Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?
Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.
Mire elég ez?
Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.
Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(
Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.
Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?
Semmit nem tudok félrerakni :(
Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.
Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.
Persze az adósság is csak halmozódik.
Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(
Ti hogy csináljátoK?
A számlákat kellene nagyon alaposan végignéznetek, hátha ott meg tudtok fogni valamennyi pénzt.
(Esetleg a banknál érdeklődni, hogy nem válthatnátok-e alacsonyabb törlesztőrészletre.)
Pl. Minek oblito? 3 munkahely es nem eleg etelek? Tul Sok az adossagotok? Nem csoda, hogy 2kg hus nem eleg egy hetre. Nem lehet munkahelyen, ovi/iskolaban enni fottetelt? Lehet olcsobban kijonne.
A csalad segiteni akar, mar csak a gyerekek miatt is, nincs jogod visszautasitani, hisz to mint szulok nem tudjatok megtetemteni.
egyszer a szomszéd fa'szi azt mondta.
-ha nem tudsz megélni a fizetésedből akkor valamit rosszul csinálsz.
-90.ezerből hogy jöjjek ki ?
-látod ezt csinálod rosszul hogy ennyit keresel
Mára már 210ezer nettóm + 32 kafetéria. jeeeeeeeeeee
"Kedves" hármashatos,mert mindkettőt Te írtad.
Szívből örülök,hogy Neked jobban megy sorod, és Isten lássa lelkem,hogy nem irigylem Tőled.
2 diplomám van, és a szakmámban dolgozom. Nyelvvizsgám is van.Ahol lakunk,ez egy jó munkahelynek és jó állásnak mondható.
Azt gondolom vasárnap reggel 30-40perc netezés nem olyan nagy bűn.
Nem siránkozok,egyszerűen csak megkérdeztem,hogy mások hogy csinálják,hogy több jusson.
A stílusodból ítélve viszont Te lehetsz az az ember, aki mindenkin átgázol,hogy előrébb jusson. Ilyen ember is van és olyan is,mint én,ai nem tapos át embertársain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!