Kezdőoldal » Otthon » Kert » Alacsony, kisebb magas ágyást...

Siskafej kérdése:

Alacsony, kisebb magas ágyást szeretnék magamnak jövőre a kis kertbe. Ősszel tragyazott föld mehet majd bele ?

Figyelt kérdés

#kert #zöldség #Magasagyas
szept. 9. 09:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És mit tennék bele 4 fej salátát ?
szept. 9. 15:49
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, szüleim is ezt mondták hogy felesleges ... De ahogy 10es írta én ilyen alacsony kis fakeretre gondoltam csak, nem igazi magas agyasra,elnezest ... Teglara is gondoltam is gondoltam igen,az van is. Csak ugyebár akkor valamivel fel kell tölteni és azt tudom, hogy jó a kerti földünk, csak nem akarom szét ásni a kertet ezért... Na most akkor a üzletben kapható földdel be keverem az is jó lesz, vagy kell mutragyaznom? (amihez nem értek meg olvastam hogy sok se jó). Az nem vet már fel ha azt az alacsony keretet fel kell tölteni.
szept. 9. 16:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha alacsony a keret, akkor mindenképpen fel kell ásni alatta, mert a jelenlegi le van tömörödve. És nem árt keverni bele komposztot vagy istállótrágyát, az állag javítására.

Bolti virágföldet nem érdemes venni, mert annak is minimum a fele-kétharmada olyan föld, mint ami a kertedben van amúgy is. Meg egyébként is, egy 50 l-es virágföld, ha a kertben leülepszik, akkor lesz 30 l. 3 db apró, 120x120-as keretbe, még ha csak 10 cm magasak is, kell 14 zsákkal, és nem olcsó ám, még a bóvli föld se. Ugyanezt a hatást eléred, ha a felásott földbe is belekeversz keretenként 1 zsák trágyát, meg még a feltöltő földbe is egy féllel.

Így jó földed lesz, csak totál értelmetlenül... Ekkora területre nem fér el semmi.

Ha kerete van, az erősen megnehezíti a kapálást. Megint csak plusz munka és költség a semmiért. (A kapálásnak, ugye, csak az egyik lényege a gyommentesítés, de ugyanilyen fontos a felszínre futó kapillárisok elvágása, vagyis a kiszáradás elleni védelem, valamint a talaj levegőssé tétele.)

szept. 9. 16:42
 14/15 anonim ***** válasza:
13-as, nem muszáj kapálni, mulcsozhatja is, akkor nem gazosodik annyira.
szept. 9. 16:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát, azt is lehet.
szept. 10. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!