Szerinted sokat költök? Szerinted jól gazdálkodom?
- étel 15e (+ 15e SZÉP kártyával vásárolok)
- villany, vízfogyasztás csatornadíjjal, fűtés: max 8e
- telefon, internet 11e
- bérlet 10e
- arckrém, testápoló, hajvitamin 7e
- heti 3x járok kávézóba időtöltésre, szocializálódni (ez kb minden szórakozásom) 10e
- fodrász 4 havonta 40e, tehát havi lebontàsban 10e
- vinted ruha/cipő/könyv/bármi max 10e
- közös költség 20e
- a fizetésem megmaradt részét, ami kb. 300e prémium forint/euro állampapírba teszem 😇
Bár biztosra veszem én is, hogy erősen vetítesz, sajnállak, mert szánalmasan élsz, és nem nem jól gazdálkodsz. Minek élsz nyomorban, ha nem kell?
Egyébként onnan kamu az egész, hogy a fővárosban a rezsi alapdíjak magasabbak, ennyibe nulla fogyasztással sem férsz bele.
Szarul táplálkozol. Nem jársz szórakozni. Oké, spórolsz... de minek? Majd szép emlékek lesznek a halálos ágyadon, ahogy otthon ülsz egyedül a sötétben a büdös ruhákban, húgyszagban, néha egy kávézóba beülve?
A hiányos táplálkozásból és nulla mozgásból adódóan mondjuk sok jót nem jósolok neked. De a spórolt pénzt jó lesz majd orvosra költeni. Aztán majd megöröklik utánad a szüleid vagy az állam, mert ilyen életvitellel 40 évesen simán felfordulsz.
Kezdj el minőségi életre költeni inkább. Ha csak havi 150et teszel félre, az is bőven elég lesz. Mondjuk ennyiből bármennyit is jó, ha félre tudsz rakni.
Ez a nem húzod le magad után a wct minden alkalommal, eléggé fájt...
Én pasiből vagyok és egyedül élek, de hetente 3x biztosan mosok (fehér, színes, törölközők), az ágynemű 2 hetente egy plusz mosás.
A wc-t minden használat után lehúzom! 2 naponta megy a mosogatógép is. Heti 1x elegendő felmosni, mert nem koszitok, de heti 2x biztosan felporszívózok. Napi 2x szellőztetek, ha nem vagyok otthon egész nap, azaz reggel és este. Ha otthon vagyok akkor 3-4x 5 perc
Nálam mindig rend és tisztaság van, van némi beütésem ezzel kapcsolatban.
De, ha a rend mániámtól eltekintek, szerintem nem viszem túlzásba a többit, és ennyi kell a higiénikus otthonhoz.
átlag 130000-ből hozom ki a havi háztartási vásárlásokat és kaját +kutya dolgai, szóval min 100000-et eszek meg 1 hónapban, ebből kb 25-30000-ből húst veszek.
És tudom magamról, hogy nem eszek túl változatosan, mert a zöldségek nagy részét nem eszem meg.
18 °C-ban fagyoskodni, úgy hogy van pénzed kifizetni a fűtésiköltséget, hát nem tudom mit mondjak erre... legalább 20°C-ot tarthatnál.
Ha már van lakásod ennyire nem kéne sanyargati magadat! Inkább tegyél félre havi 150-et, de ne fázzál otthon és egyél normális kajákat!
A Fővárosi Vízművek adatai szerint fejenként átlagban napi 11–26 liter vizet használunk a toalett öblítésére.
Hány millió ember van a Földön, akinek nem jut IVÓvíz?
Most minden viccet félretéve, minden "troll vagy" "kamu" stb. kommentálóktól eltekintve, gondoljuk át.
Te minden kisdolog után lehúzol a 3-4 liter vizet a semmibe, 2 naponta mosogatógép (gondolom az is rengeteg vizet használ) csak úgy, mert te úgy gondold így vagy tiszta.. én úgy gondolom, ha "csak" napi 15 litert meg tudtam ezzel spórolni, az évi kb. 5500 liter víz, amit az édesvíz készletből spóroltam.
Ha ingyen adnák a vizet, akkor is így tennék!
Elsősorban a jövőmre spórolok. 2-3 éven belül szeretnék elköltözni, Mo már nagyon a végét járja, és nyílván minél több devizával tudok menni, annál könnyebb lesz ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!