Szerinted sokat költök? Szerinted jól gazdálkodom?
- étel 15e (+ 15e SZÉP kártyával vásárolok)
- villany, vízfogyasztás csatornadíjjal, fűtés: max 8e
- telefon, internet 11e
- bérlet 10e
- arckrém, testápoló, hajvitamin 7e
- heti 3x járok kávézóba időtöltésre, szocializálódni (ez kb minden szórakozásom) 10e
- fodrász 4 havonta 40e, tehát havi lebontàsban 10e
- vinted ruha/cipő/könyv/bármi max 10e
- közös költség 20e
- a fizetésem megmaradt részét, ami kb. 300e prémium forint/euro állampapírba teszem 😇
Télen is ilyen alacsony a rezsid, kedves kérdező? Nagyon kevésnek tűnik.
A ruházkodásra és a piperére, tisztálkodószerekre, sminkre, manikűrösre, tisztítószerekre költött pénz is nagyon kevés.
A fodrászt például beszámoltad, de ha veszel egy-két minőségi őszi-téli cipőt, meleg ruhákat, hiszen gyalog és tömegközlekedéssel jársz, azt valamiért nem. De biztosan lehetne még sorolni. Telefon, laptop időnkénti lecserélése sincs benne havi szintre leátlagolva, stb.
A kulcsszavakat nem értem, mi köze a havi személyes költéseidhez a
#gazdaságnak és a #költségvetésnek? 😂
Étel összesen 30e, de csak 15e kp, mert a többit a SZÉP kártyával vásárolom, amióta lehet élelmiszert is venni belőle közértekben.
Nyáron 4e az áram + víz számlám. A télit számoltam.
Pipere, smink, parfüm dolgok: ezeket ajándékba kapom külföldről egy családtagtól, ahol jóval olcsóbb.
Minden évben nem vásárolok téli kabátot, max 4 évente.
Tisztítószerre minimálisat költök, egyedül lakom. Nagyon maximum havi 1500 forint.
"Nyáron 4e az áram + víz számlám. A télit számoltam."
Csak hetente egyszer fürdesz, a wc-t is a mekiben használod és hidegben vagy, nem is fűtesz?
Mivel fűtöd a lakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!