Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tudnám a macskákat...

Hogy tudnám a macskákat távoltartani a kertemből?

Figyelt kérdés

Összeszarnak mindent, a frissen ásott és ültetett veteményt teleszarják, belelép az ember.

De amiért a legmérgesebb vagyok, az az hogy a szegény énekesmadarakat megeszik.

Felkeltem most reggel és láttam hogy a feketerigó fészkét rabolja éppen egy szemét macska. Mire odaértem már késő volt. Ugy sajnálom ezeket, egész eddig építettékna fészküket.

Szóval, van valami növény/akármi ami távoltartja a macskákat? Lelőni azért nem akarom őket

2019. márc. 29. 08:21
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
22%
Ha nem jó az élvefogó, akkor használj tányércsapdát.
2019. márc. 29. 12:25
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Állatbarátként állítom, hogy az egyik "legszemetebb állat" a macska.

Ezeknél csupán a gazdáik rosszabbak.

(Tisztelet a kivételnek.)

Amikor a szomszédomnak -aki amúgy jó barátom- mesélem, hogy a macskái az összes pinceablakomat lepisálják rendszeresen és az egész kertemet összeszarják, akkor az a válasza, hogy ne mondjam, mert náluk sohasem végzik a kertben a dolgukat.

Mondom neki, hogy na pont erről beszélek!!

De nem érti...

2019. márc. 29. 12:32
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

* Az lemaradt, hogy a szemétkedő macskák pontosan tudják, hogy kinek meddig tart a portája.

Ha pl. toppantok egyet vagy rájuk kiabálok, hogy siccc, akkor max. kiszaladnak a kapu alatt, de a kerítés túloldalán azonnal befékeznek a kinti járdán majd unott pofával visszanéznek rám és -a testbeszédükkel- kb. azt mondják, hogy "nyugodj le fa szi kám, mert ez már közterület".

2019. márc. 29. 12:44
 24/44 anonim ***** válasza:

Hát nem. A macskák nem tudják, hogy kinek a portája. Azt tudják, hogy egy adott helyen van egy idióta, aki állandóan toppantgat meg ordítozik, amikor feljön a feje vize. Szerencsére ez a félkegyelmű nem tud utánuk menni a kerítésen át. A macskák ennyit tudnak, nem többet. Nem nézegetik a telekkönyvi kivonatokat, hogy na akkor itt ki is a tulajdonos.

Ők egymás között felosztják a területeket, külön a nőstények és külön a kandúrok, nem feltétlenül a kerítések vonalában, és a saját területüket használják. A macskák fejében fel se merül a gondolat, hogy az emberek is felosztották egymás között a területet. Nem mintha bonyolult lenne erre rájönni, csak a macskák nem tudnak egy másik macska fejével se gondolkodni, egy ember fejével meg pláne.

Kérdező: ha költeni is hajlandó vagy rá, akkor a kerítés tetején végig lehet húzni egy villanypásztort, ami kisállatok számára készült. 10-15 E-ből már ki lehet hozni valamit, 20-ból meg egész jót.

A levendula csak annyit ér, hogy a macska nem fekszik alá.

Én előbb voltam kint a kertben, a macskám ott aludt kb. egy méterre az öreg levendulabokortól. De minden más növénnyel így van, nem terjed fél méteren túl a hatása.

2019. márc. 29. 14:44
 25/44 anonim ***** válasza:
59%
A szomszédom macskája konkrétan a nagy levendulám alá jár hűsölni egész nyáron. Kertbarát vagyok én is, de én azt mondom, hogy tanulj meg a macskákkal együtt élni. Szerezz egy almot neki, tedd bele a kaksit, oda fog szokni, a macsek nem hülye állat, csak sunyi. Madáritatót (ha van) jó magasra. Cserébe ő megfogja a rágcsálókat, sőt, nem tudom miért, de a cserebogarat, a lótetűt, pólókat is levadásszák. Azok pedig több kárt okoznak, mint egy cica.
2019. márc. 29. 16:08
 26/44 anonim ***** válasza:
65%
Ez nálunk is állandó probléma volt, amíg el nem költözött a szomszéd, folyton a madáretető körül ólálkodtak a tetves macskái (itt jegyezném meg, hogy akik szerint a háziasított macska éhen halna az erdőben, azok gondoljanak már bele, hogy mennyire tud éhen veszni egy állat, ami körülrajongott házikedvencként tartva is aktívan vadászik), elroppantott gerincű egereket hagytak szerteszét és összevizeltek mindent. Nem tudsz hálót kifeszíteni azon a részen, ahol átmásznak a kerítésen? Sokak szerint kerülik a csillogó felületeket, a víztől a feldarabolt régi CD-kig próbálkozhatsz mindennel, hátha segít. Az nem állapot, hogy az embernek egész nap vízipisztollyal/slaggal a kezében kell figyelnie a szomszéd macskáit a saját kertjében.
2019. márc. 29. 18:47
 27/44 anonim ***** válasza:
84%
Hiába haragszotok ennyire a macskákra, ők az ösztöneiket követik. A gazdáikkal van probléma, akiknek olyan a kiskedvence, mint másnak egy használati tárgy. "Ó megdöglött a Mircike, de sajnálom, na mindegy Jutka néninél pont fialt, hozunk másikat" Kb ez van, és még örülnek is neki, mert az új még kicsi meg cuki. Velük van a probléma, nem az állatokkal. Kötelezővé tenném nekik is a chipet, és kőkeményen büntetném a macskásokat. Ezzel lehetne talán megoldani a problémát, nem csapdával, slaggal. Addig is együtt kell velük élni, mert megölni, bántani nincs jogunk. A jelenlétük semmivel sem természetellenesebb az udvaron termesztett paprikánál vagy bárminél, amit mi ültettünk oda. Egér és pocok sem lenne ennyi, ha mi nem változtattuk volna meg ennyire a környezetünket, kell valami, ami pusztítja őket.
2019. márc. 29. 19:33
 28/44 anonim ***** válasza:
58%
Ilyen hülyeséget sem kellene írni, hogy a macska éhenhalna az erdőben!
2019. márc. 29. 21:12
 29/44 anonim ***** válasza:
Tényleg nem hal éhen, vígan eléldegél majd az erdőben a madarakból, ha egy ügyes vadàsz nem lövi ki. De legalább a kérdező rigója megmarad, a többi száz meg kit érdekel, nem?
2019. márc. 30. 11:10
 30/44 A kérdező kommentje:

Húha, jó sok válasz érkezett. Aki hasznosat írt, köszönöm. Aki vitatkozni jött ide, annak nem.

Küldő: Állatbarát:)

Címzett: Ismeretlen válaszoló

Időpont: tegnap 10:16

Az üzenet: Magadat rakd èlvefogòba, kretén.

Te nevezed magad állatbarátnak? Szerintem a védett madárfiókák élete többet ér, mint egy szaros kóbor macskáé. Ráadásul ezt a bizonyos macskát már tavaly előtt is láttam, akkor fecskéket evett. Azóta a környékünkön egy fecske se nyaral.

A kóbor macska kártevő, akárki akármit is mondd.

Nemtudom ki írta a kutyát, de a kutyától elkerített részen ólálkodik ez a dög, oda meg nem engedjük a kutyát, mert ott a veteményes, kis fák, stb.

2019. márc. 30. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!