Mivel tudnám elüldözni a szomszéd macskákat a kertünkből?
A kert kb. 500négyzetméter, elég hosszú a kerítés. Végig kéne ültetnem valami macskariasztó növénnyel?
Gondoltam már ultrahangos riasztóra is, de az meg elhat a szomszédig is, a saját kertjükben hadd legyenek békében a macskák - a másik szomszédnál pedig a kutyát nem akarom vele felidegesíteni.
Van valami egyéb megoldás? Saját kutyát nem szeretnénk.
köszi, a víz jó ötlet, a gond csak annyi, hogy többnyire este és hétvégén vagyunk csak otthon. Napközben meg visszajönnek :(
A narancsolajjal mit kell csinálni?
Van kutyám is, macskám is, meg ultrahangos macskariasztóm is a garázsban... télen ugyanis ha nem ébredtünk fel a bekéredzkedésre és bátyó valamikor késő éjszaka jött haza a kocsival, akkor persze a macskák felmásztak a motorháztetőre melegedni...
Nos, a kutyát abszolút hidegen hagyja a riasztó, a macskák... na az viszont jó kérdés... akkor szereztük be, mikor kezdett jó idő lenni, így nem tudom biztosra mondani, hogy a riasztó miatt lett jóval kevesebb tappancsnyom a motorháztetőn, vagy amúgy sem nagyon grasszáltak volna rajta. Mindenesetre nekem úgy tűnt, hogy valamelyest azért zavarja őket, ha nem is látványosan... de olyan 6-7 méteres távolságban már nyilvánvalóan tojnak rá magasról.
A narancsolajat állítólag körbe kell locsolni a kerítés tövébe, és a macskák távol maradnak tőle, mert nem bírják azt az illóanyagot. Viszont épp ezért nem próbáltam még ki, körben a kerítéshez nem kevés kellene... :)
De melyik az a növény, amelyik riasztó hatással bír?
köszi mindenkinek!
Légpuskát nem akarok, maradunk a hanggal ijesztgetésnél. Ill. meggondolom a növényültetést meg az ultrahangos riasztót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!