Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért nem terjedt el Magyarors...

Miért nem terjedt el Magyarországon a bidé?

Figyelt kérdés

aug. 9. 23:23
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%
Miért, nem terjedt el?
aug. 9. 23:57
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Az mi?
aug. 10. 00:27
 3/29 A kérdező kommentje:
Altest mosó. Szarás után meg tudod mosni rajta a fenekedet. Vizet spriccel fel és lemossa
aug. 10. 00:56
 4/29 anonim ***** válasza:
61%

Ja így már tudom, csak nem tudtam hogy az a neve. Kérdező milyen nemű vagy?

2 vagyok

aug. 10. 00:58
 5/29 A kérdező kommentje:
Férfi
aug. 10. 01:26
 6/29 anonim ***** válasza:
61%
mert semmire sem jó
aug. 10. 02:13
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt mert helyet foglal, másrészt meg ha magamból indulok ki, kényelmetlen úgy segget mosni. Vannak jó nedves törlők, amivel higiénikusan tisztán tudod tartani a lyukad, este fürdésnél meg úgyis megmossa az ember a seggét.
aug. 10. 02:16
 8/29 A kérdező kommentje:
Én nagyon kényes vagyok az altestem tisztaságára. A wc papír nem tisztít rendesen. Mások olyan könnyedén veszik, nem zavarja őket, ha szaros vagy hugyos a gatyájuk, nem tudom hogy csinálják.
aug. 10. 02:35
 9/29 anonim ***** válasza:
89%
Jól van, akkor te bidézz, nem tiltja meg senki :D de mégegyszer írom, nedves toalett papírral is higiénikusan lehet tartani a segglyukat. Azért írtam le megint, mert a sima WC papírról hadoválsz...
aug. 10. 02:57
 10/29 anonim ***** válasza:
85%

Abszolút, a nedves toalettpapír is működőképes, én is használom, mert férfi vagyok, erős a szőrzetem, tovább nem részletezném, ezzel is többet mondtam el, mint amire a többség kíváncsi lett volna, lényeg, hogy szükséges.

A bidét egyébként egy olyan nép találta fel, akikre még véletlenül sem volt jellemző a napi tisztálkodás, állítólag ma sem jellemző rájuk. Amikor a bidé elterjedt Nyugat-Európában, akkor Nyugat-Európában a higiénia - lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de más világ volt - meg sem közelítette a közép- és kelet-európaiak higiéniai állapotát. Ennyi az oka. Közép- és kelet-európai ezen időszak alatt túlnyomórészt már napi tisztálkodást végzett. Ma már elég gyakori a bidé hazánkban is, de tény, hogy közel sincs minden háztartásban. Magyarországon egyáltalán nem természetes az, ha valaki nem tisztálkodik naponta, vannak olyan országok és nem elmaradott országok, ahol meg mi sem természetesebb ennél. Továbbá a magyaroktól nem áll távol az sem, hogy naponta többször tisztálkodnak, függően attól, hogy milyen tevékenységet végeznek. Most gondolj bele abba, hogy egyes országokban vannak olyanok, akik ha nem használnának bidét, azoknak az alfele, nemi szerve napokig nincs megmosva.

aug. 10. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!