A gázosnak az az előnye, hogy bármilyen edényt használhatsz hozzá, és ami nem indukcióshoz való edény (mert azok nehezebbek), azok könnyebbek.
Hátránya, hogy nehezebb takarítani, lassabb a főzési idő, nem szép annyira,könnyebben meg lehet vele égetni magad, szénmonoxidmérgezés, gázbevezetés / gázpalack.
Előnye még az olcsóság.
Indukciós: Könnyen beépíthető, esztétikus, sokkal gyorsabb főzési idő, mérgező gázok nélküli.
Hátránya, hogy úgy kell méretezni a hálózatot (kábeleket, megszakítókat...stb.), hogy elbírja azt a teljesítményt.
Továbbá jó tudni, hogy ezek csak speciális, indukciós edényekkel működnek.
Lehet hozzá venni alátétlapot is, amivel minden edény használható, de akkor elveszti fő értelmét.
A lakásunkban indukciós volt, most a házunkban gáz van. Már egy éve itt lakunk, de egyszerűen utálom a gázt! Minden egy örökkévalóságnak tűnik vele az indukcióshoz képest, mellesleg tűzforró minden. Az olyan fazekaim fülei is, amik az indukcióson nem melegedtek át.
Utálom a nyílt lángot és gyerek mellett azt is utálom, hogy a tűzhely gombjait, tekerőit már eléri. Ha konyhacsere lesz, akkor nem kérdés, hogy mennie kell.
Az indukcióst is nehéz volt megszokni, kitapasztalni, de amikor már megvolt, hát ég és föld. Rengeteg időt megspórol.
Nekem olyan van, ami fele rész indukciós és fele rész gázos. Bánom, hogy csirke voltam és nem váltottam teljesen indukciósra.
Kiszámítható, könnyen tisztítható, haladós, nyáron nem melegszik be, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!