Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Spórolás? Már lassan megélni...

Spórolás? Már lassan megélni sem tudunk.

Figyelt kérdés

Tömören leírom. Szabolcsban élünk egy nagyon pici faluban. Én közmunkás vagyok a hivatalban 7o ezret keresek... A férjem 155 ezret keres arufeltolto. Anyukámmal élünk, O minden hónapban ad a rezsihanyadra 1o ezret. Autót tartunk fenn, mert másképp lehetetlen lenne ilyen rossz közlekedés mellett munkába járjunk. (Busszal már 6:10-kor el kellene induljunk, hogy beerjunk negyed 8ra, este mivel a buszmegálló messze van, így a 16:10-es buszt nem érjük el, akkor már csak a 17:30-kor indulóval tudnánk hazajonni, ami este 6ra érne haza) Most ebben a hónapban műtöttek, táppénzen vagyok, keveset fogok kapni és hiába nemrég volt fizetés már alig van pár ezer forintunk. Arról nem beszélve, hogy mennyi ment el gyógyszerre, orvosra, stb...

Már aludni sem tudok, folyton kattog az agyam. Hogyan tudnék ilyen jövedelem mellett spórolni? Tudom, hogy munkahelyet kellene valtanom, viszont itt ha a szakmámban meg van hirdetve 1 állás, akkor legalább 10-15 ember pályázik rá és gyakorlatilag ismeretség által lehet bekerülni mindenhova.

Olcsó étel ötleteket is kérnek, hátha van olyan, amit még nem ismerek. Főleg ilyen nagyanyáink féle :)

Takaritashoz ecetet, szódabikarbónát, hypot és mososzodat használok.

Energiatakarékos izzók vannak szinte mindenhol. A kezmosasbol visszamaradt "szürke vízzel" és hypoval mosok fel, de nem mindig sikerül, mert a férjem allergiás az ilyen laborban lappangó vízre és folyton kiboritja.

Hálásan köszönök előre is minden normális választ

2020. febr. 20. 21:29
1 2 3 4 5 6
 1/52 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ez nem lett "tömör" :)
2020. febr. 20. 21:31
 2/52 anonim ***** válasza:
70%

Miért vagy közmunkán? Kell valami más, mert ennél a 70 ezernél még koldulni is jobb pesten!

70 ezret kb 4 nap alatt összekoldulnál egy forgalmasabb kereszteződésben...

2020. febr. 20. 21:42
 3/52 anonim ***** válasza:
89%

Itt nem spórolni kell (nagyon nem is lehet), hanem a bevételt kell növelni.

Ezt rövid távon nem biztos, hogy lehet/tudjátok és bizony áldozattal jár.

Ki kell találni (neked-nektek) mit szeretnél, mik a lehetőségek.

Másodállás, új szakma, továbbtanulás.

2020. febr. 20. 21:46
 4/52 anonim ***** válasza:
37%
Gyertek fel pestre, itt van gyárakban, válogató üzemekben munka szállással. Összetudnátok spórolni egy albérletre és normális életre. Amit leírtál, annál minden jobb.
2020. febr. 20. 21:47
 5/52 anonim ***** válasza:
24%
A fűtést tekerjétek le, akár teljesen kapcsoljátok ki. Napközben már egész jó idő van és éjjel sincsenek mínuszok. Hiába takarékos fényforrások vannak, ne égesd, csak ha feltétlenül muszáj, inkább legyél sötétben. Netet, kábeltévét, telefont lehet szüneteltetni, akkor is ha van hűség, csak az kitolja. A szüneteltetés alatt csak párszáz forint a havidíj és mivel szünetel, telefonálni se tudsz, ami jobban megdobná a számlát.
2020. febr. 20. 21:47
 6/52 anonim ***** válasza:
67%

Ha kifejezetten olcsó receptek érdekelnek, írj privátban, szivesen elküldöm, amiket összegyüjtöttem.

Itt nem lehet, mert túl sok, nem engedi a renszer.

2020. febr. 20. 21:57
 7/52 anonim ***** válasza:
93%

Anyukád 10000Ft-jával 235000Ft a jövedelmetek. A rezsitek 30000Ft (ha az anyukádra eső 1/3-ad 10000Ft) marad 205000Ft, kettőtökre.

Én 4 emberre főzök egy egész hónapban 70-80000-ből, de ebben már a reggeli és vacsora is benne van. A tisztítószerekkel, benzinnel, bérletekkel mondjuk legyen 120000. Nem tudom nektek milyen plusz kiadásotok van, mi nem dohányzunk, nem iszunk. Lehet ti sem, de ha igen, a cigarettára baromi sok elmegy.

Gyakorlatilag 30000Ft-ot havonta félre tudnátok tenni úgy, hogy még 30-40000 maradna szórakozásra, vagy ruhára.

Pont az ilyen esetekre, amikor jön egy betegség, illetve táppénz.

Nem könnyű, de megvalósítható.

2020. febr. 20. 22:10
 8/52 anonim ***** válasza:
70%
Le vagyok pontozva, mert leírtam, hogy költözzenek? Mégis min spóroljanak még, már így is kínos, amit csinálnak.
2020. febr. 20. 22:24
 9/52 anonim ***** válasza:
85%

Mert megtéveszted őket! Nagyon kevés Budapesten az a munkahely, ahol van munkásszállás és ha van is, az akkor sincs ingyen. Ismerős lakik munkásszállón, 40ezret fizet havonta, ők ketten fizetnének 80ezret.

Mire mindezt kifizetné - ha egyáltalán talál ilyen munkahelyet és mindkettőjüket felveszik - semennyivel nem lenne jobb vagy több neki, mivel otthon ingyen laknak.

Ne állítsd be úgy a fővárost, mintha itt tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne!

2020. febr. 20. 22:37
 10/52 anonim ***** válasza:
85%

Ekkora marhaságot 8-as rég hallottam!

Jöjjön Pestre, munkásszállásra, ahol megint csak SPÓROLJON, hogy aztán albérletbe mehessen, ami egy improduktív pénznyelő.

Ha nagyon olcsón lakna albérletben, az is rezsivel együtt minimum 120-130000Ft/hó. Szerinted mennyivel lenne több pénze, mint otthon? És még előtte gyűjtsön 400000Ft-ot a 2 havi kaucióra, mer az első havi bérleti díjra.

Na, ezért lettél lepontozva!

2020. febr. 20. 22:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!