Paradicsom szárításkor a feketedés lehet normális jelenség?
Két napja szárad napon két tepsin egy-egy adag paradicsom. Tegnap estére néhányon feketedést vettem észre. Nem tűnik problémás folyamatnak, az ízét nem módosítja jelentősen, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes megtartanom a fekete darabokat is. Az biztos, hogy nem teszem egybe a szépekkel, de érdekel, hogy mi okozza.
Képek itt:
Szerintem az már nagyon megszáradt,vagyis megégett.
Én is szárítottam és ha tovább hagyom, sötétebb és sötétebb lesz a színe. Nem kell túlszárítani mert az akkor nagyon rágós lesz. Ha megnyomod és nem jön nedv belőle akkor már jó.
Köszönöm a válaszokat.
A tanácsnak megfelelően abbahagytam a szárítást és olajban elraktam. Külön válogattam egy apró kis üvegbe a fekete foltosakat. Majd felhasználás után megírom a tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!