Kezdőoldal » Otthon » Kert » Árnyékos szobában milyen...

Árnyékos szobában milyen kisebb méretű szobanövény élne meg, ha lehet, fehér virággal? A fehér virágzat nem kikötés, de jó lenne.

Figyelt kérdés
Lehetőleg ne túl nagy méretű növényke legyen, a helyiség sem nagy.

jún. 16. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Művirág.
jún. 16. 22:35
 2/10 A kérdező kommentje:
#1. A művirág az nem növény, hanem műanyag. A kérdésben pedig szerepel, hogy "élne meg" - tehát elő növényre vonatkozik a kérdés.
jún. 17. 00:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Élő
jún. 17. 00:41
 4/10 anonim ***** válasza:

A virágzó növények aránylag fényigényesek.

Nagyon sötét szobában semmi nem él meg. Pl. ha fák vannak az ablak előtt, vagy lehúzva tartod a redőnyt.

Ha a fák közt azért besüt a nap rendszeresen, akkor megoldható. Fehér virágúból közvetlen ablak előtt még fokföldi ibolya is megél, vagy vitorlavirág.

jún. 17. 06:19
 5/10 A kérdező kommentje:

#4. Köszi. Nem tartom lehúzva a redőnyt. Az ablak előtt vannak fák és elég terebélyesek, örökzöldek és lombhullató is.

Az ablak a Naphoz viszonyítva nem a legjobb pozíciójú, ez még egy másik ok a napfény kisebb mennyiségére.

A fokföldi ibolya nekem is eszembe jutott.

A vitorlavirág is jó lehet.

jún. 17. 06:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát, ha fák vannak, és még köztük se süt be a nap, akkor tényleg kínos a helyzet. Talán mégis igaza lesz az 1. válaszolónak... Látni kellene, hogy mennyire sötét a szoba, enélkül nem tudom megtippelni, fogja-e bírni bármi.
jún. 17. 06:30
 7/10 A kérdező kommentje:

#6. Valamennyi napfény azért szűrődik be.

De nézegettem a neten is, lennének növények, amelyek bírnák ezt a helyi helyzetet.

Csak nem futó növényt szeretnék, hanem olyat, ami tényleg elfér kis helyen. Tudom, ez kissé furán hangzik, de tényleg maga a szoba sem nagy.

Bármi ötletet szívesen fogadok.

De a műanyag művirág nálam totál ki van zárva. Azokat nem bírom.

jún. 17. 06:54
 8/10 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, továbbra is állítom hogy a művirággal jársz a legjobban. Ma már nem csak a klasszikus művirágok vannak, jelentős a fejkődés, és gumiból is készülnek élethű virágok, mint pl. a gumitulipán.

A kérdésed alapján arra következtetek hogy északi vagy keleti a szobád, fákkal leárnyékolva. Fehér fokföldi ibolya van nekünk, de a délnyugati oldalon.

A kevés fényigényű növények száma meglehetősen kevés, de hogy még fehér is legyen a virágja, már-már teljesíthetetlen elvárás. A fehér fokföldi ibolya, garantálom neked hogy egy hetet se bír ki. Amúgy is kényes virág, de hogy még sötétbe is legyen, az már sok neki.

jún. 17. 10:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Vmegyél valami ilyesmit:

[link]

Meg nem mondod róla hogy nem élő. És fény se, meg víz se kell neki...

jún. 17. 10:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Anyósnyelv, agglegénypálma.

[link]

[link]

jún. 17. 16:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!