Miért várják el, hogy oligarchák nélkül jussanak hatalomra?
Figyelt kérdés
Én nem a politikához zöldfülű vagyok, de tudok, láttam, átéltem már egy-két dolgot. A pártok, mindig a saját oligarcháikat, családtagjaikat juttassák előnybe, mert az emberek ha tetszik hanem őket szavazták meg. Ez valamilyen szinten rendben is van, mivel nekik sokkal jobban megéri saját kútfőből válogatni, mert nagyon nagy idézőjelbe téve sokkal olcsóbb, illetve jobban járnak. Mert hogyha egy ellenzéki oligarchát bízunk meg ebbe, akkor ez a hatalmon lévőknek előnytelen, és drágább, hiszen nem nekik megy a pénz oroszlán része. És nem csak Mészáros oligarha van, aki ha átállna, a lobbsikhez rögtön keblükre ölelnék, mint ahogy már tették egyszer egy másikkal nem emlékszünk? Az a párt, akinek nincs pénze, nincsen a hátuk mögött oligarha, vagy nagy szavazó réteg, az nem tudja úgy megszólítani a választókat, és nem is alakulhat ki nagyobb bizalom a választók részéről írányában. És ezért is nehéz egy kinipártnak. Ezt a szavazók nehezen emésztik meg. Ez azzal is jár sajnos, hogy mint a nagy független volt antikommunista párt a jobbik, beállt Gyurcsány mögé, mert az ő kezében van a hatalom és az oligarhák. Ezt csak így lehet magyarázni. Az utolsó idézőjelbe remény a Mi Hazánkra pedig szintén ez a sors vár, csak éppen a másik oldalon. Ezért is nem támadja a Fidesz a Mi Hazánkot, illetve Gyurcsány pedig de. Így előbb utóbb vagy beáll a Fidesz mögé, vagy pedig hosszú évek folyamán kialakít egy olyan szavazó tábort, amely megnyeri a választókat. De ez nagyon hosszú idő, és még csak egy nem is kormányképes kispártról beszélünk, néhány szavazóval.2020. jan. 9. 18:01
1/2 anonim válasza:
Mi az, hogy ez érthető és olcsóbb? Az ilyen cégek szakértelme elmarad a piaci cégekétől, csak arra vannak szakosodva, hogy elnyerjék az összes létező közbeszerzést. Másrészt meg ott a korrupció költsége, ami még dob rajta.
2/2 anonim válasza:
már ha az 500 millió kampányra, a fizetett iroda, fizetett személyzet, autó, iroda ne volna elég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!