Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez rengeteg fogyasztás vagy...

Ez rengeteg fogyasztás vagy átlagos?

Figyelt kérdés
Október 20-án kapcsoltuk be az immergas victrix exa 28 gázkazánt, többnyire 21-22 fok körül megy és most év évéig 487 m3 gáz fogyott. Bár elég enyhe volt a december, de a november meg a megszokotthoz képest hidegnek tűnt. A lényeg, hogy fűteni már kellett novemberben végig és decemberben is. Úgy láttam január is enyhe lesz, februárra se mondanak nagy hideget tartósan és sok éve már nem volt februárban tél. Ki fogok tudni jönni azt 1729-es limitált mennyiségből, ami még nem piaci ár? Szigetelések vannak, új nyílászárók, födémen 5 centis salak, de lesz üveggyapot is mert jönnek majd szigetelni újévben. Homlokzat csak belülről van, ilyen habtapétával, de az nagyon jól csökkenti a falak hideg értetét, míg nem ragasztottuk fel szinte sütöttek a falak, mint egy nyitott hűtő.

dec. 30. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fűtési szezon 1/3-án túl vagyunk, és te még nem fogyasztottad el a rezsicsökkentett gáz 1/3-át. Hacsak nem jön tartós, nagy hideg a továbbiakban simán beleférsz.
dec. 30. 11:19
 2/6 Bogica0616 ***** válasza:
Szerintem ki fogsz tudni belőle jönni, de nem írtad, hogy ház vagy lakás? A méretet sem. Tehát így nem lehet véleményt alkotni. Pont most néztem egy kérdés miatt, mi szeptember 20. án kapcsoltuk be a két konvektorunkat. Május óta 482 köbméter gáz fogyott úgy, hogy főzésre is használom. 100 nm fötök vele, ami egy vályog tégla ház új nyílás zarokkal, rossz bejárati ajtóval és csak födém szigetelés van ami 50 cm üveg gyapot. Nekünk az éves fogyasztás 1000 köbméter szokott lenni.
dec. 30. 13:21
 3/6 Bogica0616 ***** válasza:
Ja igen 23-24 fokot tartunk éjjel-nappal.
dec. 30. 13:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. 110 m2-es 3 nagy szoba + nagy konyha, kamra, fürdő.
dec. 30. 13:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nálam még annyi, hogy igen, ez ház, 1976-os kádár kocka, de nagyon magas alapja van, 150 centi a talajtól és a homlokzat nagy téglákkal volt rakva.

Én olyan hőt szeretek, amikor nem kell rám zokni és pulóver, tehát itthon egy póló, nadrág, mivel utálok zokniban lenni itthon és kabátot se szeretnék felvenni. Fázós is vagyok, de 21-22 fokkal elvagyok, bár a legjobb az az, mikor a kandallóval is ráfűtük és van bent 25 fok körül. Fával ritkán kiegészítem, de nincs sok fám, ezért tartalékolom ha netán tényleg véletlen lenne egy nagyobb hideg, ami szerintem idén télen sem lesz, de majd kiderül.

dec. 30. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Nézd meg havonta mennyit fogyasztasz. A szolgáltató oldalán szézd a jelleggörbe szerinti fogyasztási mennyiséget. Ha alatta vagy akkor jó.
dec. 30. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!