Kezdőoldal » Otthon » Kert » Levágott fűvel mulcsizás?...

Levágott fűvel mulcsizás? (paprika, paradicsom)

Figyelt kérdés

az újságos módszer jól hangzik, efölé pedig az árok mellől levágott füvet raknám. nem tudom milyen fűféle ez, de kb 60 centis volt már, úgyhogy sok van :)

vélemények?

köszönöm :)

2015. jún. 28. 02:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudom milyen újságos módszerről beszélsz, de a fűnyírózott aprítékos füvet énis a peprika meg a paradicsom közé szoktam teríteni. Előnyök melegen tartja a földet nem gazosodik úgy és nem szárad annyira a föld 3 az egyben.
2015. jún. 28. 07:25
 2/4 A kérdező kommentje:

okéés :)

annyi, hogy "A gyomosodás elleni védelmet fokozza, ha a talajra a mulcsozás előtt újságpapír réteget terítünk." :)

2015. jún. 28. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

Az újság pillanatok alatt el fog rothadni...

Mondjuk, a fű is. Kell vagy 10 cm vastagon teríteni, lehetőleg először 5 cm, aztán pár nap múlva, ha megszáradt, megint 5 cm, hogy ne rothadjon be. De még így is meg kell csinálni egy évben 3-4 alkalommal, mert egyszerűen eltűnik a fű. Szerintem a giliszták húzgálják be a földbe.

Én is használom ezt a módszert vagy 5 éve, azóta a paradicsom és paprika nem olyan szép. Arra tippelek, hogy a giliszták jóval több füvet húznak be a földbe, mint amit végül elfogyasztanak, és a maradék a lebomláshoz rengeteg nitrogént megköt a talajból. (Ami ugyan a lebomlás után felszabadul, plusz még a lebomló fűből is egy adag, de akkorra már nyár vége, ősz lesz, mire ezt tudná hasznosítani a zöldségnövény.)

2015. jún. 29. 16:41
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ :)))))))))
2015. júl. 5. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!