Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Spórolás? Már lassan megélni...

Spórolás? Már lassan megélni sem tudunk.

Figyelt kérdés

Tömören leírom. Szabolcsban élünk egy nagyon pici faluban. Én közmunkás vagyok a hivatalban 7o ezret keresek... A férjem 155 ezret keres arufeltolto. Anyukámmal élünk, O minden hónapban ad a rezsihanyadra 1o ezret. Autót tartunk fenn, mert másképp lehetetlen lenne ilyen rossz közlekedés mellett munkába járjunk. (Busszal már 6:10-kor el kellene induljunk, hogy beerjunk negyed 8ra, este mivel a buszmegálló messze van, így a 16:10-es buszt nem érjük el, akkor már csak a 17:30-kor indulóval tudnánk hazajonni, ami este 6ra érne haza) Most ebben a hónapban műtöttek, táppénzen vagyok, keveset fogok kapni és hiába nemrég volt fizetés már alig van pár ezer forintunk. Arról nem beszélve, hogy mennyi ment el gyógyszerre, orvosra, stb...

Már aludni sem tudok, folyton kattog az agyam. Hogyan tudnék ilyen jövedelem mellett spórolni? Tudom, hogy munkahelyet kellene valtanom, viszont itt ha a szakmámban meg van hirdetve 1 állás, akkor legalább 10-15 ember pályázik rá és gyakorlatilag ismeretség által lehet bekerülni mindenhova.

Olcsó étel ötleteket is kérnek, hátha van olyan, amit még nem ismerek. Főleg ilyen nagyanyáink féle :)

Takaritashoz ecetet, szódabikarbónát, hypot és mososzodat használok.

Energiatakarékos izzók vannak szinte mindenhol. A kezmosasbol visszamaradt "szürke vízzel" és hypoval mosok fel, de nem mindig sikerül, mert a férjem allergiás az ilyen laborban lappangó vízre és folyton kiboritja.

Hálásan köszönök előre is minden normális választ

2020. febr. 20. 21:29
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
83%

Sokan olyan alapvető dolgokat fejeltenek ki a spórolásból, mint:

- Bankszámla: Az emberek 99%-a nem tudja, hogy milyen csomagban van és az milyen költségekkel jár. Ha nem mostanában kötöttetek szerződést, akkor szinte biztosan van olcsóbb is.

- Mobiltelefon: Ha nem telefonáltok túl gyakran, akkor a létező legolcsóbb megoldás a feltöltőkártyás telefon. Sőt ma, a filléres mobilnet korában magát a telefonálást (és az SMS-t) is majdnem teljesen ki lehet váltani.

- Vezetékes telefon, tv, net előfizetés: dettó ugyan az, mint amit a bankszámlára írtam. Biztosan van olcsóbbé és ugyan úgy megfelelő. Nem tudom hogy nektek milyenek a szokásaitok, de szerintem manapság elég csak internetre előfizetni.

-Írjátok magatoknak a költéseket 1-2 hónapig. De tényleg mindent, a telefonszámlától kezdve, a fizetős parkoláson át, a fodrásztól kezdve az utolsó kifliig. Ha valahol felesleges pénz folyik el, akkor az látszódni fog.

Plusz tudom ajánlani ezt az oldalt, rengeteg témába vágó cikk van:

[link]

[link]

[link]

2020. febr. 20. 23:02
 12/52 anonim ***** válasza:
43%
Vállalkozó vagyok, vállakozó ismerőseim havi 200 000 Ft-os fizetésre lasszóval fognak embereket, szakértelmet nem igénylő munkákra, igaz, dolgozni kell. Ebből kiindulva, ha feljönnek, ketten kereshetnek havi 400 ezret, abból 120 ezer az albérlet. Gondolom 280 ezer forintból már meeg tudnának élni. És igen, Pest egy kánaán a keleti régióhoz képest. 8-as voltam.
2020. febr. 20. 23:04
 13/52 anonim ***** válasza:
32%

A közmunka többe kerül, mint amit hoz, hagyd ott, nem érdemes!

Tudom, csináltam!

"ad a rezsihanyadra 1o ezret."

Az kevés.

30 a rezsi hármótoknak?

" Autót tartunk fenn, mert másképp lehetetlen lenne ilyen rossz közlekedés mellett munkába járjunk.

Jéézus! ennyi fizetésből sem engedhetitek meg magatoknak.

Havi 70 körül van, a teljes fizetésed rámegy.

Adjátok el!

Az is bevétel, és 70 E spórolás a továbbiakban havonta.

Kétszer

2020. febr. 21. 01:40
 14/52 anonim ***** válasza:
20%
*13 Kétszer ennyi fizetésből sem
2020. febr. 21. 01:42
 15/52 anonim ***** válasza:
0%

12: Engem érdekelne az olyan munka.

A probléma az, hogy ezek a vállalkozók csak a mind egy éves és min. napi 8 órás munkavállalást erőltetik.

Nekem nincs annyi időm.

De szivesen mennék 2 hónapra napi 4 órában.

2020. febr. 21. 01:43
 16/52 anonim ***** válasza:
0%

12: Engem érdekelne az olyan munka.

A probléma az, hogy ezek a vállalkozók csak a min. egy éves és min. napi 8 órás munkavállalást erőltetik.

Nekem nincs annyi időm.

De szivesen mennék 2 hónapra napi 4 órában.

2020. febr. 21. 01:44
 17/52 anonim ***** válasza:
68%

"ha a szakmámban meg van hirdetve 1 állás, akkor legalább 10-15 ember pályázik rá és gyakorlatilag ismeretség által lehet bekerülni mindenhova."

Ne is mondd, én nem is találtam olyan álláshirdetést, amire ne 300 + ember pályázott volna.

Esetleg a szakmán kívül dolgozz, még szendvicskészítésért is 1200 Ft-ot fizetnek óránként.

Másfél hét alatt is megkeresed a 70-et és biztos szendvicset is vihetsz haza.

2020. febr. 21. 02:02
 18/52 A kérdező kommentje:

Pestre felmenni nem tudunk, mert édesanyám mozgássérült, segítségre szorul.

El akartunk költözni Debrecenbe, de ezért a kertes házért, ami nekünk van (135m2) azért jobb esetben 4-5 milliót kapnánk és hitelt a nyakunkba véve 20-25 évre tudnánk csak valami kis 50m2-es, kérdéses állapotú házat venni, amire még sok milliót kellene költeni. Ott biztosan találnánk mindketten állást, lehet még a szakmánkban is. Itt már olyan a helyzet, hogy utálok lassan itt élni. :( Hiába termelünk bármit, pl almát, ha 50 ft-ert örülök, ha valaki éppen megveszi vagy lealkudja meg ezt is, amiért egész tavasz óta megállás nélkül dolgoztunk, és látom a tvbe hirdetik, hogy akciós alma csak 319 Ft/kg.... Komolyan mondom, mintha ez a megyéje az országnak nem is lenne. Sokszor annyira semmibe vesznek minket

2020. febr. 21. 06:06
 19/52 anonim ***** válasza:
73%
Miért nem mész a férjed mellé arufeltoltönek?
2020. febr. 21. 06:24
 20/52 anonim ***** válasza:
34%

Pedig az almából lehet plusz bevételed. Csak el kell kerülni a nagykert.

A legjobb, ha találsz Bp közelében zöldséges ismerőst, vagy eljártok hétvégén piacozni.200,250 ért simán elviszik az összes almátokat.A zöldséget is viszik, mint a cukrot, mert nálunk is annyira drága, hogy inkább vetettem három sort. Sajnos nem sikerült jól, de így is lett 5-6 kiló fehérrépa, ami kitartott decemberig.

2020. febr. 21. 06:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!