Szerinted sokat költök? Szerinted jól gazdálkodom?
- étel 15e (+ 15e SZÉP kártyával vásárolok)
- villany, vízfogyasztás csatornadíjjal, fűtés: max 8e
- telefon, internet 11e
- bérlet 10e
- arckrém, testápoló, hajvitamin 7e
- heti 3x járok kávézóba időtöltésre, szocializálódni (ez kb minden szórakozásom) 10e
- fodrász 4 havonta 40e, tehát havi lebontàsban 10e
- vinted ruha/cipő/könyv/bármi max 10e
- közös költség 20e
- a fizetésem megmaradt részét, ami kb. 300e prémium forint/euro állampapírba teszem 😇
Azt rosszul írtam, hogy nem használom a főzőlapot, mert például a pudingot ott készítem. De az maximum 5 perc forralás. Tehát ilyen rövid időre be szoktam kapcsolni, főleg télen. Ebben tényleg nem mondtam igazat, elnézést.
Az igazi eredeti parmezán sajtból nagyon kevés kell.
Nem tudom más mennyit eszik, én keveset, ez is igaz.
11e forint a telekom Magentás előfizetésre korlátlan mobil és otthoni internetre, ez is fix.
18 fok maximum
több lakásos társasház, házközpontú a fűtés
Fagyoskodom, az igaz. Csak egy szobát fűtök, a legnagyobbat ahol a konyha is található. LED lámpával vagyok este. A wc-t több kisebb használat után engedem le (ennek inkább környezetbarát okai vannak: vízpazarlás, kevés édesvíz - ami a világban egy óriási probléma!) Három hetente mosok rövid programon.
Utazom, van BKK bérletem, naponta megyek ide-oda.
A többihez képest ez a 2 tétel sok:
telefon, internet 11e
bérlet 10e
Kihasználod-e a bérletet, vagy érdemesebb volna-e gyűjtőjegyet venned?
A telefont, internetet kihasználod-e?
Nekem most emelték 3,2-ről 4,1-re a korlátlan vezetékes netemet és van mellette kártyás mobilom, szóval ebből még egy picit tudnál húzni utánajárással.
Mástól kell megvenni régebbi, eladó hűségidős előfizetéseket.:)
Így lehet kimaxolni a kedvezményeket.
"11e forint a telekom Magentás előfizetésre korlátlan mobil és otthoni internetre, ez is fix."
De ebben TV-szolgáltatás is van, nem igaz?
22: "A közüzemi számlák: ez max nyári adat, fűtés nélkül én is kijövök 8k-ból (hűtenem sem kellett nyáron)."
A bérlőnk havi 4000-4500 körül fogyaszt. Igaz, ingázó. De nem pici a lakás, nagy belmagasságú is, viszont meleg van ott. Télen 5-8 fok szokott lenni az utcán éjjel.
És persze hord kardigánt is.
Meg tudom mutatni a számlákat, ha érdekel.
Az erős korlátlan internetre szükségem van, mert otthonról dolgozom és stabil, erős internet kapcsolat szükséges.
Utána kérdezek a Telekom-nál miért kerül ennyibe, de úgy emlékszem már utána kérdeztem egyszer néhány hóanpja, és azt mondták a feltöltés-letöltési sebességre, ami nekem kell ez a jelenlegi díjcsomaguk, és Magentásként kapott jó pár ezer forint kedvezményt is.
Mondjuk én a Telekomot pont nem, inkább a fodrászt sokkalom, de hihetetlen árakat kérnek a fodrászok. És én még kedvezményesen fizetek 40-et, mert tanuló a fodrász, még csak 1-2 éve kezdett. Ha "normál" fodrászhoz mennék 60-65e lenne.
Ezzel nem tudok mit kezdeni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!