Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Indukciós főzőlap vagy gázfőző...

Indukciós főzőlap vagy gázfőzőlap? Melyiken jobb sütni/főzni. Melyiknek mik az előnyei hátrányai?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy az indukcióshoz kellő ampermennyiség kell az elektromos hálózatban a gázfőzőlaphoz pedig be kell köttetni a gázt és oda kell vinni a gázcsövet, szóval légyszives ne ilyen hozzászólásokkal legyen tele a válasz rész.

2021. nov. 10. 13:35
A kérdező szavazást indított:
Indukciós főzőlap
Gáz főzőlap
46 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem most indukciós van és jobban szeretem mint a gàzt. Mivel felmelegíti az edény teljes aljàt így sokkal egyenletesebben melegszik fel. (Pl. palacsintasütésnél lehet làtni.). Ezen kívül be lehet állítani időzítőt is és több a fokozat is rajta.
2021. nov. 10. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Megszokás kérdése. Nyilván aki 10-40 éve gázon is képes tökéletesen főzni és süticsodákat sütni, az marad a gáznál.

Aki meg indukcióssal ismerkedett meg a főzéssel, annak az lesz a befutó.

2021. nov. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Nekem pl. pont palasinta sütéshez nem vált be, valamint olyan serpenyős ételekhez, amikben rázogatni kell az edényt.

Amint megemelem a laptól, a főzőlap azonnal kikapcsol és újra és újra be kell állítani a hőmérsékletet és erősséget.

Főzéshez viszont jó.

2021. nov. 10. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem épp indukciós van, alig várom hogy le tudjam cserélni. Palacsintát konkrétan nem tudok sütni rajta. Szar ez egész
2021. nov. 10. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
51%
A sima elektromos nem jön szóba? Szerintem veri mindkét általad elképzelt lehetőséget.
2021. nov. 10. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
89%

A gáz kilowattórája olcsóbb valamivel, ez az előnye. Az indukciósnak a legkisebb vesztesége, a sima elektromos pedig összekovácsolja mindkettő technikai hátrányait.

Viszont egyenletesebb mint a gáz, és nagyobb a hőtehetetlensége, amint amikor az indukciósnál csak maga az edény alja melegszik. Itt az sem mindegy milyen edényt használsz.

2021. nov. 10. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk indukciós van.. szeretem, szokogatom, nem vészes.

De, ha visszamehetnénk és újra választhatnék gáz lenne.

Ezt egyszerűen borzalom takarítani, nem lehet tisztán tartani...

2021. nov. 10. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
86%

Gázos. Használtam mindkettőt, vidéken gázos, pontosabban gázpalackos van, itt Pesten indukciós vacak.


Kínszenvedés ezen csinálni bármit is, főleg serpenyővel ahol mondjuk sokat kell mozgatni azt. Amint kicsit elmozdul, vagy megemelem egy átfordítás erejéig a serpenyőt, esetleg aláfolyik minimális mennyiségű víz/cucc már ki is kapcsol és pittyeg ez a sz..r hogy gond van.


Gázosnál nincs így. Megnyitod, és megy folyamatosan nem korlátoz le a technika. Jobban is átmelegíti az edény/serpenyő alját és nem válogat mint a egy kényes k..a hogy milyen edényt/serpenyőt használhatsz.

2021. nov. 10. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
66%

Mindhárommal volt dolgom. Sok-sok évig, minden nap főzök.

De a mindent visz kategória az indukciós lap, egyszerűen összehasonlíthatatlan a többivel.

Áramfogyasztásban jóval kevesebbet fogyaszt a sima elektromosnál.

Az, hogy csak speciális edény kell, úgy, ahogy van hazugság. Ha már van egy csepp vas az edényben, máris lehet használni, nekem gyakorlatilag minden edényemet tudtam továbbra is használni. Igaz, többségében bonyhádim van, és 3 Tefal serpenyőm.


És a legjobb, nem ég oda semmi sem a lapra, sem az edény oldalára. Mert elsődlegesen maga az edény melegszik, és nem a lap. Csak annyira melegszik fel alatta a lap, amennyire az edényben lévő hő "átadódik" az alatta lévő lapra, bocs a hülye fogalmazásért. :D


Az energiatakarékosság szempontjából magasan az indukciós vezet, 1 liter víz felforralása a gázon tart a legtovább, ráadásul ott plusz tényező a gáz minősége is. Próbáld csak ki, nem tudod két azonos ideig felforralni 1 liter vizet.


Az indukciós további előnye a sima elektromoshoz képest, hogy azonnal látod az ételen a fokozat változtatást.


Igazából a nagykonyhákon, éttermekben még mindig a gázos főzőlap a legpraktikusabb, ráadásul ott nagyipari modellek vannak, össze sem lehet hasonlítani az átlagember számára elérhető típusokkal, de otthonra, főleg aki sokat főz, fontos az energiatakarékosság, annak én mindenképp indukciós lapot javaslok.

2021. nov. 10. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
88%

Még az lemaradt, hogy két indukciós/gázos/elektromos főzőlap között is lehet különbség, tehát csak azért lehúzni, mert egy rossz minőségű modellel volt dolgunk, elsietett.

Meg kell találni az ár-érték arány szerinti legjobbat.


Nekem egy Gorenje indukciós lap van, és amiket itt írtak hátrányokat, egyiket sem tapasztaltam.

2021. nov. 10. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!