A zöld paradicsomszárral mit kell csinálni?
Én a kb. 100 paradicsomot a várható első fagy előtt leszüretelem majd egy jó hónap múlva (addig nőnek a termések), aztán a motoros kaszával ledarálom, és az eke beforgatja.
Felesleges elégetni (hacsak nem valami betegség végzett velük), hanem vagy beforgatod, vagy komposztálod, bár az első variáció egyszerűbb és gyorsabban is komposztálódnak úgy a növények.
Szia!
Én paradicsom esetében égetés párti vagyok. Gomás megbetegedések átteleltetésére nagyon nagy a veszély, ha csak beforgatod a talajba. Ha mégis a beforgatás vagy komposztálás mellett döntesz, legalább annyit tegyél meg hogy olyan helyen forgatod be, ahová nem készülsz paradicsomot vagy krumplit ültetni. Tudom, most biztos sokan mondják, én mindig beforgatom és még sosem volt gond, de jobb az óvatosság. Ahol nem volt gomba, nyilván nem telel át, de ahol igen, ott kár lenne még ezzel is fokozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!