Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az indukciós főzőlap miben...

Az indukciós főzőlap miben jobb a kerámia főzőlapnál? Miért érdemes ezt választani? Valamilyen előnye van a főzésnél?

Figyelt kérdés

2022. febr. 17. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Gyorsabban melegszik fel, emiatt elvben gazdaságosabb.

Én maradi vagyok: továbbra is a gáztűzhely a kedvenc. :D

2022. febr. 17. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 qkker1 ***** válasza:
100%
Minimális az energiaveszteség, mivel az edény önmagát melegíti. /leegyszerűsítve/
2022. febr. 17. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
nem fűti a környezetet, nincs maradékhő.
2022. febr. 17. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem a főzőlap melegszik, hanem maga az edény. Nem kell várni, hanem rögrön. És elvileg kevesebbet is fogyaszt.

Viszint, nálunk villany fozolap van es nem cserlenem le. Tesómnál, barátnőmnél indukciós és rendkívül utálom azokat. Nem minden edény jó. Nem lehet rápakolni semmit mert pittyog és az érintőképernyő is kikészít olajos/tejes stb kézzel

2022. febr. 17. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
39%
Nekem van indukciós, de nem szeretem. Kerámia nincs, de szeretnék.
2022. febr. 18. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 j001 válasza:
87%
Azért azt tudni kell, hogy indukciós főzőlaphoz megfelelő anyagú edény is kell, nem mindegyikkel működik
2022. febr. 18. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Az indukciós melegítés szakaszosan működik, tehát hullámzóan melegít. Az elektronika felépítésétől függően a szabályozhatóság nem folyamatos. A mi főzőlapunknál pl. a hőmérsékletet 20°-os ugrásokkal lehet beállítani, ami azt jelenti, hogy aktuálisan állítani kell a fűtési szakaszokban az intenzitást. Vagyis hiába jó a főzés végső eredménye, ha közben soha nem tudja az ember, hogy jól állította-e a készüléket.
2022. febr. 18. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 Mr.Q77 ***** válasza:
87%

Mindenben jobb


hatékonyabb/gazdaságosabb/biztonságosabb és leginkább könnyebben takarítható (mivel semmi nem ragad hozzá, max annyira melegszik amennyire a lábos visszamelegíti).


Indukcióson mivel sokkal hatékonyabb mint a gáz vagy a villany (mert az energia közel 100% az étel melegítésre megy el és nem a környezet fűtésére) sokkal hamarabb fogod elérni a kívánt hőmérsékletet hamarabb forr a víz stb



Ezzel az edény cserével meg senki ne fárasszon ... nagy valószínűséggel sok edényed jó lesz indukciósra (nehezebb ma olyat találni ami nem jó) de ha még is kell venni akkor pár ezer forintért már lehet kapni. Nehogy már 2-3 ezer forint legyen az indok hogy egy régi elavult csak bosszúságot okozó terméket vegyél.

2022. febr. 18. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hatékonyabb

Energiatakarékosabb

Könnyebben takarítható


Én amit a legnagyobb különbségnek érzek: ha lejjebb veszed, azonnal érződik. A kerámialap meg felforrósodik, utána ha lejjebb veszed akkor el kell telnie egy kis időnek, mire hűlni is kezd.


Indukciósom van, soha többé nem vennék helyette mást.

2022. febr. 18. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem indukciós van, imádok rajta főzni.
2022. febr. 18. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!