Jól csináltam a paprika ültetését?
Figyelt kérdés
Műanyag átlátszó pohárba raktam földet, megnedvesítettem bele a mag aztán lefóliáztam és egy hete radiátoron van. A poharak tálcán vannak a tálcába egy kis vizet öntöttem. Már vagy 8darab kikelt de a többi még nem. Nem lehet hogy túl sok meleget kap?2016. jan. 23. 11:09
1/9 anonim válasza:
Paprikát nem szabad átlátszó pohárba ültetni, csak festettbe.
3/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor hogy csinaltad?
2016. jan. 23. 11:57
4/9 anonim válasza:
Nincs semmi baj, lehet korrigálni. Az átlátszó pohárban a nedves föld elkezd zöldülni a fény hatására. Én úgy korrigálnám, hogy reklámújságból 2-3 réteggel a betekerném a poharakat és rögzíteném celuxal, szigetelőszalaggal vagy ami rendelkezésre áll. Következő alkalommal fehér, tejszínű pohárba gondolkodnék. Amúgy a fekete vagy sötétbarna a legjobb, ha rendelkezésre áll. A kelésnél lehet több ok is, hogy még nem bújt ki mind. Ha egy hét múlva sem kelt ki, a hiányosokat pótold, áztatott maggal /2-4 óráig langyos vízbe áztasd/, utol szokta így érni, az előzőeket.
5/9 anonim válasza:
Nem csináltad jól. Palántát kellett volna nagyobb edényekbe belehelyezni és meleg helyre tenni , ekkor ültettél volna. Amit te maggal csináltál azt vetésnek hívják. Sajnos itt rontottad el a dolgot.
6/9 anonim válasza:
A fóliát is szedd le róla, mert bele fog rohadni a mag a pohárba, ha nincs szellőzése. A poharak tetejére inkább nedves ruhát teríts, mert így tudod biztosítani a párás környezetet, de nem zárod el a levegőt sem a palántától.
8/9 anonim válasza:
A radiátoron napok alatt szép, hosszú, fehér cérnaszálak lesznek a magoncokból, amik nem fogják kibírni a saját súlyukat, és lefekszenek.
Még az ablak sem elég hűvös nekik, ott is nagyon megnyúlnak. Nappal jó ott nekik, de éjszakára ki kell tenned őket 10-15 fok közötti helyiségbe, ha valami hasznukat is akarod venni a palántáknak.
A takarás egy nagy hiba, mert kelés után a talajfelszínnek lehetőleg száraznak kell lenni, a palántadőlés nevű betegség elkerülésére. (Ezért szoktam én magvetés után jól beöntözni, utána pedig már csak kelés után egy héttel kapnak vizet, alulról, hogy a felszín ne legyen nedves.)
Na de ne ess kétségbe, ezekből úgysem lenne semmi, március közepe előtt lakásban nem nagyon érdemes nekifogni, nem bírják ki.
9/9 anonim válasza:
A fóliát szurkáld át, ollóval, vagy kifogyott tolszárral /ez a méretet is adja/, kb 2x2 centinként. A radiátor túl meleg, közelébe vagy ablak párkányra tedd. A talajba lévő nedvesség kicsapódik a fólián és vissza csöpög. Ha mégis kellene locsolni a fólián keresztül locsold, óvatosan egyszerre csak keveset, de általában nincs rá szükség. A locsolást a poharak alá helyezett tálcába öntött vízzel pótold. Amikor már a levelek elérik a fóliát,vagy /2-3cm/, vedd le, továbbiakban nincs szükség rá. A tálcába pótold a vizet illetve a tápoldatos vizet. Ha teheted, amikor a gyökereket látod a pohár szélén, ültesd/pikirozd át nagyobb űrtartalmú edénybe, egész a tizenkettes cserépig /a gyökéren maradt földdel együtt/. A kertben legalább egy ásónyom mélységbe rakd, a szárából is nevel gyökeret, ami a növényt fogja táplálni. Ennyiből sikeresen termeszthetsz paradicsomot a kertedben. A mit miért/?/, nem írom túl hosszú lenne. Te magad is rá fogsz jönni, kis gyakorlással. Mégegyszer sok sikert kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!