Kezdő mérnökinformatikus vagyom,havi 300nettóval. Egy örökölt egyszobás lakásban élek Budapesten,aminek a rezsije+a saját telefonelőfizetésem 40ezer forint.Kajára kb. 60ezret költök,szoktam magamnak főzni,viszont odafigyelek rá,hogy viszonylag
egészségesen étkezzek. Tisztítószerekre,kozmetikumokaa,gyógyszerekre(krónikus betegségem van),egyéb háztartási kellékekre összesen olyan 20ezret szoktam átlagban költeni.Étterembe,egyéb beülős helyre csak nagyon ritkán járok,ha leosztom évi szinten,kb havi 2000ft jönne ki.Színházba,moziba kb. évente 2-3szor járok, ez kb havi 1000ft ra jön ki. Ruhára leosztva olyan 3000ft-ot költök.A maradék,körülbelül 170ezret félre tudom rakni.
De azért igyekezz, hogy ne ess túlzásba. A semmire nem költök életmódba bele lehet fásulni.
A cél az legyen, hogy haladj előre az életben, növekedjen a fizetésedet. Ha 500ezerből 200-at raksz el, az több, mint a 300-ból a 150, és még szabadabb életet is ad.
Ha sokat költesz gyógyszerre, akkor érdemes nyitnod egy egészségpénztárat azzal is tudnál kicsit spórolni.
2020. dec. 12. 13:25
2/20 A kérdező kommentje:
Még csak idén kezdtem el dolgozni. Szerintetek túlzásba viszem a takarékoskodást?
2020. dec. 12. 13:28
3/20 anonim válasza:
Szerintem igen. Nekem a havi 1000ft pl színházra kevés. De nem mindenkinek egyformák az igényei.
2020. dec. 12. 13:39
4/20 anonim válasza:
nekem meg évi 1 ft is sok színházra,
2020. dec. 12. 13:41
5/20 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó, hogy ennyit félreteszel, most különösen, hogy úgysem lehet egy csomó programra elmenni. Csak ne legyél kényszeres. De nehogy azért "szórd" a pénzt, mert mások azt mondják! Találd meg az egyensúlyt! Én a legfontosabbnak az ár / érték arányt tartom. Egyfelől pár ezer forint kiadás is rettentően tud fájni, másfelől 100 ezer forintot is "örömmel" kiadok, ha úgy érzem, jól használtam fel a pénzem. Most ilyen élethelyzet van, ha most nem esik nehezedre ennyit félretenni, akkor tegyél, ha más élethelyzetbe kerülsz, akkor meg lehet, hogy érdemes lesz felülvizsgálni a gazdálkodásodat. Időnként úgyis érdemes átgondolni a dolgokat, ez az élet minden területére igaz, a pénzügyi döntésekre különösképp.
2020. dec. 12. 13:46
6/20 anonim válasza:
Önmagad fejlesztésére is fordíts egy összeget minden hónapban, mert iszonyatosan jól térül meg.
2020. dec. 12. 13:53
7/20 anonim válasza:
Azért "szerencsés" vagy, hogy öröklött lakásban élsz, így végül is az albérlet ára marad a zsebedben. A legtöbb embernek vagy az albi vagy a lakáshitel törlesztés viszi a pénz nagy részét.
2020. dec. 12. 14:07
8/20 anonim válasza:
Én örülnék, ha ennyit tudnék megspórolni, de nekem az albi csak 100k, és a jövedelmem csak nettó 220k, szóval hasonló költéssel én nem nagyon tudok spórolni.
2020. dec. 12. 14:24
9/20 anonim válasza:
Pedig rádférne némi kultúra, 4es.
2020. dec. 12. 14:26
10/20 anonim válasza:
Dicseretes hogy ennyi idosen ennyit felre tudsz rakni. De azert a szorakozasrol, kikapcsolodasrol, elmeny szerzesrol ne feledkezz meg! Neha egy kis kocsmazas a baratokkal siman belefer. A lelkednek is kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!