Indukciós főzőlap vagy gázfőzőlap? Melyiken jobb sütni/főzni. Melyiknek mik az előnyei hátrányai?
Az alapértelmezett leguniverzálisabb, legpraktikusabb, legtökéletesebb, torony magasan a gáz.
Minden más csak kompromisszumos megoldás!
Ha van lehetőséged gázra, eszedbe ne jusson másnak még a lehetősége se!
Sütőből meg elektromos, minimum hőlégbefúvásos.
Főzőlapból bármiféle elektromos (hagyományos vagy indukciós, tökmindegy) pont annyira fos, mint sütőből a gázos.
14!
Főzőlap a kérdés. Nem sütő.
“ Nekem pl. pont palasinta sütéshez nem vált be, valamint olyan serpenyős ételekhez, amikben rázogatni kell az edényt.
Amint megemelem a laptól, a főzőlap azonnal kikapcsol és újra és újra be kell állítani a hőmérsékletet és erősséget.
Főzéshez viszont jó.”
Szívesen
17
Ezzel pláne nem lehet palacsinát sütni. Nekem van. Okoska
Én sem értettem pont azt amit 16-os idézett! Nem találkoztam még olyan indukcióssal aminél újra be kellett volna állítani a hőt, pedig volt már 3, de mindegyik ott folytatta ahol tartott (hacsak nem percekig tartod valamiért a levegőben az edényt).
Azzal sem értek egyet, hogy aki 10-40 éve csodákat süt főz gázon az nyilván annál marad, dehogyis! Azért van aki fejlődik a korral és befogadóképes az ilyen jellegű hasznos új technológiákra. Sokkal biztonságosabb, sokkal gyorsabb ezáltal energiahatékonyabb és takarékosabb az indukciós, csak nyilván gáz után ki kell tapasztalni, aztán lehet élvezni.:) Tudom, hogy nem kérdés,de a sütő dettó és ebben már biztos vagyok, hogy az emberek többsége áldja a gázzal szemben. Edényeim pedig ugyanúgy tudom használni 99%-ot indukcióson is, még a régi zománcosokat is veszi. Szerintem csak előnye van a gázzal szemben. Pedig gázon is imádtam főzni félre értés ne essék.:)
Szarrá lettem pontozva (9-10 vagyok), pedig én nem szidtam se a gázost, se az elektromost. Mint írtam, mindet használtam, és szerettem is mindet.
Gáz főzőlappal főztem 7 évig, utána jött 8 évig elektromos, és kb. másfél éve használom az indukcióst. Mindegyiket szerettem, de magasan a legjobb az indukciós, és a legköltséghatékonyabb is, nemcsak gyorsabban készül el az étel, hanem kevesebb áramot is fogyaszt adott idő alatt, mint mondjuk egy elektromos főzőlap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!