Indukciós főzőlap vagy gázfőzőlap? Melyiken jobb sütni/főzni. Melyiknek mik az előnyei hátrányai?
Tavaly váltottunk sok év után gázosról indukciósra. Soha többé nem vennék mást, imádom.
- gyorsabb (sokkal!)
- egyenletesebb
- energiatakarékos
- könnyebben takarítható
Hátrányok lehetnek:
- nem minden edény jó rá - de az egyébként óriási tévhit, hogy "biztosan külön speciális edényeket kell bevásárolni", nekem pl. nem volt olyan edényem ami ne lenne jó. De elképzelhető, hogy valakinek a kedvenc fazeka nem kompatibilis.
- vannak olyan modellek, amik rosszul szabályozhatóak, ez a konkrét kiviteltől függ, kár lenne az egész technológiát szidni miatta
- néha idegesítően tud csipogni, ha valamit véletlenül rárakunk a kezelőfelületre :DDD de ez gondolom a modern gázfőzőlapoknál is előfordul
- áramszünet idején nem lehet rajta vizet melegíteni (ha valaki hideg helyen él ahol gyakoriak az áramkimaradások, akkor ez releváns lehet, de az emberek 99%-ának nem komoly gond szvsz)
Összességében imádom, magasan a kedvenc háztartási gépemmé vált, nem cserélném le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!