Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Szerinted sokat költök?...

Szerinted sokat költök? Szerinted jól gazdálkodom?

Figyelt kérdés

- étel 15e (+ 15e SZÉP kártyával vásárolok)

- villany, vízfogyasztás csatornadíjjal, fűtés: max 8e

- telefon, internet 11e

- bérlet 10e

- arckrém, testápoló, hajvitamin 7e

- heti 3x járok kávézóba időtöltésre, szocializálódni (ez kb minden szórakozásom) 10e

- fodrász 4 havonta 40e, tehát havi lebontàsban 10e

- vinted ruha/cipő/könyv/bármi max 10e

- közös költség 20e

- a fizetésem megmaradt részét, ami kb. 300e prémium forint/euro állampapírba teszem 😇

2023. okt. 14. 10:16
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%
Igazíthatnád a többi szokásodhoz és járhatnál 10 évente egyszer fodrászhoz.
2023. okt. 15. 11:58
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

Bár biztosra veszem én is, hogy erősen vetítesz, sajnállak, mert szánalmasan élsz, és nem nem jól gazdálkodsz. Minek élsz nyomorban, ha nem kell?

Egyébként onnan kamu az egész, hogy a fővárosban a rezsi alapdíjak magasabbak, ennyibe nulla fogyasztással sem férsz bele.

Szarul táplálkozol. Nem jársz szórakozni. Oké, spórolsz... de minek? Majd szép emlékek lesznek a halálos ágyadon, ahogy otthon ülsz egyedül a sötétben a büdös ruhákban, húgyszagban, néha egy kávézóba beülve?

A hiányos táplálkozásból és nulla mozgásból adódóan mondjuk sok jót nem jósolok neked. De a spórolt pénzt jó lesz majd orvosra költeni. Aztán majd megöröklik utánad a szüleid vagy az állam, mert ilyen életvitellel 40 évesen simán felfordulsz.

Kezdj el minőségi életre költeni inkább. Ha csak havi 150et teszel félre, az is bőven elég lesz. Mondjuk ennyiből bármennyit is jó, ha félre tudsz rakni.

2023. okt. 15. 19:39
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nem húzod le magad után a wct minden alkalommal, eléggé fájt...

Én pasiből vagyok és egyedül élek, de hetente 3x biztosan mosok (fehér, színes, törölközők), az ágynemű 2 hetente egy plusz mosás.

A wc-t minden használat után lehúzom! 2 naponta megy a mosogatógép is. Heti 1x elegendő felmosni, mert nem koszitok, de heti 2x biztosan felporszívózok. Napi 2x szellőztetek, ha nem vagyok otthon egész nap, azaz reggel és este. Ha otthon vagyok akkor 3-4x 5 perc

Nálam mindig rend és tisztaság van, van némi beütésem ezzel kapcsolatban.

De, ha a rend mániámtól eltekintek, szerintem nem viszem túlzásba a többit, és ennyi kell a higiénikus otthonhoz.

átlag 130000-ből hozom ki a havi háztartási vásárlásokat és kaját +kutya dolgai, szóval min 100000-et eszek meg 1 hónapban, ebből kb 25-30000-ből húst veszek.

És tudom magamról, hogy nem eszek túl változatosan, mert a zöldségek nagy részét nem eszem meg.

18 °C-ban fagyoskodni, úgy hogy van pénzed kifizetni a fűtésiköltséget, hát nem tudom mit mondjak erre... legalább 20°C-ot tarthatnál.

Ha már van lakásod ennyire nem kéne sanyargati magadat! Inkább tegyél félre havi 150-et, de ne fázzál otthon és egyél normális kajákat!

2023. okt. 15. 21:14
 44/51 A kérdező kommentje:

A Fővárosi Vízművek adatai szerint fejenként átlagban napi 11–26 liter vizet használunk a toalett öblítésére.

Hány millió ember van a Földön, akinek nem jut IVÓvíz?

[link]

Most minden viccet félretéve, minden "troll vagy" "kamu" stb. kommentálóktól eltekintve, gondoljuk át.

Te minden kisdolog után lehúzol a 3-4 liter vizet a semmibe, 2 naponta mosogatógép (gondolom az is rengeteg vizet használ) csak úgy, mert te úgy gondold így vagy tiszta.. én úgy gondolom, ha "csak" napi 15 litert meg tudtam ezzel spórolni, az évi kb. 5500 liter víz, amit az édesvíz készletből spóroltam.

Ha ingyen adnák a vizet, akkor is így tennék!

Elsősorban a jövőmre spórolok. 2-3 éven belül szeretnék elköltözni, Mo már nagyon a végét járja, és nyílván minél több devizával tudok menni, annál könnyebb lesz ott.

2023. okt. 15. 22:11
 45/51 anonim ***** válasza:
72%
44# ok, te vagy troll vagy, vagy totál retardált. Az nem zavar, hogy a kávézóban az egy darab csészéd/bögréd elmosása sokkal több vizet igényel? Amúgy meg lehet ilyen kis biszbasz kütyüt kapni, amivel a zuhanyzó/kád vizét vezeted a wc tartályba, néhány euroért vettem. Fodrásznál is mi a tosz kerül 40 ezerbe egy alkalmon, pláne ha spórolsz, egy vágás azért rohadtul nem ennyi, hajat színezni/festeni meg házilag is lehet. "Mo a végét járja" - ok, nem Magyarországon élek, de te mi a francot akarnál külföldön kezdeni? A lakásod árából /ami nyilván nem a tiéd, egy hónapja még albérletben laktál/ normális környéken nyugat-észak európában ingatlant nem kapsz, ha meg bérelnél és ilyen retkes vagy meg télen hagynád kihülni a lakást, úgy kivág a tulaj, hogy a lábad nem éri a földet. Meg mit dolgoznál egyáltalán? Ilyen fizetéssel biztos nem orvos/informatikus/mérnök vagy hasonló vagy, a nyelvtudásaid sincsenek a topon valszeg. Ja, és kérnék mindenhol a magyar eü dokumentációd, mert külföldön kell egy orvost választanod.
2023. okt. 16. 05:40
 46/51 anonim ***** válasza:
31%
Ha otthon dolgozol, akkor minek a bérlet?
2023. okt. 16. 05:48
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát én még olyan kaján spórolós embert nem láttam, aki bolti pudingport vesz, mi az, egy kis keményítö aromával, én nem spórolok a kaján, de a házi puding negyedannyiból kijön, egy kanál keményítö, kis cukorból karamell vagy kakaópor, vanília, ennyi. Meg ilyen menüvel, amit leírtál, már rég meghaltál volna, semmi vitamin, rost, nyomelem, fehérje és zsírhiányos, a napi alapanyagcseréd se fedezi. Meg mi a szitu a menstruációval, tampon, betét kell, azt ne mondd már, hogy nejlont raksz egy székre, és azon ücsörögsz meztelenül a 18 fokban.
2023. okt. 16. 06:40
 48/51 anonim válasza:
100%
Továbbra is várjuk kérdező, hogy mire jó ez az évek óta tartó mániákus hazudozás? Betegség van mögötte vagy csak unalom? Ha betegség, van-e róla pontos diagnózisod?
2023. okt. 16. 07:31
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Olyan is vótmá, hogy havi 7 ezer Forintból kijön neki a kaja, mert nyulakat tart /ezek nyilván fotoszintetizálnak 😁/ magában megsüti só meg minden nélkül, és köret nélkül eszi, meg amikor akciós a margarin, vesz vagy 10 dobozzal, és lefagyasztja. 😂
2023. okt. 16. 08:23
 50/51 anonim ***** válasza:
84%
Mit izgultok ezen? Nem mindegy? Ne etessük már a troll kérdezőt... 😂
2023. okt. 16. 08:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!