Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy lehet ennyiből megélni,...

Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.

Mire elég ez?

Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.

Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(

Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.

Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?

Semmit nem tudok félrerakni :(

Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.

Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.

Persze az adósság is csak halmozódik.

Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(

Ti hogy csináljátoK?

2016. jan. 17. 08:31
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
42%

Hany gyerek van? Ha pl. 2, es 3 fizetesbol csak egy felhavi atlagos fizetes marad meg, allot valamit rosszul csinalsz. Esetleg szenvedelyetek van, vagy foloslegesen koltesz.

Persze, ha csusztatsz befizeteseket, akkor sosem ered utol magad, soha nem leszel elore.

2016. jan. 17. 09:24
 22/50 A kérdező kommentje:

Nem dohányzunk,nem alkoloholizálunk.

Iaz karácsonyra vettem egy üveg bort,az még mindig ott van a hűtőben.

Ki fogom próbálni az olcsóbb mosóport,amit fentebb javasoltak.

Tőlünk az ilyen nagyobb bevásárlóközpontok messze vannak,de biztosan van a kisboltban valami egyszerűbb.

Egyetlen egy hitelünk van,az a lakáshitel. Nem vettünk új lcd-t vagy mit írt itt az egyik kedves hozzászóló.

Elmaradásban vagyunk pár számlával,ha azt sikerülni a nullára hoznom,már nyugodtabb lennék és nem érezném azt a torokszorító érzést.

Van egy 25 éves autónk kb 300at ha ér, a férjem azzal jár dolgozni,mert a szomszéd településen van a melőhelye, és busz egy nap csak kétszer jár,azzal nem érne be.

2016. jan. 17. 09:24
 23/50 anonim ***** válasza:
97%
Na mostmár tényleg érdekel,hogy ilyen jó állásokkal,diplomával mennyi a pontos összeg.Mert nem minimálbér,az tuti.Lehet azért nem írod le,mert sok a bevétel,de ti csináltok rosszul valamit.Volt már ilyen kérdés több is.Anyuka 350ezret nem tudott beosztani.Más meg 200ezret be tud,ha akar.
2016. jan. 17. 09:25
 24/50 A kérdező kommentje:
Nem jól fogalmaztam.Reggelente megy kétszer a busz olyan időben,hogy abszolút nem érne be vele kezdésre a munkahelyére.
2016. jan. 17. 09:26
 25/50 A kérdező kommentje:

25 valóban lehet hogy én nem tudom beosztani,azért kérdeztem,hogy ki hogy csinálja.

Én elfogadom,ha én csinálom rosszul,nem erről van szó.

Elfogadom azt is,ha mások nem úgy gondolkoznak ahogyan én,de azt gondolom az az alap lenne,hogy nem ilyen gusztustalan módon írom le a véleményem,ahogyan itt egyesek tették

2016. jan. 17. 09:28
 26/50 A kérdező kommentje:

3-6-22 a Te véleményedet is elfogadom.

Csak nézz magadba. Elolvastad a kérdést, a fél fejemet rá merem tenni,hogy azt hitted,valami alliskolázott család vagyunk kb 6 gyerekkel,mert olyan stílusban osztottál le.

Aztán amikor megtudtad,hogy nem vagyok teljesen sötét,akkor már rögtön kedvesebb volt a 22es hozzászólásod,látszik hogy értelmiségi vagy,csak ezek az előítéletek ne lennének jelen bennünk emberekbe.

2016. jan. 17. 09:31
 27/50 anonim ***** válasza:
78%
Igen,de ha nem tudjuk mennyi az annyi,akkor nem lehet normálisan válaszolni,sok válaszadót ez irritál.Mert nem mindegy,hogy teszem azt,400 ezer a bevétel,ebből 65 a hitel,legyen 80 a rezsi,gyerekeknek mittudomén havonta egy 10-es a suliba(nincs gyerekem,nem tudom),buszbérlet legyen 15 ezer.Ez 180 ezer kiadás.220 ezer marad,amit be kell osztani.Vagy eleve 220ezer a bevétel,amiből 180ezer a kiadás,és marad 40.Ez nem mindegy.
2016. jan. 17. 09:37
 28/50 A kérdező kommentje:

A család összbevétele mindennel együtt 240 körül van.

Lakáshitelünk 65ezer

villany,gáz,víz,kommunális,stb.....együttesen 100 körül van. Ide számoltam azt is amit a gyerekek számlájára fizetünk.

A gyerekeket heti 2x viszem angolra, az havi szinten 21000ft

A nagyobbik focizik havi 6000ért, a kisebbik táncolni jár havi 4000ért

2016. jan. 17. 09:42
 29/50 anonim ***** válasza:
66%
Elég hihetetlen, hogy ketten 3 munkahellyel csak kb. 210 körül kerestek. (levéve a csp-t). Ez alig több, mint a közmunkás bér. Valahol nem kerek ez az egész történet.
2016. jan. 17. 09:49
 30/50 anonim ***** válasza:
2%
3 gyerekkel dómentesek lennétek csak az havi 100K 210ból wow
2016. jan. 17. 09:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!