Spórolás? Már lassan megélni sem tudunk.
Tömören leírom. Szabolcsban élünk egy nagyon pici faluban. Én közmunkás vagyok a hivatalban 7o ezret keresek... A férjem 155 ezret keres arufeltolto. Anyukámmal élünk, O minden hónapban ad a rezsihanyadra 1o ezret. Autót tartunk fenn, mert másképp lehetetlen lenne ilyen rossz közlekedés mellett munkába járjunk. (Busszal már 6:10-kor el kellene induljunk, hogy beerjunk negyed 8ra, este mivel a buszmegálló messze van, így a 16:10-es buszt nem érjük el, akkor már csak a 17:30-kor indulóval tudnánk hazajonni, ami este 6ra érne haza) Most ebben a hónapban műtöttek, táppénzen vagyok, keveset fogok kapni és hiába nemrég volt fizetés már alig van pár ezer forintunk. Arról nem beszélve, hogy mennyi ment el gyógyszerre, orvosra, stb...
Már aludni sem tudok, folyton kattog az agyam. Hogyan tudnék ilyen jövedelem mellett spórolni? Tudom, hogy munkahelyet kellene valtanom, viszont itt ha a szakmámban meg van hirdetve 1 állás, akkor legalább 10-15 ember pályázik rá és gyakorlatilag ismeretség által lehet bekerülni mindenhova.
Olcsó étel ötleteket is kérnek, hátha van olyan, amit még nem ismerek. Főleg ilyen nagyanyáink féle :)
Takaritashoz ecetet, szódabikarbónát, hypot és mososzodat használok.
Energiatakarékos izzók vannak szinte mindenhol. A kezmosasbol visszamaradt "szürke vízzel" és hypoval mosok fel, de nem mindig sikerül, mert a férjem allergiás az ilyen laborban lappangó vízre és folyton kiboritja.
Hálásan köszönök előre is minden normális választ
Havi 2o ezer megy el rá, töltjük. Nem csak kész dobozos létezik...
Egyébként a hitel lemaradt 38 ezer, azt automatikusan leveszi a bank, amikor megjön a kártyára a fizu.
"Havi 2o ezer megy el rá, töltjük. Nem csak kész dobozos létezik..."
Tudom, de nem érzed röhejesnek, hogy koszos vízzel mosol fel, hogy ezzel spórolj havonta kb. 50 forintot (mer többet nem hiszem), miközben koporsószöget vesztek havi 20 EZERÉRT?!
"Arra nem kaptad fel a fejed, hogy autóval mennek a 70 E-t és 155 E-t fizető munkába, amit kizárólag munkábajárásra tartanak fenn?"
Ez erösen függ a körülményektöl, nálunk a szomszéd városba (30 km) autóval fél óra bejárni, tömegközlekedéssel 1,5 óra (kétszeri átszállás meg közben várakozás), emellett még ritkán is vannak járatok.
A tömegközlekedés napi 4 óra elvesztett idöt jelentene minimum, és emellett még nem is olcsóbb, mint autóval járni be.
Ne Pesti viszonylatokban gondolkodj, vidéken, föleg kisebb várokban/falvakban nem olyan egyszerü.
"Igen. Dohanyzunk"
És ez után még megkérdezed, hogy hogyan spóroljatok? :D
Ennek fényében nem is igazán értem a kérdést.
Csak 20ezer megy el rá, micsoda jó hír, miközben koszos vízzel takarítasz hogy azon spóroljatok. :D
Nevetséges.
Egyébként pontosan miért lettem lepontozva? 26-os válasz az enyém.
Igen, ment a zöld kéz a dohanyzas ellenes kommenteseknek, mert igazuk van sajnos.
De honnan veszitek, hogy havi 7o ezer megy el az autóval bejáratára?!? Valaki ezt kommentelte és ezt gorgetitek tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!