Nagy kert gyomtalanítása,hogy szép,egységes legyen a fű ( és úgy is maradjon)?
A linken ott van a használat is, azért ezt az oldalt linkeltem.
Tavasszal vagy ősszel is lehet.
De hát nem nagyobb munka a gyomirtózás, mint egy fűnyírás. Ha kihagyod a "veszélyes" helyeket, ahol rámehet valami meghagyandó növényre a gyomirtó, akkor egy óra alatt megvan az 1000 m2.
Aznap már ne engedd ki játszani a gyereket meg a kutyát, másnap már lehet. A tyúk inkább egy-két hétig ne kapjon a lefújt fűből.
Én úgy csináltam, hogy a bejárati zóna, és a ház melletti része a teleknek díszkert és pihenő kert lett. Szóval ketté osztottam a telket, és a kettő közé keresztbe egy kis vékony sávra (a bal oldala a képnek) rózsalugast telepítettem, ami nyáron eltakarja, elválasztja a hátsó haszonkert résztől. Nyáron úgy néz ki, ahogy a jobb oldali képen; hogy a hátsó piros rózsák a térelválasztó.
És javaslom neked is, hogy ne az egész telken akarj szép füvet, mert az a mi éghajlatunkon egyre nehezebb. A kisebb elülső díszkert legyen virágos díszfás, füves. Ha nem nagy, akkor nem lesz horribilis ára az öntözőrendszernek, és ha ezermester a férjed, akár ő is meg tudja csinálni. De öntözőrendszer nélkül teljesen lutri füvet telepíteni vagy fenntartani, mert egy két-három-hetes rekkenő kánikula nyáron simán tönkreteszi mindazt a munkát és pénzt, amit addig beleöltél. A térelválasztó növényzet a díszkert és a haszonkert közé meg azért praktikus, mert ha egy kis családi szalonnasütést tartotok, vagy vendégekkel tartasz kerti partyt, akkor a vendégnek nem muszáj látnia, hogy a paradicsomot már nem volt időd megkapálni. Szóval szerintem előbb egy kis tervezéssel oszd két részre a telket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!