Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?
Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.
Mire elég ez?
Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.
Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(
Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.
Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?
Semmit nem tudok félrerakni :(
Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.
Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.
Persze az adósság is csak halmozódik.
Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(
Ti hogy csináljátoK?
kérek még lepontozást.
remélem éhen dögöltök.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.
A lakáshitelünk 65havonta. Írta valaki az albérletet. Azt hogy gondololja? Szerintem egy albi is kb itt körül van.Inkább ezt fizetem,amit majd egyszer a gyerekeimre hagyhatok.
Hogy a gyerekek ne induljanak a mínuszból havonta fizetünk a számlájukra 6ezer ft-t.
A szülőktől ha hoznak valamit megköszönjük és elfogadjuk,csak én belül cikinek érzem.
Ha Facebook-od, lépj be a Bravúros Beosztók csoportba.
Itt változó pénzügyi helyzetű emberek vannak, a nagyon szegénytől a gazdagabbig. Rengeteg ötletet, tanácsot kaphatsz, pl. a pénz beosztásáról, vásárlási ötleteket, heti menüterveket, spórolási, takarékossági tippeket.
Sokan rossz mintákat hozunk vagy nem tanultuk meg a pénzkezelést és úgy érezzük, semmire sem elég. Mióta a csoport tagja vagyok és kezd átalakulni a pénzügyi szemléletem, sokkal tudatosabban alakítjuk a pénzügyeket, jobban beosztom a vásárlásokat, már ott tartunk, hogy a tudatos beosztás mellett szép megtakarításunk is van.
Nem szoktam pontozni,ez a le és felpontozás hidegen hagy.
Tudom itt egyeseknek nagyon sokat számít a % de nekem nem.
Egy valakit most kivételesen viszont le fogok pontozni,aki azt írta hogy dögöljünk éhen. Hála Istennek ott még nem tartunk,ételből sosem volt hiány,még ha nem is jut mindennap az asztalra hús,én csak annyit szerettem volna megtudni,hogy mások hogyan csinálják,hogy ne szenvedésként éljék meg az életet.
Én a lakóhelyemen található egyetlen nagyobb cégnél vagyok logisztikai munkakörben,de elég sok mindent én csinálok,mondhatni én vagyok a főnök titkárnője.
Férjem asztalos mellett van,ott 4kor végez, és utána egy kis webes vállalkozásnak csomagolja a termékeket amit másnap a futár visz el.
Igen, én vagyok a 3-as és a 6-os. Azt sajnálom, hogy olyan diplomád van, amivel semmire nem mentél. De még képezheted magad. Nekem is van diplomám, csak 1 db, de beszélek 3 nyelven folyékonyan. Nincs mindegyikről nyelvvizsgám, de most ez nem rólam szól. Nem baj ha netezel természetesen, de ha már gyereked van.. amikor összejött és megszületett, felelősséggel tartozol érte. Gondolom jó életet szeretnél neki. Mindig azt gondoltam, hogy a gyerek ne szenvedjen semmiben hiányt, a legfontosabb a SZERETET, nem kell luxus, de az egészséges ételek, a normális lakhely, ami kell a tanuláshoz az szerintem alap lenne! De adósságozok is van, te írtad, hogy halmozódik.. És ha nincs félretett pénzetek (te írtad!), akkor ahogy képzeled a jövőt?? Minél idősebb egy gyerek, annál többe kerül. Én kimondom amit gondolok, nem jópofizom.
De annyira más a nézőpontunk, hogy ehhez többet nem tudok és nem akarok hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!