Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Előre mérős villany óránál...

Előre mérős villany óránál eddig ha pl töltöttünk 400kw áramot fogyott egy átlag hónapba 200kw most össze gyült 1150kw áram és 1hónap+1nap alatt elment 600kw az áram fogyasztási szokás nem változott hogyan történt ez meg???

Figyelt kérdés
Valaki aki eonos vagy jártas ebbe magyarázza már el hogy lehet ez.

dec. 13. 18:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hideg idő, szigetelettlen helyen van a bojlered, rossz a hűtőd, zárlatos valamelyik lészüléked, azt hiszed, hogy nem változott a fogyasztási szokásod, de valamit nem számolsz bele... millió oka lehet.

Vegyél eg, fogyasztásmérőt aztán egyesével nézd végig a fogyasztóidat, aztán suámolgass.

Én mikor nem tudtam mi zabálja az áramot nálam, kiderült, hogy a gyerek pc-je és monitorja 900wattot bepuszilt.

dec. 13. 18:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Valamiről szerintem mélyen hallgatsz.

Azt se tudjuk milyen fogyasztóid vannak, gyerek szabadságon volt, akármi..

dec. 13. 19:24
 3/12 A kérdező kommentje:
Semmiről nem hallgatok ne írj butaságot. 1 hónappal ezelőtt 220kw-tol többet nem fogyasztottunk . Most ugyanez ebbe a honapba képtelenség ,hogy plusz 400kw elfogyott. Ismétlem az áram fogyasztási szokás nem változott!
dec. 13. 19:46
 4/12 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Oké, de hidegebb van. Így ami vizet melegít több áramot eszik. Ha van hősugárzó, az is többet fogyaszt. Vagy zarlatos valami
dec. 13. 20:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, ha feltételeztem a nem tudom mit.

Messziről azt hiszem nem lesz használható válasz.

Ha netán ki akarnám deríteni, vagy megakadályozni a következő hónap hasonló fogyasztását, akkor mindennap reggel és este felírnám az óraállást.

Aztán vagy kiderül valami, vagy nem, mindenesetre esély lehet valamit látni a számokból.

dec. 13. 20:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Előző vagyok..

Telepítettem magamnak egy klímát vikendházamba.

Érdekelt a fogyasztása, időnként megnéztem most éppen mennyit fogyaszt.

Digitális órám van, amin villog 1 LED.

Megszámolom hány másodperc 1 villanásköz, ebből azért 4-6-ot.

Visszaosztom és pontosabb az értékem.

Ha 3600-at osztom egy villanásközzel, annyi W-ot fogyasztott.

ha 4 másodperc, akkor most 900W-ot fogyaszt, ha 6 akkor 600-at, nafgjából ez a "szokása", de 400-ig le tud menni...

dec. 13. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
De ezzel nem fogja megtudni, hogy mi fogyaszt… csak azt, hogy valami fogyaszt… venni kell egy fogyasztásmérőt, aztán egyesével konektorról konektorra haladva átnézni a fogyasztókat mimennyit visz, pl hetes intervallumban.
dec. 13. 22:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Érdekes egyébként mert minden kbugyan annyit megy mint eddig mosogép,hűtő, tv 2 hősugárzó 1kw teljesítményű de mindíg ugyan annyit megy mint pl múlthónapba. Csak az az érdekes hogy 400kw-ból nem fogyott csak 200-220 úgy ,hogy használtuk multhónapba is ugyanúgy mint most,jelen esetben meg 1150kw ból eltűnt 600..
dec. 14. 00:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Minél több áramom gyűlik össze annál több fog eltűnni azonos terhelésen? 😅 érdekes..
dec. 14. 00:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Van egy "megmért" fogyasztásom.

Menjünk tovább.

Egyesével lekapcsolom a kismegszakítókat, és nézem változott-e és mennyit.

Azt csak tudom, hogy mi van arra a megszakítóra kötve?

És kb. be lehet határolni mi az, ami annyit fogyaszt, nem?

dec. 14. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!