Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Indukciós főzőlap vagy gázfőző...

Indukciós főzőlap vagy gázfőzőlap? Melyiken jobb sütni/főzni. Melyiknek mik az előnyei hátrányai?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy az indukcióshoz kellő ampermennyiség kell az elektromos hálózatban a gázfőzőlaphoz pedig be kell köttetni a gázt és oda kell vinni a gázcsövet, szóval légyszives ne ilyen hozzászólásokkal legyen tele a válasz rész.

2021. nov. 10. 13:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
83%

Tavaly váltottunk sok év után gázosról indukciósra. Soha többé nem vennék mást, imádom.

- gyorsabb (sokkal!)

- egyenletesebb

- energiatakarékos

- könnyebben takarítható


Hátrányok lehetnek:

- nem minden edény jó rá - de az egyébként óriási tévhit, hogy "biztosan külön speciális edényeket kell bevásárolni", nekem pl. nem volt olyan edényem ami ne lenne jó. De elképzelhető, hogy valakinek a kedvenc fazeka nem kompatibilis.

- vannak olyan modellek, amik rosszul szabályozhatóak, ez a konkrét kiviteltől függ, kár lenne az egész technológiát szidni miatta

- néha idegesítően tud csipogni, ha valamit véletlenül rárakunk a kezelőfelületre :DDD de ez gondolom a modern gázfőzőlapoknál is előfordul

- áramszünet idején nem lehet rajta vizet melegíteni (ha valaki hideg helyen él ahol gyakoriak az áramkimaradások, akkor ez releváns lehet, de az emberek 99%-ának nem komoly gond szvsz)


Összességében imádom, magasan a kedvenc háztartási gépemmé vált, nem cserélném le.

2021. nov. 11. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!