Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy lehet ennyiből megélni,...

Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.

Mire elég ez?

Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.

Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(

Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.

Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?

Semmit nem tudok félrerakni :(

Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.

Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.

Persze az adósság is csak halmozódik.

Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(

Ti hogy csináljátoK?

2016. jan. 17. 08:31
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

Csp az mondhatni nincs,azt bele se számoltam.

Férjem apja és annak felesége régen felvett egy hitelt amit nem fizettek. Férjem volt a kezes...tovább nem is kell írnom.

Anyósom szokott jönni hozzánk, de az apjával azóta nem tartja a kapcsolatot a férjem.Előtte se sűrűn jött.

A papa szereti az alkoholt,nem olyan durván,de ezért is kerüli messze a férjem az alkoholt. Dohányozni sem dohányozunk.

Ezt a 24870ft-s történet 2016 októberéig tart.

2016. jan. 17. 09:57
 32/50 A kérdező kommentje:

31es azért nem fogok szülni még egyet,hogy adómentesek legyünk.

Jesszus!

Mondd,hogy ezt nem komoly tanácsként írtad.

Semmivel nem járnán jobban.

Me utána ha már van 3 még vegyem is fel a csokot mi?!

2016. jan. 17. 09:59
 33/50 anonim ***** válasza:
11%
Igen az jó megoldás lenne,elég bevállalni utána lenne négy évetek a harmadik gyermekre.A 10+10+5 millióval jól járnátok,és teljesen adómentessé válnátok,a bruttó béretek nettóra váltana.Új ház,kevesebb kiadás.
2016. jan. 17. 10:06
 34/50 anonim ***** válasza:
61%

Csak azzal, ha a külön angolt kiiktatnád (aminek óvodás korban pl. semmi, de semmi értelme), máris majdnem megduplázhatnád a maradék pénzeteket. - És akkor a gyerekektől sem kell megvonnod a focit meg a táncot, bár ha nem telik rá, sajnos az is "luxus".

(Engem is hurcoltak a szüleim ovis angolra, amire ott egy év alatt tanultam, az az iskolában kb. az első két hetes anyag volt. Én a saját gyerekem 3. osztály előtt nem taníttatnám semmi idegen nyelve, először magyarul tanuljon meg írni-olvas-értelmezni, idegen nyelvre ráér később is. Középiskolában 3 év alatt tanultam meg egy idegen nyelvet a semmiről középfokra, pedig különösebb nyelvérzékem sem volt (akinek volt, annak a felső is meglett ennyi idő alatt:))

Ezen kívül számlákra nagyon sokat fizettek. Ott még biztosan tudnátok spórolni. Telefonok, internet, TV - nincs jobb ajánlat? Villanyt lekapcsoljátok, ha nem kell? Nem fűtötök túl sokat? Vizet nem pazaroltok? Kisebb kuka nem lenne elég? - Csak magadnak válaszolj! Minden tételt gondolj át!

2016. jan. 17. 12:40
 35/50 anonim ***** válasza:
87%

Egy olyan családban, ahol nehézséget okoz a számlák kifizetése, a ruhavásárlás, illetve a minőségi étkezés biztosítása, ott luxus havi 31 eFt-ot költeni a gyerekek különórájára. Én is fontosnak tartom a nyelvtanulást és a sportolást, ki is fizetem a gyerekemnek, de ti ezt JELENLEG nem engedhetitek meg magatoknak. Az óvodásnak talán nincs is még szüksége külön angolórára.

Aki hónap közepén már a következő fizut várja, annak sajnos a gyermek nevére kötött megtakarítás is luxus. Én a helyedben ezt is felfüggeszteném, legalább addig, amíg a 25 eFt-os tartozásotok ki nem fut.

Az más kérdés, hogy havi 240 eFt-ot, sőt a csp-vel 265-öt talán jobban is be lehetne osztani. Ha leveszem a 65, illetve 25 eFt-os hiteleteket, akkor is marad rezsire, kajára, egyébre 175 eFt. Elvileg ennyiből azért ki kellene jönnie egy 4 tagú családnak.

2016. jan. 17. 12:41
 36/50 anonim ***** válasza:
69%

"A család összbevétele mindennel együtt 240 körül van.

Lakáshitelünk 65ezer

villany,gáz,víz,kommunális,stb.....együttesen 100 körül van. Ide számoltam azt is amit a gyerekek számlájára fizetünk.

A gyerekeket heti 2x viszem angolra, az havi szinten 21000ft

A nagyobbik focizik havi 6000ért, a kisebbik táncolni jár havi 4000ért"

Itt valami nem stimmel, nagyon nem!

- Ha ételre nem telik, nem szabadna ilyenekre költeni, mint foci, tánc, angol. Igen, ezek szép és jó dolgok, ha megengedhetitek magatoknak, de te jelen esetben SZART ETETSZ a gyerekeiddel, és ennek árán akarsz nekik olyasmit nyújtani, amire nem telik. Az egészségük, egy teljeskörű táplálkozás lenne a fejlődésükhöz a lehető legfontosabb! Krumpli, rizs, margarin, ebből csak alultápláltak és vitaminhiányosak lesznek! Ráadásul eleve nem értem minek veszel Delma margarint, ami olyan árban van, mint a vaj, de cserébe tele van hidrogénezett növényi zsírokkal, transzzsírokkal, szóval mindennel, ami jó káros. Vegyél inkább vajat, akár kevesebbet is, de az legalább nem méreg. Egyébként meg amit tudsz kimérve a piacon, ott olcsóbb. Akciókkor vásárolj be és fagyaszd el amit tudsz. Kenyeret, zsemlét süss otthon, jóval olcsóbban kijössz.

- Drága hús helyett vegyél inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, sokkal több kijön abból a pénzből, mint hús. Ha ajándékba kapsz, örülj neki, de ti a létminimum alatt éltek, nektek luxus ilyesmire pénzt kiadni!

- Vedd a legolcsóbb mosóport, öblítőt, tiszítószereket, háztartási dolgokat (zsepi, wcpapír, stb.)

És mindezek mellett sürgősen keressetek mind a ketten olyan munkahelyet, ahol többet kerestek.

Ami a rezsit illeti, nézzétek meg, mire megy el ennyi. 100,000 ft minden, csak nem normális 4 főre, hacsak nincsenek extrém fűtési költségeitek a felére kellene tudni csökkenteni! Ha a fűtés magas, akkor is max. 60-70-80 körül meg kellene álljon. Nézz utána egyenként mire mennyi megy el, és miért? Folyatjátok a vizet feleslegesen (pl. fürdik mindenki egy gyors zuhany helyett?), zabáljátok az áramot? (ég minden szobában a villany, megy a tv holott nem kellene, 2-3 laptop vagy sázmítógép, stb.?)

ÍRD FEL mire mennyi megy el konkrétan és nézd át a költségeiteket, abból sokmindenre rájössz majd.

2016. jan. 17. 12:50
 37/50 anonim ***** válasza:
29%
"Csp az mondhatni nincs,azt bele se számoltam." Ha neked 26.600 Ft semmi, akkor be is fejeztem. Esetleg miről feledkeztél még meg? Étkezési utalvány (vagy cafeteria, ahogy ma mondják)?
2016. jan. 17. 17:36
 38/50 anonim ***** válasza:
73%

Egy kicsit érdemes lenne a költségvetéseteket újra gondolni.

Ha még ideveszem a 12 ezret, amit a gyereknek tesztek félre, akkor is brutális a 88 ezer ft-os rezsi. Mekkora házatok van? Mivel fűtötök? Mennyire korszerű a ház? Mondjuk nem értem, ha 65 ezres hiteltörlesztőtök van, akkor jó pár milliót felvettetek, akkor talán nem egy romhalmazban éltek. Ha gázzal fűtött családi házatok van, én sürgősen átállnék a fával való tüzelésre, és felhasználnám az ismeretségemet, hogy szedhessetek fát. Vagy mi dobja meg ennyire a rezsit? De komolyan. 4 fős család vízdíja maximum 10 ezer ft lehet, villany 15, mi a maradék több mint 60 ezer ft?

Aztán ha nincs pénzetek ételre, akkor nem kellene tánc, meg angol meg foci. Nem lesz annyi előnyök abból az angol tanulásból, ami megér éves szinten 240 ezer ft-ot.

Érdemes lenne egészségpénztárt nyitnotok, hogy legalább a gyógyszerköltségből jöjjön vissza. De nem fogunk mi itt olyan megoldást mondani, ami megoldaná minden problémátokat, amíg ilyen horribilis összegű a rezsitek. Ott van a kutya elásva. Írj részletes költségvetést, hogy mire mennyi megy el, és te magad is látni fogod, hogy mi a probléma. Csak aztán legyen bátorságod lépni, és az adott költségelemet leépíteni.

2016. jan. 17. 18:20
 39/50 anonim válasza:
47%

Én a különórákat kapásból megnyirbálnám, már csak azért is, mert a gyerekeket is leterheli a túl sok elfoglaltság. Ha jó érzékük van angol tanuláshoz, és tudnak olvasni, a Duolingo oldalt érdemes lenne kipróbálniuk (ingyenes). Ha ezt ki tudnátok iktatni, máris több maradna.

Aztán tartós dolgok egy részét be tudnátok szerezni boltnál jóval olcsóbban pl. eBay-ről, én is sok dolgot innen veszek töredék áron, érdemes szétnézni.

2016. jan. 18. 16:11
 40/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségeket.

Két dologra reagálnék.

37es hozzászóló,kiragadtad azt, hogy a csp nincs,hozzá se számoltam,de tovább már nem olvastad. Ha lesz időd olvasd csak el,és rájössz miért nem számítottam most bele,miért mondtam azt, hogy nincs.

36os hozzászóló, Te is csak felületesen olvastál. Mint írtam,pont hogy nem a sz.rt etetem meg velük. Pont hogy megveszem nekik a jobbat az ételből,mert félek a sok műanyag gumi E-vel telerakott "kajáktól"

Megbeszéltük a férjemmel, hogy a havi 16 alkalom/angol/2 gyerek csökkentjük.

A nagynak mindenképpen kell,mert angol tagozaton van,és hogy tartani tudja az ötöst,na meg nem baj ha gyarapszik a tudása.

Az ovisom szeptemberben suliba megy, elsőben még nincs angol,de 2.tól az angolos osztályban nem aprózzák el, ezért a heti 1 angolt megtartjuk neki, így havi 5400at spórolunk.

Aki meg azt mondta, hogy iktassuk ki a focit meg a táncot,tuti nincs gyereke.Egyik sem most kezdte a szakköröket, hogyan is állhaték eléjük, hogy sajna nincs pénz,ezért holnaptól nem jártok. Inkább nem eszek én,de ezt nem vonom meg tőlük.

Az egyik hozzászóló kérdezte a házunkat. Egy hagyományos kockaházat vettünk meg és újítottunk fel kívül belül.

A havi kiadásunk kb úgy alakul, hogy:

11 az áram,

40és 50 között a gáz,

víz 6,

net-tv-teló- 18,

kommunális negyed évente 5,

lakásbiztosítás 3,

óvodai étkezés biztosítva van, a fiamnak 8 körül szktam havonta fizetni.

Mint írtam az angol 21,

a foci,tánc együtt 10.

65 a lakáshitel.

gyerekeknek megtakarítás havi 12

após hülyesége amit tőlünk vonnak 25

2016. jan. 19. 15:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!