Mikor lehet zöldség magokat ültetni (paradicsom, paprika) a lakásban virágládában elonevelni palántának?
"Már november elején kinn voltak a szaloncukrok. A karácsony mégis december 24-én jött el."
Ez egy nagyon ostoba megközelítés, mert a szezon attól még megkezdődött novemberben, hogy csak dec 24-én lett karácsony. Akkor eszerint a hozzáállás szerint dec 24-én kellett volna mindenkinek megvenni a szaloncukrot, hisz csak akkor volt rá szükség.
A fűkasza is olyan, hogy nem akkor veszed meg, mikor már azonnal használni kell. Vagy ha te ilyen tűzoltás módjára veszed meg, az a te bajod. Előre kell gondolkodni, vagy megjárja az ember.
Meg lehet, sőt meg kell venni előre, mert később talán épp az nem lesz, amit keresünk. Jártam már így.
És ha egy hónapig otthon pihen, akkor mi van? Egy-két csomag mag elfér, nem foglal nagy helyet.
Aztán meg ha egy szép hétvégi délutánon kedved támad ültetni, nem lesz kedved/erőd elmenni a boltba, vagy nem is lesz nyitva, akkor milyen jó lesz, hogy már megvetted a magokat korábban!
Jaj nehogy összevesszetek egy kis nézet különbség miatt! :)
Egy biztos, sok helyen olvastam, hogy fagyos szentek után (május 15.) érdemes a paradicsom és a paprikát szabadföldbe kiültetni.
Szép napot mindenkinek! :)
Paradicsom már mehet ki április végén általában, a kisebb fagyokat még kibírja. Ellenban a paprika a melegebbet szereti, ezért csak május második felében érdemes.
Paradicsomot egyébként, ha lakásban nevelsz palántát, akkor február végén, március elején érdemes vetni, míg a paprikát már lehet akár január végén-február közepén. Az lassabban nő. Persze nem árt tudni, milyen pari :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!