Kertemben véletlen kijött 2 paradicsom és 2 db. paprika szept. Végén. Virágzó állapotban, cserépben, behoztam fűtetlen folyosóra. Tél folyamán milyen ápolást igényelnek?
véletlenül sem.
a növények télen nyugalmi állapotban vannak, ilyenkor ritkábban kell locsolni.
a paradicsom szerintem nem fog sokáig megmaradni, annak sok napfényre, és melegre van szüksége.
a paprikáról sokan nem tudják, hogy 4-5 éves növény. ne locsold túl, és kapjon fényt.
... a paradicsom sem egynyári növény...
Paradicsomról nem tudok nyilatkozni, ki lehet húzni az élettartamát, de nagyon fényigényes nekem még nem sikerült átteleltetnem, cimborámnak fóliatakarás alatt az elmúlt enyhe teleken januárig termett a sárga koktél.
Paprikát már sikerült átteleltetnem.
Kevesebb öntözés, hűvös hely.
A leveleit el fogja dobálni (elvileg szoktatni kellene a változáshoz), de megmarad.
Ha meg tudod azt oldani, hogy a nappali és éjszakai hőmérséklet között legyen pár fok különbség (ciklikus hőmérséklet ingadozás) akkor a tél végétől akár már be is indulhat a fejlődés.
Egy kicsit hamarabb lehet rajta termés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!