Szerintetek a lenti gáz fogyasztás nem irreálisan sok? 15m3 / nap, 180m2 ház.
Köszi a segítséget. 180m2 családi házról van szó. Falazat nagy részében 80cm-es vályog, 1 szoba körbe B30-as tégla (újra lett rakva). Nyílászárók újak, 3 rétegű műanyag.
Homlokzaton 20cm-es kőzetgyapot szigetelés van (rockwool super)
Födém nincs szigetelve, sarazva van fele, fele csak deszkázva.
Biasi kazánnal fűtök, padlófűtés van. kb minden padlófűtés kör egyforma hosszú, 75m körüliek, ebből van 12. A nappaliban levő termosztát és az első szobában levő termosztát vezérli az összes többi kört. (ha a nappali kér, akkor indul minden kör, kivéve a kisszoba, ha a kisszoba kér, akkor indul mind kivéve a nappali) csak ezeken vannak motoros vezérlők, a többit levettem nem láttam értelmét hogy szobánként indulgasson a kazán. A 2 termosztát 21 fokra van állítva.
Csatolom a vezetett leolvasott fogyasztásokat, köszönöm a véleményeket.
Előremenő víz 36 fokra van állítva, ez kering a csövekben.
A melegvizet is a kazán állítja elő, ez 50 fokra van téve és ha fűtés közben kér melegvíz melegítést akkor azt részesíti előnyben és átáll arra.
Nekem ennél többet zabált a kazán mikor vettem a házat, 100m2, és akkor még semmi szigetelés nem volt. Napi szinten 20m3 elment, és nem is volt meleg.
Akkor le is álltam a gázról és inkább fával fütöttem.
Leszigeteltem a padlást 20 cm kőzetgyapottal + kazánt cseréltem. 50 %-kal ment lejjebb a gázfogyasztás.
-Előtte is lehetett valami szigetelés letapasztva.
"Födém nincs szigetelve"
Ebben az esetben kifejezetten kevés a fogyasztás.
Miért nem lett leszigetelve a födém? Ki mondta hogy azt nem kell? Az asszony?
Nem!
60 nm-es lakásom van meleg környéken, 3-5 m3 az simán fogy.
Mi megy nálad gázzal a fűtésen kívül?
"Előremenő víz 36 fokra van állítva, ez kering a csövekben."
Szerintem az túl alacsony.
Nálunk a cirkón 45 fokos fürdővíz és 65 fokos fűtővíz van állítva, így is viszonylag lassan melegíti fel a lakást 19 fokról 22-re, több, mint 2 óra.
" A 2 termosztát 21 fokra van állítva."
Amikor nincs otthon senki, 17 fokra van állítva, de sose hűl le 19 alá.
1 fok fél napon át már egy kisebb lakásban is számottevő árban, nemhogy egy 180 nm-es házban.
Biztos, hogy összébbhúzódnék télire, nem 180 nm-en laknék télen... Radiátor mellé üljél le és rakd körbe komóddal, stb. a "kis irodádat", és ottmarad a meleg.
(Az ekkora házakban 43-65 nm-es "nappalik" is szoktak lenni, ezeket nem kéne felfűteni télire...)
A többi radiátort meg, ahova már nem jut ember, zárd el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!