Megszeretném venni a lemosó permetszert. Van alma, körte,szilva,szőlő,barack,meggy, cseresznye. Milyet vegyek? Én nem értek hozzá.

Olajos rézkén megfelelő erre a célra.

Igen, az Olajos rézkén az egyetlen, amiben mindhárom hatóanyag van. És nálad mindhárom indokolt lehet.
Persze, ha tudnád, hogy konkrétan mi ellen szükséges nálad védekezni, meg mi ellen nem, akkor egyik-másik dolgot ki lehetne szűrni, és lehetne olcsóbb dolgot is venni, pl. valami sima rezet. Ez a legdrágább, bekevert permetre számítva.
És azt tudni kell, hogy ez nem nagyon vált ki semmilyen év közbeni permetezést, mert nem tudsz felnőtt fát tökéletesen lefedni, csak a fertőzések mértékét csökkenti, így azok lassabban terjednek, több időd lesz a bajt felismerni, és permetezni.
Bementem ma egy gazdaboltba és Vegasolt ajánlott.Vettem 1 l-t.
Azt mondta ez mindenre jó illetve,hogx ezenkívül még 3x le kell permetezni 7 nap különbséggel. Igaz ez?

A gazdaboltokban ritkán dolgoznak kertészek... Elolvasgatják csomagolásról a használati utasítást, és kb. annyit értenek meg belőle, mint ha te elolvasnád. Utána osztják az észt. Én már rengetegszer hallottam, hogy az előttem álló vásárlónak milyen hajmeresztő dolgokat mondanak. Vagy legalábbis féligazságokat.
Tisztelet a kivételnek. Néha tényleg vannak hozzáértők. (Csak még én nem találkoztam velük... Meg úgy látom, te se, csak egy kutyaütővel.)
A Vegasolban nincs olaj, mint hatóanyag. Egy kevés napraforgóolaj van, de csak hogy javítsa a tapadást, ízeltlábúak ellen hatástalan. És a lemosáshoz megadott dózisban, ha utánaszámolsz, gyanúsan kevesebb anyag jut ki, mint a rézkén esetén.
Lemosni elég tavasszal egyszer, esetleg lehet kétszer: előbb hidegben a hidegkedvelő kórokozók ellen, aztán virágzás előtt közvetlenül a melegkedvelők ellen. De a hidegkedvelők ellen inkább lombhullás táján szoktak.
Egyes növényekre, egyes dolgok ellen még nyáron is lehet használni csökkentett dózisban, a neten utána tudsz nézni. (De van, amit kinyír nyáron, pl. őszibarack levelei lepotyognak a réztől, az Othello szőlő levelei meg a kéntől égnek meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!