Milyen virágmagok vannak, amiket most el lehet vetni és idén egész nyáron virágozni fognak? Vagy jobban járok majd ha palántát veszek?
Na hát most Én szégyenlem Magam!:) Totálisan abban voltam,hogy Én írtam utoljára és mindig nézegettem,hogy még mindig csak a jún.15-i írás van legutoljára... Aztán ma kötötték át a netet és most rá is kattintottam a kérdésre,mire látom:O,hogy fölöslegesen vártam...Na ez a gáz.
Szóval elköltöztünk!:) Lassan 1 hete. És nagyon jó!
Viszont mostmár csak holnap reagálok részletesen,de nagyon örülök a sikereidnek és ha addig jönnél,nyugodtan mesélj ám,hogy mi újság!?:) Na holnap! Puszi és bocsi!:)
Na hát bocsi a "holnapért"!:) Ittvagyok és reagálok már végre!:) Tehát...kezdjük az elején:) Az illatos ternyéd milyen színű? Már annyira dícséred,hogy jövőre lehet vetek Én is!:)
Kínai szegfűvel mizu?
Nálam a liliput rézvirágok nagyon szépen fejlődtek,azt hiszem az első,amit idén magról Én vetettem és már virágzik!:) Pont mára nyílt ki az első,de tele van bimbóval úgyhogy mostmár az pipa!:) És fain kis erős száruk van,nem olyan,mint pl eddig a csodatölcsér. Bár annak is már van jó pár levele,de a bimbó az "ablakban".Hogy hogy lesz ebből dús bokros virág,azt nem tudom!:) Télleg Te nem is írtad Nálad sikerült-e legalább 1-et menteni belőle!?
Fú Te nagyon szép virágokat írsz és számomra ismeretleneket (jólvan ezt nem nehéz) de például se a kakastaréjról se a zápor- mozaikvirágról se halottam még,ja de most nézem ez utóbbit Nálunk díszcsalánnak hívják azt úgy ismerem.De a záporvirág,az valami eszméletlen szép!:)
Figyi,amiből tuti,hogy küldök Neked jövőre,az a dísznapraforgó lesz.Nagyon termékeny magokat kaptam idénre és nem vetettem el mindet.Azt hiszem már írtam is,hogy ha 1 helyre 5-öt raktam,akkor 1 helyről 5 nőtt ki és mind megmaradt,szépen fejlődnek. Bár itt is még csak a zöldet lehet csodálni :/ de remélem a virágával sem lesz semmi baj.:)
Örülök,hogy a haszonkertedben minden oké.Én idén még egy pancser vagyok...ami palántát vettem Nálam azok meg is álltak a növekedésben ott abban az állapotban mikor Engem megpillantottak.Jelenleg 1 kúszó koktélparadicsom palántában bízom még.Ennyi.De jövőre Én is több mindent meg fogok/szeretnék tanulni,mert akkor már a kezdetektől részem lesz benne a Nagymamám mellett,majd Ő átadja Nekem a tudását.:) Talán bevállalok majd egy kis területet is,bár érdeklődő vagyok,de azért a virágok még előbbrevalóak Nálam...na de ez majd a jövő zenéje.
Nálunk sima százszorszép van,de az bírja a strapát.
A bazsalikomom Nekem is szépen fejlődik. Hogy annak mekkora gyökere van!:O Egy közepes edénybe szórtam a magokat és a kis 2-4szikleveles állapotúaknak már kilógott alul a gyökérzetük!:O Szóval azokat is a napokban ültettem szét. Te írtad,hogy azt majd ősszel vigyem be mert tovább él? Majd úgy lesz!:)
Visszatérve csodállak,hogy Neked sikerült magról paradicsomot termeszteni.Jövőre újra szeretnék próbálkozni a "borítsunk fátylat a múltra" című fejezetben.:)
Ez a hajtika tápszer amit írsz ez "csak" ilyen növényindító? És akkor külön kaptál a betegségre valamit? Mert az egyedüli kok.pari palántámon Nekem is vannak a leveleken az alsókon foltok...De Én azokat le szoktam tőben csípni.Nem jól csinálom?
Figyi növényindító tápoldatom Nekem is van a virágokhoz,de szerinted azt rá merjem önteni azokra a növényekre is amiket fogyasztásra szánok?????????? Erre a kérdésre még senki nem tudott válaszolni Nekem,pedig Én is logikusnak tartanám,hogy csak jót tehet,nem!? Mert gondolom nem tartalmaznak ezek mérgező dolgokat...:S
Na jólvan rizsázást befejeztem,mert érzem már sok volt!:)
Majd legközelebb elmesélem mik vannak a teraszon,de lényeg,hogy szép lett!:) Tök jóóó!:)
Na további sok sikert kívánok!!!!!:)
Ciao!
Húúúú... Már régebben is akartam kérdezni, hogy fent vagy-e Facebookon? Ott képeket is tudnék mutatni, meg oda gyakrabban is fel szoktam menni. Na? Ott nem lenne jobb eszmecserélni?
Na, akkor a beszámoló.... A virágokkal felhagytam. Le van kakilva az összes. Nem szeretem őket. Ternye egyik napról a másikra elvirágzott és ezzel együtt a szára is elszáradt, vagy mi. Szóval sokáig nem gyönyörködhettem benne, pedig mindenhol azt olvastam, hogy a fagyokig virágzik. Záporvirág, kínai szegfű csak van, de nem virágzik. Kerti nebáncs virágzik, de totál jelentéktelen virágokat. Csodatölcsérből egy van, de az sem virágzik, pedig a környékünkön máshol úgy nő, mint a gaz. A liliput rézvirág az még oké, de az se olyan szép és sűrű, mint a "szomszéd kertjében". A büdöske, na az az egy tuti. A dísznapraforgóból elszórtam 3 tasakkal és egyetlen darab nő, de virág azon sincs. Háááát, ennyit a virágokról. Csak azokról tudok jókat írni, amiket palántaként vettem, vagy kaptam. A kristályvirág az a nekem való. Nő, mint a gomba és folyamatosan csak ontja a virágokat. Ja, a kakastaréjokat 1 napig nem öntöztem és kiszáradt az összes. :-(
A zöldségekkel vigasztalódok. Ott minden ok. A paradicsomok tömegesen nőnek, már kis paprikáim is vannak. Már az összes rokon és barát az én cukkinimet sütögeti, lassan a céklát is leszedem. A fűszernövények nőnek, mint a gaz. A bab csak úgy tekeredik. A kukorica hatalmasat nőtt. Sokkal hálásabbak, mint ezek az igényecske virágok. Jövőre csak palántás és büdöske lesz. ja, a díszcsalán az beindult most. Szerencséje, mert már nagyon mérges voltam. Na, röviden ennyi. Szóval, facebook?
Szia!
Ismételten bocsi a késői írásért,de nemtudom,lehet,hogy írtam már,de télleg akkor szeretek ide leülni Neked válaszolni,amikor épp nem sietek és nyugi van,szóval megadom a tiszteletet ennek a levelezésnek.Na ennek most jött el az ideje újra!:)
Nem vagyok semmelyik közösségi oldalon fent.
Viszont az már Nekem is volt eszemben,hogy privátban e-mail címet cserélhetnénk,vagy felvehetnénk egymást MSN-re.Bocsi,ha ez régimódi,de Nekem ott van 1-2 barátnőm,akikkel tartom a kapcsolatot és semmi más.:)
Virágtéma:
Nem szeretném,ha feladnád!:) Hát szereted a virágokat!!!!:) Oké bebiztosíthatod Magad palántákkal,hogy biztos ami tuti legyen jövőre,de ne vedd el Magadtól a pici magról nevelés örömét se kérlek!:) Mert olyan jó Én nap mint nap gyönyörködöm a liliput rézvirágaimban (merthát még mindig csak azok nyíltak ki,amit magról vetettem.:D)! De sebaj,mert örömmel és izgalommal tölt el,hogy a Dísznapraforgómon és a Csodatölcséremen,már bimbó van!:) És alig várom azt a napot,hogy a virágukat meglássam és szerintem sokkal nagyobb öröm vagy nagyobb kötődés van egy magról nevelt növénnyel,mint amit szinte kifejlődve kapsz meg,nem? Vagy csak Én vagyok ilyen!?:)
Amúgy leszedted az elszáradt ternye magjait jövőre?
Záporvirág, kínai szegfűd már virágzik?
1 szem csodád hogy alakult?
S Te a rézvirágokat milyen közel vetetted,hogy nem sűrű? Nekem kb 5 cm-es távra vannak,de Nekem így tetszik.:) Annyi bimbó van egy száron!
Jaaa! Mi volt a mai nap nagy felfedezése???? Hogy képzeld el,úgy néz ki,lehet kivenni a boltban vett petúniának a magját is! Meg valamelyik nap mit szedtünk ki a Szomszédnőmmel? A Rózsának a magját!:O Na hogy ezekből mi lesz!? Azt nem tudjuk,de próbaként elszórtuk. Ő is nagy kertész,szóval van partnerem...:)
MOST A RÓZSÁKBA VAGYOK BELEBOLONDULVA! Rájöttem,hogy nem is az Orchidea a kedvenc virágom,hanem a Rózsa... Szóval jövőre abból is többet szerzek. Idén pedig majd gyökereztetek a meglévőkből stb (utána olvastam->nagy szaki)...
Akkor bővült a felhozatalom egy piros Hibiszkusszal is!:) Az meg állítólag olyan,hogy egész évben virágzik. Most az Én kezeim közt jött helyre (!:)) és hálásan fejlődik.
Viszont,arra rájöttem,ha veszel valamit kis cserépben a boltba,akkor ne halasztgasd az átültetést,mint ahogy Én idén a költözés miatt,mert a begóniáim,amiből a legtöbbet vettem,alig akarnak helyrejönni azóta!:O És biztos vagyok benne,hogy ez az oka...de nem részletezem most...
A Dísznapraforgód meg Neked is virágozni fog,mi ez a nagy negatív hozzáállás kérem szépen!? Ugye már sikerült lebeszélnelek erről!?:) S ha nem virágozna valamiért (magminőség) ne bánkódj,majd jövőre mondom küldök tuti magokat. És meg ne halljam mégegyszer ezt a versenyképtelenséget,meg feladom dolgot,oké!?
Majd a petúniák csípésével és hogy ez Nálam hogy függ össze a többi virággal el ne feledjem a következőben megosztani Veled,ha érdekel majd.:)
Én például idén a paradicsommal nem brillíroztam és? Jövőre annál több mindennel és még nagyobb akarattal+az idei tapasztalatokkal fogok majd neki.Amúgy azt az egyet ami volt megmentettem úgy néz ki már megmarad!:) 1 db futó koktélparadicsom.:) Már kettő be is érett rajta,nagyon fini volt!:)
Na várom a válaszaidat, kérdéseidet...stb! Fel a fejjel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!