Mikor lehet zöldség magokat ültetni (paradicsom, paprika) a lakásban virágládában elonevelni palántának?
Szia!
A bolti magokon szokott lenni tájékoztató, hogy mikor kell palántának elvetni. Az én paradicsommagomon január van, de később is lehet, csak fejletlenebbek lesznek a palánták.
Igen, ezeket tudom,de sokan itt is szoktak trükközni! Igazából engem csak a legkorábbi idő érdekelne!
Akkor talán már január elején elvethetem virágladaba a magokat, vagy várjak vele?
Ahogy az 5 ös írta .
A fűkaszák is kint vannak,de hol van még a kaszálás ideje .
Kint vannak legyen idő a vásárlásra .Jobb ha őrzöd otthon,mit ők .A raktározás is egy költség a számukra .
Köszönöm a válaszokat!
Maradok akkor a magok csomagolasan feltuntetett ültetési útmutatójánál, ami eddig is világos volt.
50-60 nappal az utolsó fagy előtt??
és honnan tudod, mikor lesz idén az utolsó fagy?
ez baromság, senki sem tudja. a meteorológusokra nem szabad hagyatkozni, ők még a holnapi időjárást sem képesek megmondani.
március 20? ezek szerint május 20 körül lenne az utolsó fagy?
vicces, tavaly május végén mentünk egy előszezoni nyaralásra. fürdőruhát vittünk, nem sapkát-sálat.
Nagy általánosságban május közepén van 1-2 fagyos, fagyközeli nap. Tavaly is volt, tavaly előtt is. Tavaly kifejezetten sokáig volt fagyközeli hőmérséklet! Archivumot nézd meg,pl. nálunk (Kelet-Mo.) május 12.-én és 15.-én 0°C fok volt. Sőt, május 29.-én +1 °C fok. Leellenőrizhető. Viszont évek többségében május 15. az a dátum,ami után már nem igazán szokott fagyni.
Senki nem mondta,hogy tudom hány fok lesz idén május 20.-án. Én csak nem akarok kib*szni a kérdezővel. Dolgozik a palántákkal aztán szétfagy neki a francba. Tudod,ezt úgy hívják, hogy jóindulat. Azért köszi, hogy a fantasztikus okfejtéseddel beletrollkodtál. Esetleg olvass utána,hogy mikor van a fagyos szentek és miről híres.
De esetleg utána olvashatsz ,hogy május 25.-én Orbán napjára mit mond a sokéves megfigyelés. Az meg,hogy Te napközben mibe voltál öltözve miközben nyaralni mentél teljesen lényegtelen, ha hajnalban szokott fagyni. Hidd el,május végén én sem nagykabátban meg kötött sapkában járkáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!