Hogy tudnám a macskákat távoltartani a kertből?
IJeszteni.
Tarts macskát, akkor majd a többi nem szarik szerteszét! A széthagyott ürülékkel jelzik a többi macseknak, hogy igényt tartanak a területre! Ha van sajátod, az távol tartja a többieket, és akkor megszűnik a szertehagyott macskapiszok is!
Aki nem hiszi, járjon utána!
:)
Teljesen érthető. Borzalmas ha mások hobbija miatt a mi életünk megy tönkre (mert ebből a valódi gazdi mit sem érzékel). Gondolom azért nem tart macskát mert vagy allergiás, vagy nem szereti vagy egyszerűen rühelli a macskaszart a veteményesben, gyepben - akárcsak én.
A kerítéseket csak nagyon drágán lehetne úgy megcsinálni, hogy a macskának járhatatlan legyen, viszont esztétikailag kifogástalan legyen. Vannak ultrahangos macskariasztók, aminek kicsi, kb. 5-10m a hatósugara és az embere is fejfájdító egy idő után. Ebből több kéne és nem olcsó. Én úgy védekeztem, hogy a szomszéd vadszőlőjét hagytam elburjánzani az egyik oldalon, a másik oldalon alul megsűrítettem a kerítést csirkedróttal, így a macsekoknak a szúrós, nyesett sövényen kéne keresztülmászni. Két éve még napi szinten volt macska a kertben, mára heti egyszer van új lábnyom, az is átvonuló. Ha tehetem elzavarom őket vagy rá engedem a kutyámat, mert csak a lekerített veteményesbe merészkednek. A kutyus csak akkor támadhat, ha már nincs veszélyben semmi növény...
csapda (élvefogó) --> sintértelep
vagy ültesd körbe szúrós sövénnyel a kertet szeder, homoktövis, tűztövis, de a legjobb a télálló citrom.
"Gondolom azért nem tart macskát mert vagy allergiás, vagy nem szereti vagy egyszerűen rühelli a macskaszart a veteményesben, gyepben - akárcsak én."
A saját macska nem szarik szerteszét, csak a territórium bizonyos részére, és ott is eltünteti! Úgyhogy ez a kifogás kilőve! Az allergiát megértem.
és akkor az jobb, ha a saját macskája szarik a friss vetésbe?
És ha lenne saját macskája mi a garancia, hogy az nem aludna a garázsban (és szőrözne össze mindent) és nem harcolna minden éjjel a többi macskákkal.
És azt a kifogást elfogadod, hogy valaki UTÁLJA a macskákat?
Csapdázás után más lehetőségeket is vannak aki nagyon utálja a macskákat.
7-esnek.
Nekünk volt macskánk, lazán belenyomott a veteményesünkbe. Nem igazán fogják fel mi az a kerítés. A szomszédé szintúgy a sajátjába, még le is kaptam a tetőtéri ablakból.
Nagymamámnak van 2 macskája.
Nem ritka az éjszakai nyarvogás, vizeletjelölések, kis meglepetéscsomagot tartalmazó vulkánok a veteményesben (elkapart szarkupac)...
A fák cserjék kérgét is szívesen kapargatják...
Levadásszák a kismadarakat (főleg a feketerigó fiókákat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!