Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor érdemes elültetni a...

Mikor érdemes elültetni a babot? Ma ültettem babot, korai voltam? Elfagyhat még? Zöldbabbal kapcsolatban is ugyanez érdekelne. Azt nem ültettem el még.

Figyelt kérdés
Azt mondták, hogy eső várható holnapra (csomagoláson áprili-május van ültetési időnek), ezért ültettem el. Ha valóban esni fog, akkor jót tesz a magnak. Ma hallottam az időjárás előrejelzést. Valóban mondta az esőt, viszont jövő hét közepére hajnali fagyokat is. Megfagyhat a ma ültetett mag? Dalmaziano bokorbabot ültettem, Vas megyében.

2023. ápr. 23. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is most ültettem el, elfagyhat de keves rá az esély.
2023. ápr. 23. 17:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha biztosra akarsz menni akkor Május második hete, de ha most ültetted kis szerencsével nem fog elfagyni.
2023. ápr. 23. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Most lenne ildomos ezt is. A földben biztos nem fog elfagyni,1 hét meg bíztos kell mire kibújik a földből.
2023. ápr. 23. 19:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Be is jött az előrejelzés, mert éjjel is esett az eső és most is csepereg. Köszönöm a hasznos válaszokat! :) Bízom benne, hogy jól döntöttem az elültetéssel (max újravetem) és igazatok is lesz és nem fog elfagyni. A zöldbabbal azért várok egy kicsit.
2023. ápr. 24. 09:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Most épp jókor ültetted fagyra már kicsi az esély.
2023. ápr. 24. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Pont az a zöldbab, amit szoktak előbb valamivel... Mivel abból nem sokat ültet a legtöbb ember, így ha kifagy, se akkora kár. A bokorbabot inkább május első napjaiban szoktuk, mert hideg és nedves földben tönkremehet. Mondjuk, idén speciel nem túl hideg a föld, de emiatt, ha kisüt a nap, 3 nap alatt kikelhet, és ha még jön egy fagy május elsejére, akkor kampec.

A bab amúgy nem igényel esőt, a simán enyhén nedves földben is kikel. Mi soha nem öntözzük nyár előtt, és eső is csak 10 évben egyszer jön rá kelésig.

2023. ápr. 24. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!