Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?
Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.
Mire elég ez?
Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.
Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(
Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.
Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?
Semmit nem tudok félrerakni :(
Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.
Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.
Persze az adósság is csak halmozódik.
Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(
Ti hogy csináljátoK?
Több mint valószínű, hogy azt a tanácaot is megfogadjuk,hogy míg apósna vonjá tűlünk a tartozását,addig nem fizetünk a gyerekek számlájára.
Olcóbb mosóport fogok venni öblítő nélkül,de a kaját azt nem adom alább.
Abból mindig is megvettem a gyerekek miatt a nem gagyit,ez most is így lesz.
Szerencsére a cukros löttyök nálunk sosem voltak téma.
Nem tudom min spórolhatnánk még.
40-50 gáz ? wow
nekünk igaz új építésű szigetelt ház 13.000 az átalány nappal 21 estére 24fokra fűtünk. 110nm2
szüleimbek kocka ház szigetelve új ablakokkal 22-23 fok 16K havonta 80nm2
Kérdező, pont, hogy nem veszel semmi minőségi élelmiszert a leírtak alapján... krumpli, delma margarin, rizs, hús, tej - semmi zöldség, gyümölcs, ami az egészséges élethez alapfeltétel lenne, de helyette sok szénhidrát, ami viszont káros.
Mindegy. Óvodásnak, kisiskolásnak felesleges az angol. 17 évesen felsőfokúztam, sosem jártam ilyen kicsiként külön angolra, csak 15 éves koromtól.
40-50.000 gáz embertelen egy "felújított" háznak fűtésre, gondolom sufnituning megoldások voltak, tetőt, szigetelést, fűtésrendszert le se szartátok. Ezen kellene elgondolkodni.
A TV+telefon+internet csomag is drága, kb. a felére lehetne csökkenteni. Szolgáltatóváltás, csomagcsökkentés.
Ah 43-as.
Ha figyelmesen olvastad azt a hozzászólásom,akkor láthatod, hogy nem azt írtam,hogy csak ezeket veszem,hanem hogy egy bevásárlás alkalmával a felsoroltakat vásároltam,és 8ezer volt.
Ezzel azt akartM szemléltetni,hogy az ember semmi luxust nem vesz,és még is milyen drágaság van.
Nyugodj meg,kapnak zöldséget és gyümölcsöt is a gyerekek.
Nem, nem sufnituning volt,nem mi csináltuk,hanem egy kivitelező.
Viszont a 45cm-s vályogfalakat már nem tartottuk szükségesnek leszigetelni.
Kívül belül vakolat le, belül földig vissza minden,szigetelés, új sóder (nem értek hozzá hogy mi volt az,de úgy nézett ki) új szerelőbeton,csövek,aljzatbeton.....stb. a sorrend nem biztos hogy ez.műanyagnyílászárók.
A padláson nem lett csinálva semmi,csak a palatáblák lettek lecserélve cserépre.
tv+teló+internet nem egy csomagban van,csak egybe számoltam,ill.írtam le. Nincs olyan lehetőségünk,hogy csomagba vegyük,pedig valóban lennének jó ajánlatok,ha nem az Isten háta mögött laknánk,és ki lenne építve,ami szükséges hozzá.
tv 4500
net 5000 - ez sokallom,sajna itt más lehetőségünk nincs,ez kábelnet vagy hogy hívják, se a tele.om,se más nincs erre,már végigkérdeztem minden szolgáltatót.
2 előfizetéses teló 8500/hó
Mivel en nagyon regen nem elek otthon sajnos erdemileg nem nagyontudok tanacsot adni, de lenne egy megjegyzesem a hozzaszolokhoz. akinek nem inge...
A kerdezo csaladja a leirtak alapjan egy tisztesseges normalis iskolazott csalad 2 gyerekkel. Ha mindenki csak akkor vallalna gyereket amikor millioi vannak a bankban es mindene hitelmentes akkor Mo on evente par ezer gyerek ha szuletne. Nagyon helyes hogy fiatalon egeszsegesen vallaltak 2 gyereket es nagyon furcsa hogy akik egyik oldalon leszurjak a szerencsetlent hogy minek vallalt gyereket, amit ugye mar nem lehet visszacsinalni, masok meg arra biztatjak legyen harmadik kizarolag penzert?
Hat fura emberek vannak itt az tuti.
Kedves kerdezo, amit tudsz hasznosits az itt hallottakbol es ne legyenek ketsegeid, rendes joravalo emberek vagytok kivanom hogy legyen nyugodt es boldog eletetek a gyerekekkel egyutt.
A mosopor dologgal en vigyaznek, mert a gagyi vacak tonkreteszi a ruhakat es nem tudom mi az olcsobb a jo mosopor es a megkimelt ruhak, vagy a gagyi es a sokkal gyakoribb ruhacsere. En ajanlanam ha kertesben laktok valamennyi konnyen termelheto zoldseg, mint hagyma, nehany to paprika paradicsom. egy negy szemelyes haztartast tojassal ellat kb maximum 5 tyuk, kakas nem kell ha van kedved probalj meg par tyukot tartani. a lenyeg hogy roka es mas kartevo ne ferjen hozzajuk nincs veluk tul sok munka es kedves szelid allatok a gyerekeknek is orome lenne bennuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!