Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Spórolás? Már lassan megélni...

Spórolás? Már lassan megélni sem tudunk.

Figyelt kérdés

Tömören leírom. Szabolcsban élünk egy nagyon pici faluban. Én közmunkás vagyok a hivatalban 7o ezret keresek... A férjem 155 ezret keres arufeltolto. Anyukámmal élünk, O minden hónapban ad a rezsihanyadra 1o ezret. Autót tartunk fenn, mert másképp lehetetlen lenne ilyen rossz közlekedés mellett munkába járjunk. (Busszal már 6:10-kor el kellene induljunk, hogy beerjunk negyed 8ra, este mivel a buszmegálló messze van, így a 16:10-es buszt nem érjük el, akkor már csak a 17:30-kor indulóval tudnánk hazajonni, ami este 6ra érne haza) Most ebben a hónapban műtöttek, táppénzen vagyok, keveset fogok kapni és hiába nemrég volt fizetés már alig van pár ezer forintunk. Arról nem beszélve, hogy mennyi ment el gyógyszerre, orvosra, stb...

Már aludni sem tudok, folyton kattog az agyam. Hogyan tudnék ilyen jövedelem mellett spórolni? Tudom, hogy munkahelyet kellene valtanom, viszont itt ha a szakmámban meg van hirdetve 1 állás, akkor legalább 10-15 ember pályázik rá és gyakorlatilag ismeretség által lehet bekerülni mindenhova.

Olcsó étel ötleteket is kérnek, hátha van olyan, amit még nem ismerek. Főleg ilyen nagyanyáink féle :)

Takaritashoz ecetet, szódabikarbónát, hypot és mososzodat használok.

Energiatakarékos izzók vannak szinte mindenhol. A kezmosasbol visszamaradt "szürke vízzel" és hypoval mosok fel, de nem mindig sikerül, mert a férjem allergiás az ilyen laborban lappangó vízre és folyton kiboritja.

Hálásan köszönök előre is minden normális választ

2020. febr. 20. 21:29
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

26-os és 39-es válaszoló.

Nem tudom ki pontozott le, de én még nem pontoztalak az fix.

Egyébként a 26-os valaszodra írtam, hogy ha minden jól megy akkor talán mehetek pár hét múlva a férjem munkahelyére, de inkább férfit akarnak felvenni az alapvető részlegre, mert ott emelgetni kell, só, liszt, cukor, olaj, vizek, tészták karton számra. De egy próbát meger, hátha :)

2020. febr. 27. 11:28
 42/52 anonim ***** válasza:
100%
A bejárós összeg a 35. válasz alapján került elö, eléggé félreértelmezve
2020. febr. 27. 12:25
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A válaszaid szerint az átlagnál értelmesebb vagy, a természeted sem lehet rossz a kulturált megnyilvánulásaid alapján.

Nem létezik, hogy nem találsz valami normálisabb, jobban fizető munkát mint a közmunka, vagy fizikai csicskázás árufeltöltőként!

Nem tudom mi a szakmád, de ameddig abban nem tudsz elhelyezkedni, addig ott ahol a férjed dolgozik árufeltöltőként, nem tudnál elhelyezkedni eladóként, vagy pénztárosként? Vagy nincs egy Meki, vagy Burger K. annak a közelében?

Most olvastam, hogy már 1400-1600Ft/óra a fizetés, ami általában havi 230ezer nettó, mellette ingyenes étkezés és előre betervezett rugalmas munkaidő.

2020. febr. 27. 13:20
 44/52 anonim ***** válasza:
100%
Milyen messze laktok Nyíregyházától?
2020. febr. 27. 13:36
 45/52 A kérdező kommentje:

Nyiregyhazatol 73 km-re lakunk sajnos. A hármas határnál. Se Meki, se KFC, ha van éjjel nappali gyrosos, gyors kajaldas, ott minden másnap 14 órát kell lehuzni vagy este vagy napközben minimálbérért+borravaló. Bejárast sem fizetnek. Szóval eléggé ki vagyunk szolgáltatva. Irodavezető az egyik szakmám. Ezért kerültem közfoglalkoztatottkent az illetékes járási hivatalba. Ami irodai állások meg vannak hirdetve nálunk azok nagyon megtevesztok, a végén kiderül, hogy mindig valamilyen banki munka lenne, ahol adott hónapban meg kellene köttetni a betevedo ügyfelekkel X mennyiségű lakásbiztosítást, életbiztosítást, stb..stb..

A normálisabb helyekre pedig tényleg csak "kihalasos alapon" lehet bekerülni

2020. febr. 27. 16:24
 46/52 anonim ***** válasza:
24%

Akkor viszont Kisvárda van hozzátok közel, ami nem egy picike hely, millió iskolával, kollégiumokkal, óvodával, kórházzal, mindenféle boltokkal, Tescoval, Aldival, színházzal, hotelekkel, panzióval, kutatóintézettel, kísérleti teleppel, bírósággal, autószalonokkal, éttermekkel, kertészettel, benzinkutakkal, bankokkal, fényforrásgyárral, másmilyen gyárral, üzemekkel, Észak-magyarországi buszvállalat Zrt-vel, vagy 200 ilyen-olyan egyéb Kft-vel, stb... így egyszerűen hihetetlen, hogy egy közel 20 ezres, ilyen felszereltségű városban, ami max. 20-30 km-re van tőletek - és úgyis kocsival jártok - nem találtok mindketten normális munkát!

Én Pest m-ben élek, napi 2 x 50 km-t ingázom és köszönöm megvagyok, még csak nem is szenvedek.

És még spórolt pénzünk is van, nem is kevés, pedig egyikünk sem vezérigazgató.

2020. febr. 27. 17:02
 47/52 anonim ***** válasza:
73%

" egyszerűen hihetetlen, hogy egy közel 20 ezres, ilyen felszereltségű városban, ami max. 20-30 km-re van tőletek - és úgyis kocsival jártok - nem találtok mindketten normális munkát!"

Pedig nem lehetetlen, mert minden egyes munkahelyre 5-10 ember várakozik, mivel alig van üresedés, az állások be vannak töltve!

2020. febr. 27. 18:57
 48/52 anonim ***** válasza:
69%

Megkérlek ne mesélgess már zöldségeket, vagy legalábbis ne nekem!

A 70 éves rokonom - Szabolcsban! - elindult munkát keresni és fél nap múlva hazament benzinkútkezelőként.

Az ő unokája meg jelentkezett az Aldiba (szintén Szabolcsban) és simán elsőre felvették.

A rokonságom 80%-a szabolcsi, mind tud dolgozni, öreg-fiatal, még egy napot nem voltak munka nélkül.

És nem nyíregyháziak, hanem zömében fábiánháziak és környéke.

2020. febr. 27. 20:29
 49/52 anonim ***** válasza:
70%

Velem szemben meg ül egy debreceni kollégám (egy pesti irodában tartózkodunk jelenleg), aki azért van itt, mert odahaza már semmi munkát nem kapott. Most árulják a szülei házát, ők is költöznek, mert nincs ott munka.

2020. febr. 28. 08:18
 50/52 anonim ***** válasza:
66%

Igaz, hogy Debrecen nem Szabolcs hanem Hajdú-Bihar, de a két megye nagyjából "egykutya", bár Hajdú-Bihar pár fokkal jobb.

Nekem meg az a véleményem, hogy aki Debrecenben, ami Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb városa, nem talál magának munkát, annak nincs segítség és tényleg ideje elhagynia az országot, holott életemben nem búzdítottam erre senkit.

Viszont az ország szempontjából nagy könnyebbség lenne, ha az ilyen életképtelen egyedektől rövid úton megszabadulna.

2020. febr. 28. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!