Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy lehet ennyiből megélni,...

Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Miután befizetek mindent,ami kötelező (számlák,lakáshitel,stb - egyszer kétszer el el marad egy befizetés,azt csúsztatom a következő hónapra) egy főre leosztva kb 8-10ft marad a hónapra.

Mire elég ez?

Ha oviban,vagy suliban plusz kiadás van,azt is ebből kell megoldani.Ha a gyerekeknek csizma kell,mert leszakadt a lábáról,szintén.

Biztos én csinálok valamit rosszul,de sokszor hónap 15re nálunk már nagyon nagyon hó vége van :(

Ha elmegyek vásárolni,semmi luxust nem veszek,csak ami nagyon muszáj, és még is 8ezer a vége (legutób:tomi mósópor,coccolino öblítő,-lehet hogy a gagyit kellene megvenni? 2,2kg hús, egy doboz margarin, 4db alma,6l tej,2kg burgonya, 1kg rizs) és a mosópor-öblítő, margarin kivételével ezek nem tartanak ki egy hétig sem.Na jó még marad fél csomag rizs.Nem a legolcsóbb margarint,kakaóport szoktam a gyerekeknek megvenni,mert folyton az van a szemem előtt,hogy a nagyon olcsóba mennyi műanyagot, E-t raknak bele. Természetesen nem is a legdrágábbat,pl margarinból a delmát.

Ti hogy csináljátok,hogy ne folyjon ki a pénz a kezetekből?

Semmit nem tudok félrerakni :(

Nagyszülők szoktak segíteni,hogy hoztam nektek egy kiló almát, vagy kikaptam a fagyóból egy zacsi húst,de annyyira ciki. :( Nem kötelességük.

Megőrülök ebbe a kilátástalanságba,hogy nem jutunk egyről a kettőre.

Persze az adósság is csak halmozódik.

Természetesen férjemnek és nekem is van munkahelyünk,férjem két helyen is dolgozik,elmegy itthonról reggel 6kor és este 8mire haza ér,tehát próbálunk tenni,de egyszerűen nem látom a kiutat :(

Ti hogy csináljátoK?

2016. jan. 17. 08:31
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
8-10ezer akart lenni
2016. jan. 17. 08:33
 2/50 anonim ***** válasza:
46%
"Hogy lehet ennyiből megélni, Ti hogy csináljátok?" Mondjuk azt pont nem írtad, hogy mennyiből!
2016. jan. 17. 08:49
 3/50 anonim ***** válasza:
21%
Talán lehetnél határozottabb, talpraesettebb és akkor nem ennyiből élnél. Hitelt nem vennék fel ha pisztolyt tennének a fejemhez sem. Én sosem lennék a helyedben, de ha a te helyzetedet nézem, akkor tanulnék 1 nyelvet ahelyett, hogy kérdéseket írok és tanulnék ami érdekel, fejleszteném magam. Napi fél-1 óra is számít. De az 100%, hogy nem szánnék időt fórumozásra, vasárnap reggel sem. Sosem értettem azokat, akik itt nyafognak, ha erre van idő, akkor 1plusz nyelvre nincs? Sok egyetemi/ főiskolás anyag megvan a neten, olvasd azt.
2016. jan. 17. 08:50
 4/50 anonim ***** válasza:
90%

A számlákat kellene nagyon alaposan végignéznetek, hátha ott meg tudtok fogni valamennyi pénzt.

(Esetleg a banknál érdeklődni, hogy nem válthatnátok-e alacsonyabb törlesztőrészletre.)

2016. jan. 17. 08:50
 5/50 anonim ***** válasza:
17%
Szomorú .. De egyre több ilyen helyzet van Magyarországon :( . az igazság az , hogy lényeges változást csak azzal értek el , ha legalább az egyikőtök külföldön vállal munkát ! Ezen nem gondolkodtatok még ?
2016. jan. 17. 08:54
 6/50 anonim ***** válasza:
56%

Pl. Minek oblito? 3 munkahely es nem eleg etelek? Tul Sok az adossagotok? Nem csoda, hogy 2kg hus nem eleg egy hetre. Nem lehet munkahelyen, ovi/iskolaban enni fottetelt? Lehet olcsobban kijonne.

A csalad segiteni akar, mar csak a gyerekek miatt is, nincs jogod visszautasitani, hisz to mint szulok nem tudjatok megtetemteni.

2016. jan. 17. 09:03
 7/50 anonim ***** válasza:
64%
Igen, mennyi az ennyi? De a margarin mindegyik sz.r! A tejet én , házi tejet veszek 120 ft literje. Esetleg nem dohányoztok, piál valamelyikőtök? Ezt is elszokták felejteni. Az meg ha adnak a nagyszülők , hát adjanak. Én nem éltem rosszul, de mikor a fater adott egy félmalacot , nagyon jó volt. Nem ciki. A hitelhez nem tudok hozzá szólni, de soha nem vettem volna fel.
2016. jan. 17. 09:03
 8/50 anonim ***** válasza:
2%
Az albérlet degradáló lenne? Minek hitel? Azt vedd meg amire van pénz! Addig nyújtózkodj amíg.. Plusz az vállaljon gyereket aki megengedi, nem értem az ilyen embereket. A szegény gyerekekkel mi lesz? Főiskolára, egyetemre, albira ha másik városba szeretnének menni, arra lesz pénz? Egy gyerek nevelés nem olcsó, de ha hónap végére nem marad semmi akkor hogyan gondoltátok? Nagyon remélem megoldjátok, de tedd oda magad Te is és a férjed is. Ne induljanak már ennyire mínuszból a gyerekek.
2016. jan. 17. 09:04
 9/50 anonim ***** válasza:
11%

egyszer a szomszéd fa'szi azt mondta.

-ha nem tudsz megélni a fizetésedből akkor valamit rosszul csinálsz.

-90.ezerből hogy jöjjek ki ?

-látod ezt csinálod rosszul hogy ennyit keresel

Mára már 210ezer nettóm + 32 kafetéria. jeeeeeeeeeee

2016. jan. 17. 09:06
 10/50 A kérdező kommentje:

"Kedves" hármashatos,mert mindkettőt Te írtad.

Szívből örülök,hogy Neked jobban megy sorod, és Isten lássa lelkem,hogy nem irigylem Tőled.

2 diplomám van, és a szakmámban dolgozom. Nyelvvizsgám is van.Ahol lakunk,ez egy jó munkahelynek és jó állásnak mondható.

Azt gondolom vasárnap reggel 30-40perc netezés nem olyan nagy bűn.

Nem siránkozok,egyszerűen csak megkérdeztem,hogy mások hogy csinálják,hogy több jusson.

A stílusodból ítélve viszont Te lehetsz az az ember, aki mindenkin átgázol,hogy előrébb jusson. Ilyen ember is van és olyan is,mint én,ai nem tapos át embertársain.

2016. jan. 17. 09:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!