Nagy kert gyomtalanítása,hogy szép,egységes legyen a fű ( és úgy is maradjon)?
9. Köszi,de a kérdésnek ehhez semmi köze. Lesz majd kiskert is,zöldségekkel,gyümölcsfa most is van. Az meg szerintem alap igényesség,hogy nem mindenféle tökig erő gazt,gombát,pitypangot meg a jó ég tudja mit akarok még kerülgetni,gázolni benne, meg nézegetni a fű helyett. Ezer négyzetméter nem olyan nagy,ha van benne gyümölcsfa meg kiskert a többi legyen csak fű,abban jó játszani meg gyönyörködni.
Köszönöm a sok hasznos tanácsot,valaki össze tudna foglalni a lépéseket?
Felasni,utána fuvesiteni? De előbb ki is kellene gyomtalanitani valahogy,ha csak felasom,előbb utóbb,visszajön a gaz,nem? Érdemesebb lenne majd fumag helyett gyepszőnyeg?
Tényleg örülnék,ha valaki lépésekbe foglalva leírná. Nem ijedunk meg a nagy munkától,egyáltalán nem, csak legyen értelme.
Kedves váloszolók
Én e legolcsóbb legegyszerübb modot írtam le arra hogyan lehet egy normális füves területet létrehozni a legegyszerűbben...
Ti meg leírtátok hogy basszon ela kérdező százezreket arra hogy legyen egy angolpázsitja ami amugy szintén elvadul, ritkul.
Tehát eza fullra kiírtani, kikapálni, kikazsálni és újra fűvesíteni dolog, 1000 nm területen nem egy hókamóka.
Ezt kb csak milliómos ficsurok szokták bevállani.
Kb az a teendő hogy nyírni/locsolni kell a területet rendületlenül, ha estleg van benne valami nagyon ellenálló gyom azokat esetleg kiszedni, kihúzogatni kézzel.
És ennyi. Lesz egy kulturált játékra is alkalmas zöldterület.
A kérdező nem hiszem hogy az 1000 nm udvarát fel szeretné ásatni/ásni aztán újra fűvesíteni milliós nagyságrendű költségen...
13ad, Köszönöm szépen. Gyomirtót nem kell használni?
12esIgazad van, nem akarunk rá a szükségesnel többet költeni,és mindent amit lehet megcsinalunk magunk,nem ijedunk meg a.munkatol! Viszont jelenleg több a durva,gaz,mint a fű...nem egy két pitypang zavar,hanem konkrétan jelenleg egy gaz tenger van,hellyel közzel több fűvel.
Az előző (13:52) nem ért hozzá.
A tarack egyszikű, és így a glifozát nevű szer nagyon erősen hat rá. Felszívódik 2-3 óra alatt, és a gyökereket megöli. Gyomirtó nélkül tarackot kiirtani óriási munka, mert úgyis rengeteg beleszakad, és kihajt újra. Egy nyáron át kell kapával figyelni, és ha kidugja az orrát, azonnal kikapálni.
Én se vagyok nagy gyepmániákus, de ha akarod, csináld.
Ha tarack van, akkor glifozáttal kiirtod mielőbb, kb. 3 hét után lenyírod minél alacsonyabbra a száraz füvet, felrotázod, és még ha sokat öntözöl, akkor el lehet vetni a fűmagot, május közepe még határeset, lehet szép füved. (Kivéve, ha nagyon forró és száraz lesz az idő.) Ha nem fogsz neki azonnal, akkor várj augusztus közepéig a gyomirtással, és szeptember közepe felé vess új füvet.
Ha nincs tarackod, meg nem ragaszkodsz annyira a nagyon szép gyephez és a sok munkához, akkor kétszikű gyepgyomirtót vegyél, ami csak a kétszikű gyomokat viszi ki a fű közül. Pl. Gyom-Stop, Pázsit-Mester, stb.
Arra meg jó, ahogy írják, hogy gyakran nyírod. Azt a legtöbb kétszikű nem bírja, és egy idő után feladja. Mióta nyírjátok hetente? Már két éve, vagy csak idén? Ha már tavaly is ment a heti nyírás egész évben, akkor jó lenne pár fotó. Ha csak idén nyírjátok, akkor még nem csináljátok elég régen.
Mindentől függetlenül, lehet használni gyepgyomirtót, plusz felülvetni az így kicsupaszodó foltokat. De akkor mielőbb. Nem lesz nagyon szép gyep, de nem lesz tele kétszikűekkel. És nem lesz olcsó se, de hát semmi nincs ingyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!