Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kevés pénzből megélni a hónapban?

Kevés pénzből megélni a hónapban?

Figyelt kérdés
12ezer ft-om maradt a hónapba kajára. Két emberre kell beosztanom, úgy hogy közbe keszítsek egy minden napra iskolába valót is egy személyre. Hogy oldjam meg hogy eléglegyen? Főzzek több napra valót? Miket főzzek amivel spórolni tudok?

2016. máj. 17. 19:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
hát nem lesz egyszerű, igen főzz több napra, és olcsó ételeket. Meg nem mindegy hogy mid van otthon és mi az amit venni kell. Ez alapján már lehet kalkulálni.
2016. máj. 17. 19:21
 2/15 A kérdező kommentje:
Fűszerekkel rendben vagyok, teszta liszt 1-1 zacskoval, es a legszebb dolog h ilyenkor fogy ki szinte mindenem.
2016. máj. 17. 19:31
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Hagyományos ételeket főzz, azok általában olcsók. Illetve kérdés, hogy meddig tart a hónap? Ilyen szinten nagyon nem mindegy, hogy elsején vagy tizedikén jön-e a fizu.

Ha egyszeri eset, akkor lehet érdemes lenne előleget kérni.

2016. máj. 17. 19:47
 4/15 A kérdező kommentje:
Eloleg nem megoldhato sajnos. 3-4.e korul lesz majd
2016. máj. 17. 19:56
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

1. Főzzél zöldségeset. A húst zárd ki, túl drága. Ez két hétre kevesebb, mint 500 ft/fő naponta, ami az éhezés határa.

2. Nézd meg mid van a kamrában, amit felhasználhatsz (tészta, rizs, liszt, hüvelyesek, tojás stb.)

3. Keress olcsó, de egészséges recepteket. Különösen ha iskolás gyerek van, nagyon fontos, hogy ne a vitaminokon, fehérjéken spórolj.

Pár példa, ami 1000 ft alatt kijön 2 főre:

- gombás-tejfölös lencse

- zöldséges rizs

- paradicsomos-sajtos penne

- rakott brokkoli, karfiol

- zöldségkrémlevesek, mellé friss zsemle

- gombapörkölt

- cukkinis tészta

2016. máj. 17. 19:56
 6/15 anonim ***** válasza:
61%

Rizs, olcsó hüvelyesek (merthogy sok bab jóval drágább, mint pl. a sárgaborsó), zsír, olcsóbb húsok, olcsó zöldségek, ezekből ki lehet indulni. Durván olcsó és finom ételeket adnak, miközben egészség szempontjából sem vészesek (persze vannak csoportok, akik belekötnek ebbe-abba, ezt most hagyjuk. még ha a bolti húsokat én se enném meg :P attól még annyira nem vészesek egészség szempontjából). Én a legmagot is tudom használni.

A több napra főzés nem tudom, miért merül fel, az a pár forint főzésköltségbeli eltérés igazán minimális, több alapanyagból pedig arányosan többet kapunk, itt nincs eltérés, hacsak nem olyan az alapanyag, hogy nagy mennyiség vehető s készíthető el egyszerre... Nekem ilyen ételem nincs.

A fehérjebevitel azért fontos, bár a gabona+hüvelyes már sokat segít. De egypár tojást azért rádobnék, remekül feldobja az ételeket, miközben nem drága.

2016. máj. 17. 20:07
 7/15 anonim válasza:
73%

-paprikáskrumpli

-főzelékek tojással (zöldbab,zöldborsó, spenót. A főzelék pár száz forint. Lencse vagy sárgaborsó is jó. Most kimarad belőle a hús, sokszor főzöm én is így.)

Igazából szerintem ezek a legolcsóbbak. Mi egyszer egy hónapig szinte főzelékeken éltünk,sokat spóroltunk vele. Megnézem mindig hol a legolcsóbb,piacra is megyek.

2016. máj. 17. 20:40
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

A paprikáskrumpli határeset, a krumpli viszonylag drága manapság és nem valami kalóriadús. Bár jó zsírosan és sok galuskával OK lehet. S azért biztos van, akit laktat a krumpli. Én egy kiló után (persze rendesen zsírosan) éhesen nézek ki a fejemből, na az ilyeneknek nem jó.

Persze azért nem drága étel és finom is, csak jóval drágább, mint a legolcsóbbak.

2016. máj. 17. 20:43
 9/15 ElekTamás88 válasza:
58%
Számomra szomorú és felfoghatatlan, hogy szinte 3 hétre csupán ennyi a keret. Kívánom, hogy kis idővel, legyen egy szebb és jobb közös életetek!
2016. máj. 17. 21:00
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

Hogy az ország melyik részében, mi az olcsó...

Nálunk pl. olcsóbb a "csirke-csontos", ill. a sertés-máj, mint a zöldség-félék. Ezekből pl. 400-500 Ft/kg áron tudunk vásárolni, és rizs, krumpli, tarhonya körettel igen kiadós ebédeket lehet készíteni!!!

Rizses hús

Resztelt máj

Pörkölt pirított tarhonyával

Ha veszel egy doboz darálthús-konzervet (cca 350 ft) és főtt rizzsel-fűszerekkel össze, rakott káposztának igen-igen kiadós kaja összejön!!

De ha nem káposztát vásárolsz, hanem egy doboz papradicsom-sűrítményt, és azzal kész a paradicsomos húsgombóc!!

2016. máj. 18. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!