Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tudnám a macskákat...

Hogy tudnám a macskákat távoltartani a kertemből?

Figyelt kérdés

Összeszarnak mindent, a frissen ásott és ültetett veteményt teleszarják, belelép az ember.

De amiért a legmérgesebb vagyok, az az hogy a szegény énekesmadarakat megeszik.

Felkeltem most reggel és láttam hogy a feketerigó fészkét rabolja éppen egy szemét macska. Mire odaértem már késő volt. Ugy sajnálom ezeket, egész eddig építettékna fészküket.

Szóval, van valami növény/akármi ami távoltartja a macskákat? Lelőni azért nem akarom őket

2019. márc. 29. 08:21
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

a cipruska nem ciprusféle

nem életszerű, hogy a szomszéd macskájára több tíz-száz ezer forintot költsön bárki

egyedül az élvefogó volt használható ötlet

de ott is biztos leszúrják az embert, ha egy menhelyre próbálja betuszkolni a kóbor/szomszéd macskáját

1000 négyzetméterre hány mozgásérzékelő, mennyi kerítés kellene?

az biztos több mint amennyit fizetni akarok...

(mert én azért nem tartok állatot, mert nincs rá pénzem hogy felelősen el tudjam látni minden szükségessel)

2019. ápr. 1. 18:24
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

38-as válaszoló vagyok.

A hamvas cipruska növény valóban növénytanilag nem tartozik a ciprusfélék családjába, illata mégis annyira erős, hogy tapasztatataim szerint a macskàk nem szeretnek a közelében lenni. A levendulát is ki lehet próbálni, de nekem volt egy macskám aki kifejezetten szeretett belehemperegni és a szomszéd macskái sem kerülték annyira.

Igazad van abban, kedves utolsó válaszoló, hogy nem fair ennyit költeni a macskamentes kertre, de igyekeztem felsorolni az összes létező megoldást ami eszembe jutott.

Azt, hogy kérdező mire tud beruházni és mire nem, majd eldönti ő. Ha belegondolsz az élvefogó sem jó gazdaságilag, hiszen költeni kell a csalira, érdemes nagyobb telekre több élvefogót venni, és ezeket naponta ellenőrizni kell, majd a befogott állattal kezdeni kell valamit - tehát időigényes.

A kerítés és az öntőzőrendszer baromira drága, de ha egyszer megvan nem jár több macska a telekre és egyáltalán nem kell foglalkozni a problémával (az öntöző multifunkcionàlis is).

Köztes megoldás lehet a macskariasztó, de mint írtam egyàltalán nincs erről tapasztalatom és ennek ára is 10 ezer Ft felett van.

2019. ápr. 1. 19:42
 43/44 anonim ***** válasza:

Na meg nálam sok szívesen látott süni és madár él. Az általad felvázolt kerítés, automaták ezeket is távol tartanák.

(megeszik a káros rovarokat, csigákat)

A riasztó illatú növények sem sokat (semmit sem) érnek éjszaka, illetve a hideg félévben.

Olvastam egy beszámolót még régen, egy macskáktól besokallt madártartó (?) írásában, hogy az élvefogóval befogott "birtokháborító" macskákat nem tudta sehova beadni.

(ja és én sem pontoztalak le, csak rávilágítok a problémás részekre)

2019. ápr. 1. 21:28
 44/44 anonim ***** válasza:
64%

A családi házam teraszán lévő kerti-bútoraimra rendszeresen rátelepednek a szomszédok macskái, hiába is zavarom el őket ha ezt meglátom. Tavaly nyáron sikerült két kullancsot is odapottyantaniuk az egyik nyugágy párnájára.

Mivel nem szeretnénk semmiféle betegséget elkapni mások macskáitól, ezért rákerestem a neten, hogy miket terjeszthetnek a macskák.

Sajnos ledöbbentően sok betegséget kaphatunk el tőlük, ami már messze nem a "vicc kategória".

Akit érdekel:

[link]

2019. ápr. 2. 06:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!