szerint aki összeszorított foggal vajúdik, az nehezebben tágul, és a szülés sem lesz könnyebb.
Bár hangadásról nem beszélt, csak arról, hogy egyszerűbb lesz, ha az ember eltátja a száját, mert ez kellőképp ellazít. Bevallom, nem próbáltam ki végül, mert császároztak, de azért elgondolkodtam rajta, hogy nem lehet hülyeség.
Nem hiszem, hogy "elvárják", csak aki ordít, azzal nehezebben tudnak kommunikálni és együttműködni vele.
Én nem azért szültem csendben, mert elvárták, hanem mert két dologra figyeltem: amikor jött a fájdalom, akkor nagyon lassú belégzés és még lassabb kilégzés, illetve igyekeztem ellazítani magam végig. Előtte nem gondoltam volna, de a légzésre koncentrálás segített nekem a legtöbbet, csak ugye azt csöndben csináljuk általában, sőt én még számoltam is magamban közben.
4x szültem egy hang nélkül. Figyeltem a szülésznőre- az utolsónál a "ne nyomjon még!"-nál nem tudtam rá hallgatni,mert nem tudtam nem nyomni :-)
A való életben a szülést ne úgy képzeld el,mint ahogy a filmeken,hogy még a dobhártya is beszakad :-)
A szülés egy nagyon szép élmény!! Nem mondom hogy fájdalom mentes,de nagyon szép!! :-)
A légzésre nagyon kell figyelni,ha arra figyelsz- a szülésznők ebben is segítenek! csak figyelni kell Rá! :-) akkor nem lesz szükség az ordításra,amivel amúgy is csak kimerültebbé tennéd magad!
Amikor pedig nyomni kell,akkor érezni fogod,és az ordítás helyett lefelé "a babát" kell figyelni,oda figyelni,oda koncentrálni és úgy nyomni... Ha közben ordibálsz,nem a babára figyelsz,akkor nem tudsz nyomni,márpedig az a baba meg akar születni!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
én sem vinnyogtam,
igaz az utolsó 2 óra már elég durva volt,egércincogáshoz lehetett volna hasonlítani amilyen hangot kiadtam.
igazából NEM MERTEM ÉS CIKINEK találtam volna ordibálni.
amikor jött egy fájás sírás és egyéb nélkül inkább jó hangosan fújtattam mint egy hülye,nézett is a szülésznő :)
na az első szülésemet viszont a kitolásnál végig üvöltöttem.fájdalomcsillapítás nélkül vákuummal született a babám,pokol volt,úgy szedtek össze kiskanállal szülés után,mint aki a halálból jött vissza úgy néztem ki.
lehet azért bírtam jobban a fájdalmat a második szülésnél mint az elsőnél,mert tudtam mire számítsak.
igaz itt kaptam EDÁT is,de hát nem a végtelenségig.
egyébként a szülésznők szerint minden kiabálás ordítozás,hangoskodás veszít az erődből.
nem rinyálni kell hanem nyomni :D
köszi a lepontozásokat!
ebben leljétek örömötöket idióták
Én halottam, amikor a mellettem lévő ágyon egy üvöltő nőnek azt mondta a doki, hogy akkor is így üvöltött, amikor csinálták ezt a gyereket????
Amikor meg varrta, akkor azt mondta, hogy most már ne ficánkoljon, mert az ura facát nem tudja hozzá igazítani!!! Így, szó szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!