Melyik a jobb? A kerámia lapos vagy az indukciós főzőlap Tapasztalatokat kérnék
Indukciós nagyon jó.
Most cseréltünk kerámia laposról. Sokkal gyorsabban forr fel a víz. Gyorsabb a főzés.
Lekapcsolás után nem melegíti tovább az edényt.
Csak akkor kapcsol be, ha megfelelő edényt teszel rá.
Annyiban hátrány, hogy nagyon meg
kell nézni az edényeket, hogy alkalmasak legyenek rá.
Nekünk a 10 serpenyőből csak 2 jó rá. És olyantól kellett megválnunk, mint nagy Tefal és Tefal palacsintasütő.
Szerencsére a tesco pontgyűjtő akcióból származó 10 év körüli wok működik.
És a legtöbb olcsóbb fazék, lábas is, mint a Steinbach-ok, meg a piacon vettek. Mázli.
Serpenyőből meg újítottunk 3 WMF-et 3 méretben.
A kerámia lapos jobb, mint a rezsó lapos, sokkal.
A tisztításról annyit, hogy az edények alja otthagyhat némi fémes foltot. Először azt hittem, hogy kopik a főzőlap. De nem.
Fém dörzsölővel gyönyörűre takarítható. Nekem nem sikerült megkarcolnom és a főbérlő is elégedett volt vele átadáskor.
Leégetnem egyikén sem sikerült semmit.
De a kerámia laposnál lehúztam a főzés helyéről az edényt, mikor végeztem, míg indukciósnál bátran otthagyom és nem lesz semmi baj.
Ha újra választani kellene, akkor megint indukciósat vennék.
Ismerem mind a kettőt: bosch kerámia lapos és electrolux indukciós.
A kerámia lapost itthon használom. Eleinte szokni kellett, mert lassabban szabályozható mint a gáz, de én úgy vettem észre gyorsabban melegít, sőt néha már nagyon is. Nyáron viszont sokkal kevésbé fűti be a konyhát, mint a régi gáztűzhely. Gondolom azért, mert az edény teljesen ráillik arra a körre, ahonnan a meleg jön, a gáznál meg ugye elszállt az edény mellett egy csomó meleg.
Indukciós anyósomnál van, szoktam azon is főzni. Annyiban jobb, hogy ott nem marad forró a lap, csak az edény alja melegszik. Főzés közben nem éreztem nagy különbséget. Melegít mindkettő veszettül ha feltekerem.
Indukciósra csak olyan edényt tehetsz, amire tapad a mágnes. Hűtőmágnessel végignéztük, csak egy régi palacsinta sütő nem ment át a teszten, azt tiszta alu volt.
Tisztításnál én imádom, hogy csak egy üveglap az egész, nem olyan zegzugos lemez, mint a gáz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!