Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Indukciós főzőlap vagy gázfőző...

Indukciós főzőlap vagy gázfőzőlap? Melyiken jobb sütni/főzni. Melyiknek mik az előnyei hátrányai?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy az indukcióshoz kellő ampermennyiség kell az elektromos hálózatban a gázfőzőlaphoz pedig be kell köttetni a gázt és oda kell vinni a gázcsövet, szóval légyszives ne ilyen hozzászólásokkal legyen tele a válasz rész.

2021. nov. 10. 13:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Indukciós. Nem kell hozzá sok Amper, ha nem ipari mennyiségű kaját akarsz rajta csinálni, a miénk 16 Amperrel elvan mint a befőtt, annyi korlátozásal, hogy a 4 főzőlap összfokozata maximum 12 lehet, de ezt az elektronika betartatja, így nem tudjuk véletlenül magasabbra tenni és leverni az áramot. Ketten élünk együtt, eddig sose volt gond ebből a korlátozásból. Bár ez is kikapcsol ha felemeled az edényt, de nem kezd el hisztizni és ha visszateszed 1 percen belül, visszakapcsol, csak 1 perc után áll le teljesen, 1 sípolással, nem csinál füttykoncertet. Ha kifut a kaja, zárolja magát (nem tudom honnan tudja, de valahonnan tudja), így egyből lehet takarítani, nem kell félni attól, hogy véletlenül bekapcsolod.
2021. nov. 10. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
37%

Az alapértelmezett leguniverzálisabb, legpraktikusabb, legtökéletesebb, torony magasan a gáz.

Minden más csak kompromisszumos megoldás!

Ha van lehetőséged gázra, eszedbe ne jusson másnak még a lehetősége se!

Sütőből meg elektromos, minimum hőlégbefúvásos.

Főzőlapból bármiféle elektromos (hagyományos vagy indukciós, tökmindegy) pont annyira fos, mint sütőből a gázos.

2021. nov. 10. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Indukciósom van, imádom. Előtte gaz volt, utáltam. Semmi olyat nem tapasztalok hátrányként, amit leírtak. Palacsintát is lehet rajta sütni, nem kapcsol ki az alatt a pár másodperc alatt, amíg az ember megfordítja. A tisztítása meg gyerekjáték, nem ég rá semmi.
2021. nov. 10. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
55%
Ha a kettő közül kell választani, a gázt választanám, egyébként az elektromosból az olyat, aminél van alul-felül illetve hőlégkeveréses funkció. Most ilyenem van, aki szeret kényes és sok időt igénylő sütiket, kelt tésztákat sütni, annak ez a legjobb, nekem a felfújtjaim ebben az egyben nem égnek oda soha és a tetejük is olyan szép aranybarna lesz.
2021. nov. 10. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

14!


Főzőlap a kérdés. Nem sütő.

2021. nov. 10. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

“ Nekem pl. pont palasinta sütéshez nem vált be, valamint olyan serpenyős ételekhez, amikben rázogatni kell az edényt.

Amint megemelem a laptól, a főzőlap azonnal kikapcsol és újra és újra be kell állítani a hőmérsékletet és erősséget.

Főzéshez viszont jó.”


[link]


Szívesen

2021. nov. 10. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
50%

17

Ezzel pláne nem lehet palacsinát sütni. Nekem van. Okoska

2021. nov. 10. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim válasza:
74%
Azidukciós főzőlappal az volt a gondom, hogy nem melegítette egyenletesen az edény aljának teljes felületét. Csak egy gyűrű alaku részt. Akármi is volt a speckó, meg egy kommentelő e3llenkező véleménye. Úgyhogy le is égettem a teflonos edényem teflonos alját gyűrű alakba. Vissza is vittem. A mostani gázos esetén, öntöttvas lángterelőt használok, és ilyen problémám nincs.
2021. nov. 11. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
65%

Én sem értettem pont azt amit 16-os idézett! Nem találkoztam még olyan indukcióssal aminél újra be kellett volna állítani a hőt, pedig volt már 3, de mindegyik ott folytatta ahol tartott (hacsak nem percekig tartod valamiért a levegőben az edényt).

Azzal sem értek egyet, hogy aki 10-40 éve csodákat süt főz gázon az nyilván annál marad, dehogyis! Azért van aki fejlődik a korral és befogadóképes az ilyen jellegű hasznos új technológiákra. Sokkal biztonságosabb, sokkal gyorsabb ezáltal energiahatékonyabb és takarékosabb az indukciós, csak nyilván gáz után ki kell tapasztalni, aztán lehet élvezni.:) Tudom, hogy nem kérdés,de a sütő dettó és ebben már biztos vagyok, hogy az emberek többsége áldja a gázzal szemben. Edényeim pedig ugyanúgy tudom használni 99%-ot indukcióson is, még a régi zománcosokat is veszi. Szerintem csak előnye van a gázzal szemben. Pedig gázon is imádtam főzni félre értés ne essék.:)

2021. nov. 11. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
85%

Szarrá lettem pontozva (9-10 vagyok), pedig én nem szidtam se a gázost, se az elektromost. Mint írtam, mindet használtam, és szerettem is mindet.

Gáz főzőlappal főztem 7 évig, utána jött 8 évig elektromos, és kb. másfél éve használom az indukcióst. Mindegyiket szerettem, de magasan a legjobb az indukciós, és a legköltséghatékonyabb is, nemcsak gyorsabban készül el az étel, hanem kevesebb áramot is fogyaszt adott idő alatt, mint mondjuk egy elektromos főzőlap.

2021. nov. 11. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!