Ezekbol mind 1 salata lesz? Ritkitanom kellene oket? Hogyan? Majus kiralya salata lett elultetve.
Ha elborítja őket a fű, akkor nem lesz belőlük semmi. A füvet távolítsd el folyamatosan. Felástál egy csíkot, vagy mi ez? Legalább vagy 30-40 centit kellett volna felásni, ha komolyan gondolod a salátatermelést. A körülményeket figyelembe véve, nem vagyok biztos benne, hogy ezek hatalmas nagy fejjé fognak nőni.
Én több menetben szoktam ritkítani. Először amikor olyan egy-másfél centisek a rendes levelek, akkor a sűrű részeket eltávolítom, csak a ritkák maradnak, mert úgyis azok lesznek az erősebbek. Aztán ha a levelek 3-4 centisek, akkor ritkítom 6-8 cm-re. Végül, mikor már összeérnek így is, akkor állítok be egy átlag 20 cm-es tőtávot. A nagyobb kiszedettekből már lehet felhasználni.
Úgy szoktam, hogy nem csak a legnagyobbakat hagyom, hanem hagyok köztük kisebbeket is, úgyse egyszerre akarom megenni az egész termést. Mire a nagyok kijönnek, a kicsik még nőhetnek 1-2 hetet. (Utána meg felmagzik a kicsi is, nagy is.)
Ne haragudj de fű közé vetetted?
Egyébként ne ritkidsd majd ha ehető nagyságúak lesznek gyorsan fogy.olyan fejes mint a bolti nem lesz.
Ha nem ritkítja, akkor hogy lenne fejes, centinként? Elnyomják egymást, mind kicsi marad.
Olyan hatalmas nagy fejű nem lesz, az biztos, de rendes fejes lehet, ha minden jól megy. (Mondjuk, a fű miatt lehet, hogy nem lesz.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!