Mire jó a vaddohány?
Ebben a videóban (kb. 3:40-nél és 3:52-nél is) mond valamit a mesélő a dohányról, de nem értem:
https://www.youtube.com/watch?v=DMf60JI2990
éreszték? éleszték? é??eszték?
Nálam nagyon sok van, kiírthatatlan a növény, úgyhogy jó lenne tudni, hogy mire lehetne használni.
Régen amíg nem voltak jó rovarölők, kiáztatták vízben és azzal permeteztek.
Nem árt, de nem is túlzottan használ alapon 🙂
Éleszték.
Tűzgyújtáshoz hasznos a vadonban.
Glifozáttal kiirtható a növény.
Méheket telepíteni a közelbe.
Én évek óta csak vaddohány mézet veszek a méhész barátomtól,-szerintem finomabb,mint az akác.
Éleszték! Köszönöm!
A környező gazdák állítása szerint nem lehet vegyszerrel sem kiírtani. Lepermetezik, elszárad a föld feletti része, aztán 1-2 hónap múlva megint kijön, mintha nem történt volna semmi. (Ha közben beköszönt a tél, akkor persze csak jövőre.) A gyökerei több méter mélyre is lemennek, így hatalmas tartalékai vannak. Igazi túlélő növény. Mint a csótány, csak ez növény. A glifozát pedig egy borzalmasan káros szer. Na nem a dohányra, hanem ránk, emberekre. Leszárítja átmenetileg a dohányt is, de az visszanő, a környezetben viszont ott marad a vegyszer. Akkor már inkább kaszálom.
A selyemfűmézet én is kipróbáltam, de szerintem nem különbözik karakteresen a vegyes virágméztől. (Vagy átvertek a piacon. :- ) Gondoltam már a méhészkedésre is, de azért az maradjon meg inkább csak B tervnek, és jó lenne valahogy kigyepálni a földből. Egyelőre gyomlálom rendszeresen. Meglátjuk, hogy melyikünknek fogy előbb el a türelme.
A glifozát MINDEN növényt megöl, csak megfelelően kell kijuttatni.
Ha nem ezt fújkálod főállásban, semmi bajod sem lesz tőle.
Igen, jól írja az előző válaszoló.
Ha nem megfelelően szórják, csak a felét a szükséges mennyiségnek, akkor túlélheti a vaddohány (aminek nincs köze a dohányhoz, hanem selyemkóró magyarul), de ha rendesen lefújják, akkor bizony feladja. (Én is irtottam már ki pár helyen glifozáttal, és saját tapasztalat, hogy még egy se hajtott ki újra.)
A glifozát egyáltalán nem olyan veszélyes, mint ahogy egyesek állítják. Csak az a baj vele, hogy olcsó, és nem márkavédett. Ezért néhány vegyipari óriáscég be akarja tiltatni, hogy a saját új szereiket tudják ötszörös áron árulni.
Olyan kísérletet még soha senkinek, sehol a világon nem sikerült prezentálni, amikor egy kizárólag glifozátos élelmen tartott kísérleti állatnak bármi baja lett volna. Ennek nézz utána, ilyen eredményre még nem jutottak sehol.
A kísérleti állatok kizárólag úgy lesznek rákosak hosszú idő után, ha mesterséges táplálással és tisztán juttatnak a gyomrukba óriási mennyiségű glifozátot. A tízezerszeresét annak, mint amit frissen lepermetezett növényekkel megennének.
Kedves glifozát hívők! Amiket leírtok, abból sajnos egy szó sem igaz. Ajánlom figyelmetekbe ezt a videót:
Ami a videóban látható, abból egy szó sem igaz. Vagy alapvetően cáfolható, vagy bizonyíthatatlan, hogy tényleg lenne köze egymáshoz két különböző dolognak.
Az említett vegyipari óriáscégek éppen azért fizetik meg az ilyen "kutatókat" (de még EU-s szinten is, szóval nem aprópénzről van szó), hogy a hozzá nem értő civilek és politikusok számára hihető "kutatásokat" végezzenek.
Mint írtam:
"Olyan kísérletet még soha senkinek, sehol a világon nem sikerült prezentálni, amikor egy kizárólag glifozátos élelmen tartott kísérleti állatnak bármi baja lett volna. Ennek nézz utána, ilyen eredményre még nem jutottak sehol."
Az, hogy valamit állítanak valakik, még nem azt jelenti, hogy lett volna ilyen eredmény. Ha lett volna, az garantáltan nyilvánosságra lett volna hozva, és a neten fellelhető lenne. Mivel az lenne a legelső valódi bizonyíték az említett vegyipari cégek kezében. De nincs ilyen.
Ennek nézz utána, mert ilyen eredményre még nem jutottak sehol:
Olyan kísérletet még soha senkinek, sehol a világon nem sikerült prezentálnia, amikor egy kizárólag patkánymérget tartalmazó élelmen tartott embernek bármi baja lett volna.
Ergo a patkányméreg egy tökéletesen biztonságos élelem az emberen számára.
Nem tudom érzed-e, hogy egy egészen kicsikét sántít ez a logika...
Ahogy az is elég átlátszó érvelése, hogy ha volt is kísérlet, ami megmutatja, hogy pl. kísérleti állatok megbetegedtek/meghaltak tőle, akkor azt lesöpröd az asztalról azért mert nem KIZÁRÓLAG glifozátot etettek az állatokkal. Ha volt benne mondjuk egyetlen molekula víz, vagy mármi más, ami nem glifozát, akkor máris érvénytelen az eredmény, mert nem "kizárólag" glifozát volt benne? Nem tudom hogyan lehet "kizárólag glifozátos élelmet" adni egy kísérleti állatnak, de hát jó, legyen úgy, ahogy írod. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!